Tvrdá a teplá boule po očkování. Máte zkušenost, že to samo ustoupilo?

2. lis 2024

Ahoj... jdu si pro zkusenost, muj dvoulety chlapecek mel ted ockovani hexou. Horecka druhy den, zarudle a otekle misto vpichu. Dnes je to treti den a nozka dale nateka, flek ma tak 15 cm prumer, je to tvrde, teple a bolestive. Horecka ustoupila. Chci se zeptat, zda je to jeste ok nebo mam s tim zajet na pohotovost...? Popravde me to dost znepokojuje, aby se mu to nezanitilo... mate s tim nekdo zkusenost, ze ta reakce byla takova a pak to ustoupilo? Predchozi hexy byly uplne v pohode, bez jakekoliv reakce... diky za rady

autor
2. lis 2024
palja
2. lis 2024

Chladit, dát klidně i fenistil gel, může se dát nu ro fr od bolesti, je i protizánětlivý. Na pohotovost to není. V pondělí nahlásit dr a kdyžtak se přijít ukázat. Dcera to měla taky a do týdne zmizelo.

lv
2. lis 2024

Chladit, nejaky histaminika dat, pohotovost ne

autor
2. lis 2024

Mam Fenistil kapky - to vam pomohlo?

palja
2. lis 2024

Tak lepší je fenistil gel namazat, to ochladí a zmírní otok. Pokud nemáte, tak udělat studený obklad.
Třeba já mám takové reakce na očkování vždy. Otok přes celou ruku a mám pocit, že mi ta ruka upadne.

evellin123
2. lis 2024

Taky jsme měli bouli myslím, že nám to trvalo 14 dní než se to vstřebalo a přesně mazali jsme fenistigelem + chladili obkladem. Je to normální reakce pokud není zvýšená teplota taky si myslím,že to není na pohotovost . Nám to opravdu trvalo 14 dní než se to vstřebalo ,velikost boule jako vlašsky ořech taky mě to vyděsilo,ale kluk byl v pohodě,takže jsme to nějak neřešili.

autor
2. lis 2024

Ona ta fotka zkresluje, ale ma to dost zarudle. Kazdopadne mela jsem doma jen fenistil kapky, tak jsem mu dala 9 kapek a mam pocit, ze uz to nema tak tvrde. Kluk je jinak v pohode, vesely a akcni jako obvykle. Ale popravde me to vydesilo, ze by az tak natekle a tvrde 😳 Uvidime. Budu to pozorovat, kdyztak zitra koupim v lekarne ten gel.
Dekuji!

evellin123
2. lis 2024

No my jsme to teda až takhle veliké neměli ,teď koukám na fotku ,pokud by to do pondělí nezmizelo určitě bych volala doktorce,ale jak psaly holky pokud není hodně zvýšená teplota a hlavně není dítě apatické ,tak je to opravdu jen reakce na to očkování,ale chápu ty obavy ,je to kolikrát pro nás maminky daleko náročnější než pro ty naše děti . Klidně bych i zítra zavolala na pohotovost řekla jaký máme problem a jestli máme radši přijet na kontrolu, tím se určitě nic nepokazí 😉

autor
2. lis 2024

@evellin123 no co mam zkusenost, tak oni po telefonu nic nereknou - chrani se, vzdycky reknou "prijedte, my se na to musime podivat. Po telefonu diagnozu neudelame." Coz jako chapu, ale kdyz si clovek neni jistej, tak je to takovy tezky rozhodovani, bo nejblizsi detska pohotovost je 30 km daleko a jak na potvoru jsem zrovna dnes bez auta. Takze stravit 2h cesty tam (autobusy o vikendu nenavazuji) a 2h zase zpatky kvuli (mozne) banalite (a nebo taky ne), to si clovek trikrat rozmysli 😅
Ale dik za uklidneni! Snad to bude dobre a kdyztak v pondeli skocim k pediatrovi 🙂

darkwitch
2. lis 2024

Malá to měla po třetí hexe taky, měla to snad dva měsíce než to ustoupilo. Ty fenistil kapky dávej aspoň tři dny, aspoň nám to doktorka po očkování doporucuje

palja
2. lis 2024

To není na pohotovost. Takové reakce po očkování se mají chladit. Dát studený obklad. Látkovou plenu namočenou ve vodě. Nebo jestli máte doma ten modrý gel v mrazáku. Nebo mraženou zeleninu přes kapesník. A pak nahlásit pediatrovi.

ada22
2. lis 2024

Jestli je veselý, bez teploty a není apatický, tak bych chladila a dala ten fenistil a uvidíš zítra. Nám fenistil většino celkem rychle pomůže.