Hezký den, dnes jsme si s manželem všimli boule v třislech u syna. Není vidět pořád ale občas vyleze. Může se jednat o tříselnou kýlu? Nikdy jsem o tom u takhle malého dítěte neslyšela.
Určitě může, náš syn ji měl úplně jako miminko, před jedním rokem.. ale časem se objevovat přestala a naštěstí ani na operaci nemusel...pokud mizí a objevuje se, tak to bude kýla..
Určitě je to možné. Syn byl s ní na operaci, když mu bylo 2,5 roku. Zašla bych doktorce, ideálně až bude dobře vidět. Operace se dělá preventivně, aby nedošlo k uskřinutí kýly.
Není to komunikující hydrokéla (objevuje se a mizí) ? Syn to měl taky, objevila se mi těsně před 3 rokem (do 3 let je prý šance, že to samo zmizí). Už měl naplánovaný termín operace, ale zmizelo to samo těsně po třetím roce.
@aurelie34 Poslali nás s tím na dětskou chirurgii.
Vrozenou hydrokélu najdeme u dětí, příčina vzniku není známá. Nález můžeme dále dělit na nekomunikující a komunikující hydrokélu. V posledním případě není uzavřen procesus vaginalis peritonei, a tak dochází k volné komunikaci mezi cavum scroti a břišní dutinou. Tento typ může být spojený s nepřímou tříselnou kýlou.
Triselna kyla neni porad vylezla, u nas vyhrezavala ze zacatku jen po stolici v trisle cca 1,5 cm boulicka, tesne pred operaci cca 1 rok po prvnim objeveni ji uz mel venku skoro cely den, zalezala jen v noci, u nas byl progres velky a docela rychly, ke konci mu vyhrezavala do sourku boule o velikosti jeho pesticky (1,5 roku stare dite)
Díky všem, jdeme příští týden na tříletou prohlídku tak to doktorce řeknu. Doufám že se to nebude muset hned operovat. Mám doma ještě plně kojenou 7 měsíční dceru a nevím jak bych to udělala abych mohla být se synem v nemocnici.
Z fotky to sice nepoznám, ale mě se udělala tříselná kýla jako miminku ( byl mi prý cca 1rok) a na operaci jsem šla skoro v 5letech až. Takže možné to určitě je.