Třikrát za sebou byl 10měsíční syn nachlazený

lusynkova
13. led 2017

Ahoj holky,
jsem už zoufalá... Mám desetiměsíčního kluka a 23. 12. začal snoplit. Týden byl nemocný (nebo spíše nachlazený, nic se nepřidalo), ale bylo to peklo. Nemohl pít a měl záchvaty pláče kvůli tomu. Pořád jsme museli odsávat nos, teklo mu to... Před Silvestrem se skoro uzdravil, přišla prababička, neřekla nám, že je nachlazená a vše znovu... Přidal se k tomu kašel. Krevní testy dopadly ale výborně (CRP 2,4), takže jsme zase léčili jen mořskou vodou atd. No a včera už byl ok, poprvé za tu dobu mu celý den neteklo z nosu a dnes - znovu. Vzpomínám, co bylo a před dvěma dny tu byla tchýně. Volám jí a ano, je nemocná. Už jsem z toho zoufalá. Snažím se všemožně, aby byl zdravý a teď tohle... Bojím se, jaký to může mít vliv na jeho imunitu do budoucna. Co myslíte? Děkuji za rady, Lucka.

japona
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
japona
13. led 2017

Vliv na imunitu to nebude mít žádnou nebo pozitivní. Promori se chorobami dřív než ve školce a tam bude

lusynkova
autor
13. led 2017

No, do MŠ půjde až v pěti, není očkovaný... Ale taky mě napadla tato varianta - že by to mohlo mít pozitivní vliv. Ale těžko říct, nejsem lékař.

myshoun
13. led 2017

Osobne si nemyslím, ze by tyhle rymči mely zásadní vliv na imunitu, horší by byly nemoci s nasazenyma antibiotikama. Je k naštvaní, ze se snažíte ho nevystavovat nákaze a ostatní to neberou v potaz. U nas to bylo stejné- musela jsem byt někdy az hnusna a trvat na Pravidlech, ze když jdou nemocní/ nachlazení, tak návštěva padá.

japona
13. led 2017

Hergot, odesílá se to samo🙂 ..a tam už bude jako rybička🙂 Deti, co mají starší sourozence v kolektivu, jsou také nemocne jako mimina častěji a vliv na imunitu to nemá..

lusynkova
autor
13. led 2017

myshoun - jj, jsem totálně vytočená... A tak se množí dotazy typu - On je zase nemocný? To už je divné, dělejte s tím něco...

maxannie
13. led 2017

U ná to samé, onemocněli jsme celá rodina po Vánocích, s partnerem jsme už ok, ale syn (13 měsíců) má už tři týdny rýmu, nejdříve mu teklo z nosu, pak byl zase zahleněný - Dr. nám dala nosní kapky s ATB, ty nezabraly, tak teď zase sirup na rozpuštění hlenu a stále to není 100% ok. A do toho teď všude něco lítá, každé druhé dítě má nudli u nosu. Beru to tak, že to k tomuto období patří, a hlavně, imunita se dětem buduje do cca 3 let a i tyto rýmy tomu vlastně pomáhají.

lusynkova
autor
13. led 2017

Nefunguje mi tlačítko Odpověz - takže takhle - maxannie - Tak snad máte pravdu a není mu to na škodu. Snažím se nic nezanedbat a tohle nějak nemůžu moc ovlivnit...

maxannie
13. led 2017

To já taky, dávám ovoce, zeleninu, hodně pije...Před pár dny jsem ukončila kojení, celý rok, co byl kojen, byl zdravý, jen jedna menší rýma a teď tohle - nevím, jestli to s tím souvisí, ale vlastně nebyl zatím pořádně nemocný, o to víc to asi řeším 🙂

myshoun
13. led 2017

Asi vám fakt nezbyde nic jinyho, nez bejt za "protivnou matku" a odmítat návštěvy, obzvlášť v období chripek. imunitu si muže trénovat i jindy...

lusynkova
autor
13. led 2017

@myshoun Jj, taky to tak vidím.

j.a.n.i
13. led 2017

Já nevím, ale přijde, že nejčastěji jsou nemocné právě ty děti, kde matka řeší, aby k nim náhodou nepřišel někdo s rýmou...

lusynkova
autor
13. led 2017

@j.a.n.i Já to právě dříve vůbec neřešila, naopak jsem byla taková "odvážnější" ve všem... Ale teď.. ☹

lusynkova
autor
13. led 2017

On už se navíc doma docela nudí, je to takové to "venkovní" dítě... Teď, když polevily mrazy, mohli bychom ven. Takhle to nepůjde.

