Zdravím, dnes jsme si u 5tydenniho syna při přebalování všimli větší tvrdé boule v podbřišku (vypadá to jako by se mu jedno varle vrátilo zpátky), syn je úplně v pohodě nevypadá že by ho něco trápilo. Napadá mě tříselna kýla. Máte zkušenosti jak se řešilo u doktora ? Tam zajdeme samozřejmě v pondělí. 🙂
@martt kolik bylo synovi když šel na operaci a jak jste zvládali ? 😬
Synovi byli 3 týdny. Původně nám dali termín po šestinedělí, ale uvolnilo se jim místo tak jsme do týdne nastupovali. On neměl ještě jedno nesestouplé varle, tak mu to dělali rovnou. Ale co se týká přímo té kýli to zvládl dobře. V pátek ho operovali a v pondělí nás už pouštěli domu. Ale on měl v sobotu teplotu a to nám doktor říkal, že se to některým dětem po operaci stává. Ránu měl přímo v třísle a jizvicku měl malinkou. Ted mu je 11let a vidět to není. Nejhorsi na tom celém bylo , že nesměl od 4 rána jist a na operaci šel až v jedenáct, takže pak už brečel hlady a nebyl k utišení.
U syna ji nepoznali několik měsíců. Přišla jsem s tím nápadem sama. Bylo to tím, že ji měl tak velkou, že to brali jako hydrokélu, ale mně přišlo, že už by se měla ztrácet. Náš pediatr nic nepoznal a měl mě za hysterku. Až v Motole (přes známé) ho vyšetřili ok .. a co myslíte.. měl ji tam 🙂 Bylo mu 5 měsíců. Vše proběhlo v pořádku, operace rychle ( dlouhá vzhledem k velikosti kýly, sami se divili ), péče výborná. Měl ještě jednu operaci kýly v operační ráně na jiném místě (které s tímto nesouvisela) a přesto do 7 dní doma. Jsou mu dva a jizva po tříselné není ani vidět.
Syn měl tříselnou kýlu. Nás doktorka poslala na dětskou chirurgii. Kde mu pak dali termín operace.