Tříltá dcera skřípe ze spaní zuby

krisbob
27. lis 2018

Ahoj,moje třííletá dcera cca před 3 tydny začala skřipat ve spánku zuby.Je to čim dal horši a hlasitější.Zubařka řikala,že pro takrto male deti nic nemaji.at se zkusim domluvit s pediatrem na nejakem zklidnovadle.Nemate nekdo zkušenost,radu...Děkuju

tynka9
27. lis 2018

Já jsem skřípala ještě jako dospělá, manžela to občas budilo. Zkoušela jsem homeopatika, ale to bylo bez účinku a pak mi pomohlo nechat si udělat u zubaře takové "chránítko na zuby" - je to z nějakého měkkého plastu, nasadí se na spodní zuby a spí se s tím. Sice člověk občas ještě vrzat může, ale ty zuby jsou chráněné před oděrem. Stálo mě to myslím 800 kč, po čase jsem to měla poměrně použité, takové maličko rozkousané. Další jsem už nepořizovala, ale vrzat jsem neznámo proč přestala. Jen nevím, jestli je to vhodné už pro tak malou holčičku

krisbob
autor
27. lis 2018

@tynka9 zubarka prave rikala,že pro takto male děti se to neděla.Ale děkuji za tvou zkušenost☺

jennyska
29. lis 2018

Ahoj @krisbob Už nějakou dobu máme na koníkovi Odborné poradny - nyní se tedy můžeš optat i zubařky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...

Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším, kteří něco podobného řeší také.

Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team

krisbob
autor
30. lis 2018

Děkuji

merope
30. lis 2018

Já skřípala zuby poměrně hodně (nevím, zda skřípu i teď). Pomohla mi v tom dost psychoterapie. Tzn. jak říká zubařka - nějaké zklidňovadlo. No a než zklidňovadlo, spíše bych uvažovala, proč skřípe - já ze všeho šíleně stresuji a podle mě se to pak projevuje tím skřípáním. Samozřejmě druhá stránka je, že skřípání moc nepomáhá zubům jako takovým.

martiina_k
5. pro 2018

Některé děti skřípou zuby, když mají nedostimulovaný temporo-mandibulární kloub (ten, co spojuje dolní čelist s hlavou - je před ušima). Je dobré jim dát před spaním pokousat do nějakého tvrdého kousátka, oni si ho dostimulují a pak neskřípou. Nechci tu dělat reklamu na konkrétní, tak v případě zájmu mi napište, napíšu odkud objednat do zprávy.

krisbob
autor
6. pro 2018

@martiina_k mockrat deku.zatim to vypada,že nam pomohly homeopatika.