myshoun
13. led 2017

Pokud je mimino OK tak ho jeden člověk s rymou neskoli, pokud se jakžtakž z něčeho vyhrabal, tak je jasny, ze šance na novou rýmu/nachlazení je velká. Navíc, každy dítě se narodí s jinou startovní čarou... tak se nedivím, ze to někdo řeší víc.

lusynkova
autor
13. led 2017

@myshoun Jj. Navíc teď jsou prý hnusné virózy. Tak jsem ráda, že to malý zvládá bez atb. Manžel ale má pocit, že kdyby měl dobrou imunitu, tak to ani nechytne.

myshoun
13. led 2017

@lusynkova to je prave ono, kdyby měl "hotovou" imunitu, tak by to nechytl. Zatím buduje, tak je holt náchylnější... proto jsem obezřetná jak je přechod počasí. Vyhnout se tomu nemůžeme, ale ať se to nevrací 😕. Vojtik trpí na apnoe pauzy a ty rýmy to snazší neudelaji.

michaelasm
13. led 2017

Co homeopatika? Nebo betaglukany? Nám pomáhá dávat nátělník pod tričko přes den a na noc když nedám ponožky (letní tenoučký kotníkový), do rána je marod, jsou mu necelé 4 r. Jinak co je ve školce, tak je potřetí nemocný od září, ale právě homeopatika a betaglukany pomohly (kupuju krtečkův sirup rakytník - přírodní složení).

kackakastanka
13. led 2017

@lusynkova toho se neboj, imunitu mu to ideálně posílí, ze se s tím Teličku naučí vypořádat, dávala bych dlouhodobeji sinupret, tu mořskou vodu, a pokud nemá teplotu tak i na chvilku ven

lusynkova
autor
13. led 2017

@myshoun Apnoe? Jako i když je zdravý? Čím to je?

lusynkova
autor
13. led 2017

@kackakastanka Snad máte pravdu .. Dávám Flavon, ale zatím jen chvíli.

amabilis
13. led 2017

A proč nemůžete s rýmou ven? Pokud nemá teplotu a bude oblečený tak, aby se ani nezpotil ani nepromrzl, tak je to na rýmu naopak docela dobré. Jen nechoďte nikam do kolektivu. Strčit do kočáru a provětrat, čerstvý vzduch je to nejlepší. Klidně bych i na chvilku vypustila. Ale jak píšu, nesmí se zpotit, pak snadno prochladne a bude to pořád dokolečka.

mandala
13. led 2017

@lusynkova Nachlazení v zimních měsících je naprosto normální, tomu už ani neříkám nemoc, pokud je to v mezích normy. Pokud nekašle, tak nevidím důvod, proč s ním nejít na chvíli za poledne ven. Jediné negativum je, že rýmu malé děti těžko snáší, jinak mě toto přijde jako malichernost, ale to je asi dané tím, že mám tři děti a řešit každou rýmičku bych se musela zbláznit😉

olicka1
13. led 2017

Ahoj,zoufalá nebudˇ, je to narosto normální,zraje mu teprve immunitní systém, tzn. všechno kolem chytí...

lusynkova
autor
13. led 2017

@mandala Jsem ráda za takový názor... Je to naše první dítě a ty noci, kdy co hodinu a půl doslova řve kvůli ucpanému nosu, jsou pro nás hrozné... Díky 😉

lusynkova
autor
13. led 2017

Díky všem. Nátělník na noc dávám. Homeo jsme taky dávali. Ven ho tedy vezmu 😉

lusynkova
autor
13. led 2017

@olicka1 Díky 🙂

myshoun
13. led 2017

@lusynkova nedonosenec a ještě po infekčním zápalu plic. holt dokud je malej, je to náročnější. Ale doufám v lepší zítřky 😊

lusynkova
autor
13. led 2017

@myshoun aha... Tak snad bude dobře 😉

olicka1
13. led 2017

ještě kvůli tomu ucpanému nosu,máme to často,nejde to vysmrkat... ale super pomáhá jedna věc pod nos mu dát kapičku mátového oleje,to zabere,malinko to pálí,ale po chvíli přestane a dítě hned usne.Pomáhá to i na kašel,když si dítě lehne,stéká mu rýma do plic -to ho dráždí-rýmu už nelze vysmrkat ani odsát-a pořád kašle.Pod hlavu je nutné dát ještě jeden polštář.Musí to být kvalitní mátový olej,vydrží hrozně dlouho.Pokud chceš,napíšuti značku,mám ho v koupelně...