Zdravím všechny a budu ráda, když napíšete vlastní zkušenosti… malému se začal objevovat z ničehonic ekzém. Máme příkrmy. Když jsme začali podávat po jednom druhu tak žádná reakce nebyla.. ale teď se prostě toho ekzému ne a ne zbavit!!!
Začala jsem všechno postupně vyřazovat, a od znova… ekzém se ale furt drží!!
Nic se nelepší.
Dávám UM klasicky, příkrm vařím teď má dýni+batáty+Krůtí maso
Svačinka ovoce - švestka a hruška (jablko jsem vyřadila protože jsem myslela že je alergický na něj, ale asi ne …) nevím už. Fakt ne.
K příkrmům dávám Řepkový olej lžičku.
Na co může mít alergii? To už snad není možný….
Nejdřív to měl na tváři, teď to má na obou + jedna ruka, místy nohy…
Je to alergie, už se nás to drží strašně dlouho, i doktor říkal že je to ekzém z alergie …
A poslali vás na alergologie ? Pokud je to alergie měli by jste jít tam aby zjistily z čeho
Ano ale prý je to přesné až od 1 roka..
Syn má ekzém po lepku. Doktorka říkala, že to trvá než se střevo zklidní. UM bych zkusila hypoalergení a vždy vysadit něco minimálné na dva tydny a postupně sledovat reakci. Může to dělat i kosmetika, prášek na prádlo.
Není to náhodou pár dní zpět, co jsi tu zakládala úplně stejnou dobu diskuzi, kde ti všichni psali, ať si zažádáš o hypoalergenní mléko? Proč tedy nezkusíš tu změnu UM?
V té diskuzi ti i ženy navrhovali přechod na netoxickou domácnost. Tzn. prací prášek nechemický například Sonet, prostředky na nádobí, místo čistících prostředků bílý ocet. Zkusila jsi něco u toho vůbec?
Nepsala jsem. Založila jsem dnes diskuzi. Netoxickou domácnost jsme vedli už před dítětem.
Před pár dny tu proběhla úplně stejná diskuze, včetně naprosto stejných potravin i toho UM mléka. Což je dost zvláštní náhoda ... Kosmetiku používáte jakou? Mýdlo nějaké? Nejčastější alergie je alergie na bílkovinu kravského mléka, tak prostě změnit mléko. V první řadě vyřazuji nejsilnější alergen, což je mléko.
Mýdlo ne. Na koupání Linolu. Jinak mažu DermaFoodem a někdy Anelou - šlehané maslo. Neperu v prásku, ale gelu, eko setrny.
Autorko, to že je prášek eko šetrný nerovná se, že je bez chemický a nedráždí. Opravdu hypoalergenní a bez chemie je od toho Sonetu. Některé eko gely mají ve skutečnosti dost hrozné složení. Eko nerovná se automaticky šetrný i k pokožce. Ale vzhledem k tomu, že to má na obličeji, tak to z prášku spíš nebude. Vyřadit to mléko. Na recept ti bez ABKM napíše dětský doktor.
No u některých dětí to fakt trvá hodně dlouho, než se to úplně přeléčí. Držím palce každopádně. Na tohle asi je vážně potřeba jenom trpělivost. ♥
@cherie24 tak pro upřesnění používám ECOVER. Mě nemusíte poučovat o ekologii a non toxic domácnosti. Žijeme v horách, na vesnici, máme vlastní zeleninu, ovoce… několik let co takto bydlíme nepoužíváme klasickou kosmetiku, přípravky na praní apod.. většinou jedu značky Frosch, Ecover, Anela kosmetika pro miminko …
Ona to nemusí být alergie, ale intolerance a to se nemusí prokázat. Nebo to klidně může být histaminova intolerance , která se špatně diagnostikuje. Určitě bych vyřadila Linolu na koupání ,synovi ekzém ještě více zhoršovola. Promazavali jsme nesoleným sádlem. On ten ekzem nemusí mít z potravin, ale třeba z oblečení, nebo jestli máte nějaké zvíře. Najít co nedělá dobře je běh na dlouhou trať. Jak dlouho jsi mela vysazené potraviny?
