Úraz předního zubu u dítěte a zubní váček. Co doporučujete?

ankaska
14. čer 2023

Dobrý den,moja 5 ročná holka mala před 2 týždňami
úraz spadla z kola a zarazila si zub dozadu a hneď sa vytvoril nad zubom vacek,ktorý je tam doposiaľ.

Po úraze sme nešli k zubárovi, ale je mi divné, že ten zubní vacek je tam stále.co by ste mi odporučili,žeby zmizol?

Ďakujem.

laxesis
14. čer 2023

@ankaska Doporučuju jít k zubaři.

teate
14. čer 2023

Někdo (dítě, 5 let) si při nehodě zarazí zub dozadu. Udělá se tam ihned váček. A dospělý (zákonný zástupce dítěte) s ním nejde k zubaři. Ale na internetovém foru se ptá, co by lidé doporučili, aby váček zmizel. 😳 To je snad vtip, ne?

Doporučení je jediné, jít k zubaři. 🤦🏻‍♀️

rencinka87
15. čer 2023

Zub pujde ven, je treba jit k zubari. Meli jsme stejnou zkusenost.

ankaska
autor
15. čer 2023

@teate láskavo sa nestaraj,keď nič o nás nevieš... Na tvoj názor fakt nie som zvedavá .

te_reza
15. čer 2023

@ankaska a na čí názor zvědavá jsi? Myslíš, že diskuzní fórum to vyřeší? Už po úraze, pokud bylo vidět, že se zub hybnul jste měli zařídit zubaře nebo pohotovost

smajlinka
15. čer 2023

@ankaska Je potřeba to ošetřit, může se porušit i ten nový zub, co je pod tím mléčným! Chudák holka, jestli bude mít zbytečnou vadu zubu.

ankaska
autor
16. čer 2023

@te_reza mimochodom som zdravotník a mam okolí ľudí ktorý majú viac detí a už oveľa a staršie a bolo mi zdelené,že u tých mliečnych zubov. To sa hneď nemusí řešit.Ked aj iné zuby sa hybaju fyziologický .
My sme tých doktorov pochodili s inými vecami,ale keď až tak nie je to akútne tak k nemu nebežíme.

krisstina93
16. čer 2023

Jdi s ni k zubari, nechápu na co jako cekas. Až dostane z toho váčku zánět? Vis jak to musí bolet? By snad měla byt automatika, když má dítě úraz takové povahy, tak s nim dojdu k zubari.

te_reza
16. čer 2023

@ankaska tak na co se tady vlastně ptáš, zdravotníku?🤦🤔

teate
16. čer 2023

@te_reza Zdravotník roku … 😅 Jestli takoví ošetřují naše děti, potěš.

laxesis
16. čer 2023

Já si někdy říkám, že to je tu samý troll, to jinak není možné😅 děcko má 14 dní váček u zubu po úrazu a namísto doktora a kontroly, budeme hledat řešení u amatérů na webu. A ještě zdravotník.

te_reza
16. čer 2023

@laxesis tak není čas, ztrácet čas, ne? Jsou důležitější věci 🤣