Ucpaný slzný kanálek a pneumokok, jak nad tím vyhrát? 😢

novynka
8. pro 2016

Ahoj maminky, už jsem zoufalá... malému je 8 měsíců a od narození má ucpaný slzný kanálek. Byl dvakrát na průplachu, prý toho tam má hodně, v 7. měsíci mu zjistili (konečně), že má v oku pneumokoka. Na to se zjistilo, že ho má i v nose a krku, první atb nezabraly, druhá atb nám doktorka chce dát až bude nejhůř, zatím ho šetří... V současné době hodně jedeme v homeopatii, dáváme na to očičko Siliceu a zvedáme potence, teď už 200ch, ale pořád stejné... očičko teče, ráno ho mívá často slepené :( Jinak pořád otíráme borovou vodou... Je tu prosím někdo, kdo se s tím taky takhle dlouho pral a jak jste se toho konečně zbavili??? Malej má oslabenou imunitu, navíc v tuhle chvíli se rozmarodil starší syn, tak čekám, kdy to zase chytí malej... pak dostanem ty antibiotika a zase si rozhodím homeopatickou léčbu ;( Jinak je na pneumokoky očkovanej, Synflorixem, ale teprve teď dostal 3. dávku...

ojo
8. pro 2016

@novynka já mám pouze zkušenost s prvním synem, tomu se ucpal kanálek po šestinedělí, ale na průplachy jsme nemuseli, prováděla jsem několikrát denně masáž mezi očkem a kořenem nosu a ošetřovala bovovou vodou nebo i heřmánkem, po té se mu to nikdy nevrátilo..resp. vždy jsem začla masírovat, otírala heřmánkem a nikam jsme nejeli...
třetí syn na to trpěl více po porodu, často měl po ránu slepené očičko, teklo mu a pomohlo opět masírování a kapat mateřské mléko...

tak bych zkusila k tomu tu masáž...

novynka
autor
8. pro 2016

@ojo u nás na očním mi třeba řekli, že heřmánek na oko vůbec :( teď mi dětská poradila černý čaj...

verca38
8. pro 2016

Nam pomohl Omisan baby a masaze..