Se synem jsme po 7leté prohlídce byli odesláni na oční, pro jistotu, na jedno oko hůře přečetl tabulku. Bohužel na očním zjištěna tupozrakost oka, syn dostal brýličky ( na horším oku 2 a dobrým 1 dioprii) + okluzor na celodenní nošení ( jen na dvě hodky večer sundat )
Přitom prostorové vidění má, i tam se divily, že prostorově vidí dobře, na svůj hendikep. Nešilhá, takže jsme bohužel dřív nezjistili. Ani v rodině nikdo nemá brýle.
Takže prosím, jestli někdo máte zkušenost, jak se to zlepšilo, či vůbec v tomto věku..
Jak to děti zvládali, syn je zrovna v 1 třídě ☹
Jdeme na kontrolu za 3měsíce
Děkuji za rady, odpovědi a zkušenosti ❤
@kkikkina Já jsem tupozraká na 1oko.prostorové vidění mám,nešilhám.přišlo se na to na 6leté prohlídce.na oko jsem byla téměř slepá.odeslaná na měsíční pobyt do Ostravy-jsme z č.budějovic.nošení okluzoru.následující 2 léta znova měsíční pobyt.oko mi rozcvičili na 4dioptrie.neboj,teď medicína i postoupila,věřím,že vše zvládnete.já jako dítě to nesla v pohodě.brýle jsem nosila až do 27,kdy jsem byla na odstranění dioptrií.tupozrakost zůstává.není operovatelná.držím palce.
@kkikkina ona měla tu vadu co se s vekem lepsi( kratkozrakost?) Takze jak ji vyrostla hlava tak se dioptrie zmensily ze 2 na 1. Tupozrakost mela rozdil 0.5 a ma asi 0.25 ted. Mozna i min. Od te 1 dioptrie ji ocni rekla, ze to je na ni zda bude bryle nosit nebo ne, takze ty hned letely😅
@kkikkina 7 let se blizi hranici, kdy s tupourakosti jde jeste neco delat. Je podstatne, jake dioptrie syn ma (+/-/cylindricke) a jak ted na oko vidi, ale urcite je jeste sance, ze pri spravne a dusledne dodrzovane lecbe se da oko vycvicit 🙂
@esmeralda11 Syn ma + dioptrie . Když má okluzor, tak na tupozdraké oko s brýlemi, které ted musí také nosit, vidí dobře. Jako by nic. Píše do řádku, při malování nepřetahuje, jako by to oko samotné to zvládalo v pohodě. Bála jsem se že bude s tím jedním co se týče školy hnedle k nepoužití ale dobré. Sice vše dělá pomaleji ale jde. Tak to snad bude dobré ne?? Za tři měsíce jdem na kotrolu, tak snad tam bude zlepšení 🙂
@kkikkina podle mne se to ještě dá napravit, to půjde😉 Dcera nosila okluzor od 4 let asi do 6 let ale jen 2h denně (na začátku měla 2 a 2,5 dioptrie). Od 9 let bez brýlí (asi 1 a 1,25 dioptrie)