Nemůže mít alergii na tu řepku?
@klokanka31 to mě taky napadlo 🤷🏼♀️
@klokanka31 Proč právě na řepku?
Ale je pravda, že když jsme vysadili veškeré příkrmy a to bylo cca 8-9 dnů a měli jen UM tak ekzém nezmizel ani se nelepšil. A také občas má tváře světlé pěkné, jakmile je ale třeba nachlazený nebo roste zoubek tak to je asi nejhorší, má to rudé namokvalé..
Jak bylo psáno i v předchozí stejné diskuzi. To že do teď byl "bez reakce" na stávající UM, ještě neznamená, že teď mu nemohlo začít vadit. Ty příkrmy jsou dalším vypětím pro střeva, která třeba do teď jakžtakž zvládala mléko řešit. S příkrmy a nebo klidně právě s nějakou nemocí, po očkování, po oslabení imunity, může dojít k rozvoji alergie. A vzhledem k tomu, že zkoušíte vysazovat všechno ostatní a reakce se nemění, tak nechápu, proč to mléko ještě neřešíte. 🤷
@nel_ias Protože řepka je silně alergenní.
nemůže to být kvasinková infekce? Já jsem to řešila kdysi u kluka, dr., že je to atopák a byla to kvasinka.. moc mi s tím tenkrát pomohla tady jedna místní maminka kožařka
tady bych zkusila počíst nebo se poptat: https://www.modrykonik.cz/group/6098/
Určitě bych šla na alergologii a kožní. Chodíme do Immunoflow. Poprvé jsem tam byla s dítětem ve 4 měsících, na testech byla v 5 měsících, takže určitě ne od roka, to je nesmysl, naopak tak řeší malá miminka která mají alergii třeba na BKM Atd.
Ta kůže nebude reagovat na vysazeni alergenu hned, ten týden bylo znát v trávení ze se něco lepší. Kůže byla otázka dlouhodobá. Určitě je dobre to konzultovat na kožním, kde s tím mají zkušenosti. Já nakonec dodržovala léčebny plán pani doktorky Benakove, který tedy obsahoval i slabé mícháne kortikoidy na zatáhnuti ekzému, jen krátce po nejnutnější dobu, protože dcera nonstop nespala, ekzem škrábala do krve, strašně trpěla a kombinace alergo kožní nám dceru dala do pořádku, světě div se, když se ekzém zalecil, ruku v ruce se zjistily alergeny a dodržovala dieta, tak už se nikdy neobjevil.
Ahoj, nevím, jestli to pomůže, ale syn měl jako batole taky alergický ekzém. Najeli jsme na eliminační dietu a kupodivu se ukázalo, že není alergický na žádnou konkrétní potravinu (ovoce, zeleninu, mléko, lepek,...), jen mu vadily různé přídavné látky v kupovaném jídle, které to jeho malé tělíčko prostě asi nedokázalo strávit. Takže jsme najeli na "čistou" stravu a v podstatě mu veškerý ekzém vymizel a od té doby už problémy neměl. Chce to pohlídat si, co který ten příkrm obsahuje...držím pěsti, ať vás to dlouho netrápí ☺️ Jo a samozřejmě jsme taky dostali všelijaké masti na kožním apod., ale bylo to vždy bez valného efektu, ta příčina je prostě uvnitř, ne na povrchu.
Nechci to zakřiknout, ale asi vyřešeno… vyřadila jsem klasické UM a zkusila dát kozí.. a vyřadit kravské mléko-jogurty, ty dávám jen ovesné. A pěkně mu tvářičky začaly světlat i bez mazání!!
A je to alergie ? Není to nemoc ruka,noha pusa?