Přeji pěkný den! Prosím o zkušenosti, rady, tipy... Moje dcerka už asi měsíc přes den pořádně nespí-vydrží max hodinu, dve v kuse-za celý den nejvíc 3 hodiny. Taky blinká, má křeče hodinu po krmení. Dáváme jí protialergenní mlíčko, stejně mi od pátku místo 150mlv jedný dávce vypije nejvíc 90 a přes noc se mi na krmení budí buďto jednou, nebo vůbec. I když je hrozně unavená, stejně během dne nemůže usnout. Budu ráda za každý názor, už jsme zoufalí. Zkoušeli jsme i měnit mlíčko za Nutrilon, i Nutrilon bez laktózy, ten jí vůbec nesedí. Máte někdo podobný zkušenosti? Chudokrevná není, stejně bych ji radši vzala do nemocnice na podrobný vyšetření... Díky moc.
A co na to povídá pediatr? S tím spaním bych až takový problém neviděla. Kamarádky malá přes den téměř nespala od narození. Každé miminko to má jinak. Určitě bych malou, ale budila na jídlo i v noci. Když tomu přes den moc nedá, tak bych jí tak dlouho spát nenechala a budila po těch 3 - 4 hodinách
S tim spanim bych byla v pohode. Nas mrnous se prez den naucil spat az tak kolem 6.mesice, do te doby naspal 10-12 hodin (vcetne noci) max. S tim mlickem neporadim 😞
Mám též 3 mesicni mimi a spi max 20 minut... je to des nestihnu nic
Moje miminko taky přes den nespí, dvakrát - třikrát 20 minut, nejraději v kočárku. Párkrát usnula na hodinu, to jsem si myslela, že jí něco je 🙂 Do půl roku jsem jí v noci budila na mléko, pila tedy spíš víc. Jinak prospívá?
Spaní je myslím o.k., naše malá 4 a půl měsíce tomu také přes den moc nedá, přesně 2x, 3x 15-20 minut. Když už vidím, že je moc unavená šoupnu jí do kočárku a jdu ven, za chvíli usne a jakmile se vracíme těsně před vchodem se probudí 😀, doma docela zabírá pustit digestoř a uspat ji pod ní, nesmí se pak ale vypnout, to se taky hned probudí. 😀 Vydrží pod ní spát i dvě hodiny. 😉
Kojím, ale jsem taky blinkací, tak už od 4 měsíce papáme příkrmy k obědu, když jsem z důvodu nedostatku mléka musela dokrmovat, tak nám zabrala beba HA, po Nutrilonu hrozně zvracela.
@msimankova Prospívá, týdně přibere tak o 200g...
@jaanulaa Tak ji to asi staci, mozna bych zkusila jine mlicko, aby nemela ty krece, ale jinak vitej v klubu dennich nespavcu 🙂
Jak jsme doma, usina s revem kvuli tem 20 minutam klidne pul hodiny, cerveny leskly oci, 60 otocek, rozcuchana, pak odpadne a dobry 🙂
jaanulaa uz jsem se taky nemohla dockat, malá je ted mnohem spokojenejsi, kdyz ma plne brisko, navic prikrmi miluje, ted uz sni celou sklenicku😉
Dobrý večer,
my začali po několika pokusech dávat Hipp Bio Combiotika paráda. Naše dcera taky nebyla přes den žádný spací typ. Pamatuji jak kolem půl roku spala třeba 5- 10 minut 2-3x denně! To bylo vloni v létě. V noci nám spí defacto od miminka. Ale když ještě dnes naši vrstevníci spí denně 5 až hodin pred den a ještě celou nic, tak opravdu nechápu. Takoví rodiče nemohou nikdy pochopit to určité až zoufalství. Jelikož my nemáme babičky ani nikoho a jsme na vše sami, je to nášup navíc. Dceru milujeme, obrovsky nám lásku s všechnu tu námahu vrací 💓
@alexmartin My jsme dávali Hipp Combiotic už od narození- měla ho z porodnice. Teď jí vyšly v krvi vyšší hodnoty eozinofilů, že tam nějaká alergie bude, tak jsme přěšli na to HippHA. Bříško ji sice nebolí tak často, ale když ji to chytne, propláče třeba i hodinu. Včera usnula na 3 hodiny přes den, což jsem si až říkala, jestli je všechno v pořádku 🙂 Dneska je zas ,,v akci". Je to někdy složitý ji zabavit a už nemluvím ani o tom, co mám možnost zvládnout v domácnosti...
@msimankova no, myšut má oči jak králík celej den a večer škvírky, stejně usne až u zpráv, nebo dopo na chvíli v kočáře... Prý máme víc cvičit Vojtovku, aby se unavila...(?)
@jaanulaa to bych spis mela obavy ze zbytecneho pretizeni. U nas je poznat kazdy tyden - ty prvni mesice mala taky porad rvala, normalne se nudila. Takze kdyz si kolem 14 tydnu zacala trochu hrat s hrackama na hrazde, byla jsem nadsena. Tak chvili pockej, uvidis, ze to bude lepsi. Taky nemam hlidani, takze kdyz je ted v 7 mesicich v ohradce a stihnu uvarit, nalezite si odpocinu 😀
@jaanulaa s tím spaním je to normální, ne každé mimino chrní půl dne 🙂 Buď ráda, že ti spí v noci... Syn byl spavec přes den, za to v noci bylo tóčo co dvě hodiny do jeho dvou let (!), a to je mnohem horší. Dcera, taky momentálně 3 měsíční, plně kojená, spí celou noc (max 1-2x dotankuje), ale přes den už tak měsíc max 4x po 20-30 min. 2-3 hodiny vkuse, jak to bylo po příjezdu z porodnice, si střihne jen zcela výjimečně 😉 Prostě to tak je 🙂 Teď jsem pořídila hojdavak, aspoň ji půl hodiny nenosím kvůli 20 minutám spánku 😀 Jo a v caboo ještě dokáže vytuhnout na dýl, jenže po hodině už mě bolí záda, takže si sednu a ona má hned oči jak baterky 😀 Pak obráží kolebku, lehátko, hrací deku, náruč a tak dokola, musím stíhat další dvě děti, domácnost a práci, takže není čas se tím nějak moc zabývat 😉
Spaní určitě není důvod řešit, spíš to mlíčko. Aby byla spokojená a bez bolení.
@jaanulaa zbytečně to řešíš, mě syn od narození spal 4x denně 30minut a víc ani ránu. Jo, byl kolikrát přetazenej, ale co neděláš. Cvicit vojtovku kvůli spaní?? No chudák dítě. S miminkem doma neuděláš nic, je to normální. Prostě m mas normální dítě.
@jaanulaa ..jestli to trochu uklidni,moje dcerka od narozeni spinka treba 3x denne po 20min. 😉..ted ma 6m a nekdy po obede spi 2h,ale musi byt venku v kocarku 🙂 mlicka taky nikdy nevypila kolik bylo podle tabulky,ale prospiva velice dobre,tak si z toho nedelam tezkou hlavu 🙂 na brisko bych zkusila BioGaiu,nam pomohla..