Ucpané slzní kanálky, jaké máte zkušenosti?

holubing
13. zář 2014

Prosim jake mate zkusenosti, nechat proplachnout? Mazat? Masirovat? ?

mysonek
13. zář 2014

Ahoj, záleží jak staré máš miminko. Pokud se jedná o novorozence tak masírovat a kapat, pokud je mimčo starší tak jsou u nás v republice různé přístupy. My s tím bojovaly 10 měsíců, teď to má malá měsíc a půl dobré, ale samozřejmě se bojím první rýmy co přijde.

killi
15. zář 2014

@holubing my jsme na rady doktorky masírovali, kapali a čekali. Očičko bylo strašné a při rýmách hrůza. 😒 Začátkem 4 měsíce se jí to úplně spravilo. I když má teď rýmu, tak je očičko úplně v pořádku. 🙂

abalajda
15. zář 2014

Malá měla taky ucpané kanalky a na nic jsem nečekala a vrčela na oční. Dvakrát ji kanálem proplachli a má od té doby klid. Masírování prý taky pomůže,ale kanálem má pak tendenci se neustále znovu ucpavat....

holubing
autor
15. zář 2014

Ma 6tydnu a zkousime zatim masirovat🙂 diky

wenduliks
15. zář 2014

Maly to mel v 1 oku od narozeni. V 5. A a 6. Tydnu jsme byli 2. Na proplachnuti. K tomu jsme vystridali 2 ATB nepomohl ani 1 pruplach. Zacala jsem mu to masirovat a to pomohlo. 🙂 od te doby ma klid. Cetla jsem,ze do 4.mesice se ty oci vyviji a u vetsiny deti se to spravi samo. Ted uz bych s tim pruplachem asi pockala na pozdeji.

mysonek
15. zář 2014

My do asi 4 měsíců jen masírovaly a kapaly ocuflush, pak jí to propláchly, dostala ATB kapky a na měsíc byl klid. Jenže pak dostala rýmu a vrátilo se jí to a už nepomáhalo nic, opakovaně ATB, proplachy a vždy měla klid jen pár dní. Pak nás doktorka poslala do Prahy a vyhrožovala operací. Udělali jí sondáž, po týdnu proplach. Primář říkal, že se to mělo udělat už dávno, že měla ty kanálky z těch zánětů na několika místech srostlý. Pak se to jednou vrátilo, ale po ATB už to odeznělo úplně. Klid má skoro 2 měsíce. Ale rýmu od té doby neměla, takže samozřejmě nevím jak to dopadne až jí dostane. Takže zatím masíruj, ale pokud se to nespraví do 4 měsíců tak bych to řešila jinak. Sice v některých státech (Anglie např.) se doporučuje vyčkávat do roka, že se to spraví, ale u nás by se to třeba nespravilo. Já sama jsem lékařka (ne teda oční) a tak si dovedu představit, že ten hnis ten kanálek časem zalepí a dojde ke srůstům. Držím palce ať Vám stačí jen ty masáže.

beckybecky
22. zář 2023

Ahoj, rada bych se podelila o zkusenost.
U dcery 7 mesicu se objevilo nachlazeni tak nam dr.napsal antibioticke kapky na hnisave ocicko s tim, ze kdyz to nepomuze tak ocni za tyden. No za 14 dni se ocicko vratilo uz jsem volala na ocni a objednala nas na vyplach kanalku...ale pršelo to po desinfekcnich kapkach volne prodejnych, ale nebylo to vylecene dpise nemoc putivala v telicku, opakovalo se dal nachlazeni. A pote se prislo na streptokoka v krku. Penicilin zabral a uz se nevratili zatím potíže s okem,
Jen tim chci rict nehledejte nemoc jen v očích , vyter krku je otazka 30 vterin. A verim tomu, že to mělo souvislost.