Úpal nebo úžeh? Co na to a kdy se dostaví příznaky ?

anastasia8
11. črc 2023

Zdravím všechny, dcera dneska přijela z výletu s tím že ji bolí hlava, pokrývku hlavy měla ale jeli v teplém vlaku. Nevím zda je to úpal ale jestli ano, myslíte si že se po těch třech hodinách ještě dostaví zvracení? Popr. Co na zklidnění bolesti hlavy (nějaké babské rady).. Díky všem

natilla
11. črc 2023

Na dceru to vždy padlo až druhý den ráno..večer unavená,bolest hlavy a ráno pak blinkala a měla teplotu,za den byl klid. Za mě držet v chladu,dávat ne ledové pití po troškách,hodně odpočívat a případně něco na teplotu a bolest hlavy..

anastasia8
autor
11. črc 2023

@natilla ale ona ani zvracet nemusí ne?

anastasia8
autor
11. črc 2023

@natilla zda se mi totiz divny, ze ma chut k jidlu, vlastne funguje uplne normalne, unavena ani nemi.. jen ji boli hlava.. buhvi jestli to vubec upal je, muze byt jen prehratejsi, proto se právě ptám no..

natilla
11. črc 2023

@anastasia8 může být jen unavená..a nebude z toho nic ...dcera měla úpal ve 3 a letos podruhé v 6 na dovolené s babičkou, blinkala ráno a pak byly ještě na výletě,pak znovu a to mi už volali a mě bylo jasné,že to bude úpal a hnala jsem je domů odpočívat...pak ještě jednou večer blinkala a měla trochu teplotu, druhý den přijela domu a jakoby nic,jen únava..

cilkat
11. črc 2023

Pamatuji si, že kolem deseti let mě po delších výletech v létě téměř vždy bolela hlava. A nikdy jsem následně nezvracela či neměla teploty nebo něco takového... Může to být prostě čistá únava. Ta se dá přerazit nurofenem/paralenem, ale přijde mi lepší se rozumně najíst, dopít (raději minerálkou či třeba pytlkovou polévkou) a jít spát. Pokud na zítra nic speciálního neplánujete, stejně v tuhle chvíli víc nevymyslíš. Pokud máte na zítra náročný program a jde ho zvolnit, zvolněním nic nezkazíš, i kdyby byla ráno ok.

anastasia8
autor
11. črc 2023

@cilkat taky si myslím, v létě ve vedru ji bolí hlava skoro pořád, vždycky si odpočine a druhý den ráno je fit. Zítra to hrozit určitě nebudu, uděláme si volnější den.

anastasia8
autor
11. črc 2023

@natilla Asi ano, v létě ji bolí hlava často.. uvidíme no ale kromě bolesti hlavy ji vlastně vůbec nic není.

palja
12. črc 2023

@anastasia8 kromě výše zmíněného záleží jestli na tom výletě dost pila. Člověk má celkově v létě větší potřebu hydratace. Z toho taky může bolet hlava. To znám dost dobře.

merope
12. črc 2023

Dostatečně pít, hlídat pokrývku hlavy a nenutit jídlo / ptát se, na co má tak chuť. Pokud chce vše, tak ok. Kdyby měla nějaké nechutenství, klidně i trošku dieta.