Umí vaše 3letý dítě samo načurat do zkumavky?

lekorka453
14. kvě 2016

Umí vaše 3 letý dítě samo načurat do zkumavky či do lahvičky ? Trefí se?

koncita
14. kvě 2016

@lekorka453 nevím co máš, kluka, holku...? Já jsem teď odebírala moč rovnou do zkumavky tak, že jsem si synka postavila do vany a jak začal čůrat, chytila jsem to do zkumavky. Žádný problém 🙂

soyevita
14. kvě 2016

@koncita stejně jsem to dělala i u holek 😉

koncita
14. kvě 2016

@soyevita no vlastně i u holky to jde 😀

lekorka453
autor
14. kvě 2016

@soyevita to jo, ale jestli 3 letá holčička si to dovede odebrat sama na WC míse? a v kolika letech by to už dítě zvládlo?

zmrzlinka
14. kvě 2016

Pokud potřebuješ nestetilnou moc tak existují sáčky na moc(koupíš v lékárně) a sáček se přilepí na genitálie.Taky se dítě muze vyčůrat do nočníku a moc prelejt do zkumavky.
Sterilna moc se musí chytit do zkumavky po poradnem umytí genitálií.

bubbi
14. kvě 2016

Naše tehdy tříletá se vyčůrala do nočníku a z něj jsem to přelila 😉

zmrzlinka
14. kvě 2016

@lekorka453 pochybuji že si 3 létě dítě odebere samo moc

zuhur
14. kvě 2016

Ve třech letech posadím holčičku na nočník - je to jednodušší. Kluka jsem nechala normálně čůrat do záchodu ve stoje a prostě jsem tam přidržela zkumavku....

soyevita
14. kvě 2016

@lekorka453 Myslím,že sama to nezvládne,na WC to dá práci i dospělému.Lepící sáčky bych použila u kojence,ale i tam se to dá vychytat a chytit moč rovnou do zkumavky.
Nočník musí být sterilní,už i tam hrozí kontaminace.

mandala
14. kvě 2016

@lekorka453 A proč potřebuješ, aby si odebrala sama, proč jí nemůžeš pomoct ty ? Soudě podle mých dětí to nezvládne určitě.

kstablova
14. kvě 2016

no my byly na tříleté prohlídce v pondělí. Do zkumavky se nezadařilo, tak jsem holt zbytek chytla do nočníku a pak přelila. Sestře jsem to řekla, říkala, že to je zcela v pohodě, když nebyl nočník špinavý (a to samozřejmě nebyl, počítala jsem s tím, tak jsem ho důkladně vydrhla) 😀 . Moč byla v pořádku.

mejan
14. kvě 2016

Taky jsme prelili z nocniku do zkumavky

hafika
14. kvě 2016

Záleží, na co je potřeba. Pokud jde o kontrolu moči chemicky, většinou hlavně na bílkoviny a krev, tak v pohodě stačí nesterilní moč. S dcerou chodíme kvůli ledvinám na časté kontroly od 19 m a bohatě jim stačí moč slitá z čistého nočníčku. Horší je to, když je potřeba provést mikrobiologickou kultivaci, tam je pak opravdu potřeba sterilní moč, ideálně střední proud po odčůrání. S tříletou slečnou jedině ve stoje ve vaně, kdy vy zachytíte moč do zkumavky. Doporučuji vyzkoušet předem, aby nebyla překvapená a neprotestovala jako má druhá dcera, která po ránu nepochopila, co to po ní vlastně chci a odběr se napoprvé nezdařil :(

hafika
14. kvě 2016

A ještě k odběru jinde než doma, v dětské nefrologické poradně v nemocnici, kam chodíme, normálně dětem půjčí nočníček. Dokonce mi ho i pár krát setřička půjčila, abych mohla nechat vyčůrat dcerku. Kdyby byl potřeba sterilní odběr, myslím, že by nás i pustili do sprch na dětském oddělení.