Trhání zubu u dětí. Jakou máte zkušenost?

tamara15
28. srp 2023

Dobrý den chtěla bych se zeptat jaký máte názor nebo zkušenosti s trháním 4 zkažených zubu u 3leteho dítěte.
Na pohotovosti nám bylo řečeno že pokud nevytrhnem všechny najednou budeme se muset vracet každý den mám s toho dilema děkuji za odpovědi.

ivkasolavova
28. srp 2023

Synovi trhaly dva zaráz ,a úplně v pohodě injekce teda obrečel ale nic co by se nedalo zvládnout žádný kopání nebo kousání jen plakal . Dnes byl na kontrole u své zubařky a vůbec se nebál .

tamara15
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
deni92
28. srp 2023

Dcera (6let) má hrůzu ze zubařů, netuším proč. Bohužel má několik kazů, které s její neochotou nejdou opravit. Před dvěma týdny se jí u zubu objevil váček a tak jsme to museli řešit. Jelikož musela použít rajský plyn, aby dcera spolupracovala, rovnou jí vytrhla zuby dva, prý bychom s tím druhým přišli za pár týdnů znovu. Jsem ráda, že vzala oba a nemusíme se trápit znovu.

krisstina93
28. srp 2023

Synovi trhali jen jeden, ale v pohodě, u injekce ani nepip a pak už necítil nic a to jsme byli na pohotovosti, ze ani nebyl u svého, kde to znal a byli mu dva a půl roku. Lepší si to odbit najednou, než stresovat dítě na 3x.

konidana
28. srp 2023

@krisstina93 4 najednou? To se snad ani nedela... leda pri uspani ne? Jinak si to neumim predstavit. Synovi ve 4 letech trhali jeden zub, co uz nesel opravit a bolel. Kluk to dal, ale pak priste uz fakt nechtel. Bohuzel asi za rok mu trhali druhy a to bylo velmi velke premlouvani. Jako dal to, ale .... a i dospelakum nam trhal zubar max 2 zuby najednou (dve osmy u mne a dve druhe ctyrky pubertacce pze se ji tam nevesly) na vyndani tech dalsi 2 zubu sla jindy

westie
28. srp 2023

Syn (necelých 7) absolvoval před dvěma týdny trhání třech předních dolních zubů, které nevypadly samy, ale už za nimi rostou nové jedničky. Doma jsme ho na to připravovali, co se bude dít, jak to bude probíhat, proč se to dělá. Samozřejmě to doktor umrtvil, pro syna to příjemné nebylo - první zub v pohodě, druhý a třetí neměly ani trochu vstřebané kořeny, takže to bylo náročnější. Ale zvládl to úplně skvěle a počítá s tím, že ho za pár týdnů čeká trhání horních jedniček a dvojek ze stejného důvodu (druhé zuby se už zakládají křivě). Ale u tříletého si to neumím představit, to z toho ještě nemá pořádně rozum. Na druhou stranu, když to neuděláte najednou, je velká šance, že uděláte třeba jen dva a už ho tam v brzké době znovu nedostanete - tuto teorii potvrzovala i sestřička od zubaře, že se jim to u menších dětí děje.

tamara15
autor
29. srp 2023

@konidana no dceři pichly injekci a trahli, zuby měla venku cca za 15 sekund všechny, ty zoubky měla už jen kousíčky brali ji přední.

konidana
29. srp 2023

@tamara15 tak to oak asi jo

veronicka89
29. srp 2023

Byla jsem u 2 zubaru . Syn mel asi 3 zuby pry na trhani a 4 na opravu...

Byla mi doporucena narkoza a ukony provest ...

Ja odmitla - prislo mi to pro me neprirozene velky napir na telo ...

Byli jsme nejdrive opravdu cca 3 tydny kazdy 3 den u zubare ...

Potom jsem se nastvala zasla k zubarce z rodiny ta si se synem pohrala zuby opravila vycistila ,dala vyplne ...

A syn uz 2 rok a pul bez bolesti,bez kazu a zuby uz se mu meni za 2. ....

squezy
29. srp 2023

@tamara15 a už jste to tedy vytrhali?? Zastav ještě předtím, jestli se přece jen nedaji spravit, kdybyste ditko uspali do celkové anestezie, třeba by to šlo ještě spravit.

barmil
29. srp 2023

@tamara15 trhat se nemá, má se opravovat, aby ženský chránil ten druhý. Trhání mléčných je zastaralé. Jsou dětští zubaři, co umí opravit i bez umrtveni/uspání, vše je o pristupu doktora.

tamara15
autor
29. srp 2023

@squezy právě se už spravit nedali měla tam fakt takové maličké kousíčky které museli ven.

tamara15
autor
29. srp 2023

@barmil opravit to vážně nešlo nebylo tam co opravovat měla tam maličké kousky zubu.

sorboni30
29. srp 2023

@tamara15 synové si trhali od malička zuby samy.. dnes mají 8 a půl let a před měsícem si syn vyrval sám zase jen půlku zubů. Zbytek mu nesel. U zubaře mu to vytáhli, ani nepipl. Chce být jednou zubař. Děti ho to od školky 🙏 Některé děti mají větší kazivost..Když jsem chodila před 30 lety na zs, chodila tam holka měla úplně černé zuby.. Dnes dospělá ženská s krásnými bílými perlickami.

tamara15
autor
29. srp 2023

@sorboni30 to máte vážně šikovné kluky moje malá má teď chudák paniku z doktorů.

pampelina18
31. srp 2023

@tamara15 jako 3 lete dítě aby mělo tolik zkažených zubů je fakt ukázka lenosti rodičů. To je můj názor a když už to rodiče takto zpackali tak hold vytrhnout vše naráz.

krasna_neznama86
31. srp 2023

@westie a kývaly se mu ty mléčné, nebo držely? Minulý týden jsem totiž zjistila, že jedna dolní jednička vyrostla za tou mléčnou, ta se konečně začala dost kývat. K zubaři jdeme ke konci září, měníme zubaře, takže je to takové komplikovanější. Já doufan, že mu do té doby vypadne.

zlatik1
31. srp 2023

@tamara15 soucítím s vámi všemi.. něco podobného máme za sebou, ve 3 letech si malý natloukl zuby.. musela mu zabarka vytrhnout 2 přední .. dostali jsme nějaký malý prášek, aby si to nepamatoval .. byl omamaen, ale vše si pamatuje a od té doby si nenechá nic strčit do pusy, bily pláště nemůže vidět.. v 4 jsme se zoubkem jeli na pohotovost . Vytrhli mu stoličku, ale drželi jsem ho ve 4 lidech.. doktorka tam nechala kousek.. neskutečná bolest a těch slu i na mé straně .. potom na další zuby jsme ho raději nechali uspat.. ještě teď se zubařky boji

cekamnazazrak
31. srp 2023

Kamaradky syn ma pryc 1 a 2 nahore.. nebyly mu snad jeste ani tri roky… delali to v analgosedaci najednou…

tamara15
autor
31. srp 2023

@pampelina18 tak moje chyba to nebyla měla to s cumle a čaje sladkosti moc nejí.