Trhání zubů. Máte zkušenost s horními?dětské

nelakalejova
12. zář 2022

Dobrý den ráda bych se zeptala zda máte někdo zkušenost z trháním horních zubů ,čeká mě to teď ve středu budou mi trhat všechny přední zuby a hned na to provizorní protézu .bohužel mám zuby tak v špatném stavu že se nic jiného nedalo dělat i z důvodu financí tak by mě zajímalo jestli stim máte někdo zkušenost děkuji

dagmaris
12. zář 2022

@nelakalejova dobrý den, zkušenost jako pacient nemám, ale mám zkušenosti z druhé strany.
Nebojte se. Všechno se dělá už pod anestézií, takže to nebudete cítit. Předpokládám, že když je to více zubů vedle sebe, tak bude i šití. Na to Vám pak dají provizorní protezku. Na tu si bude potřeba zvyknout. Nemusí hned dokonale sedět, je to jen provizórium. Až se všechno hezky zahojí, udělají vám novou, ta už musí sedět výborně.
Každopádně strach nechte v čekárně. Žádný zubař se nevyžívá v bolesti a čím míň budete ve stresu, tím líp to všechno zvládnete. Klidně si nechte napsat něco silnějšího na bolest (Aulin, Nalgesin) nemusíte to pak nutně brát, ale pro klid je lepší to mít doma.
Přeju ať to všechno zvládnete a ať se dobře hojíte.

nelakalejova
autor
12. zář 2022

@dagmaris děkuji moc no jak se středa blíží tak strach sílí 😅 ale pokusím se zachovat klidnou hlavu a snad to nak zvládnu děkuji

dagmaris
13. zář 2022

@nelakalejova
Určitě to zvládnete 🙂 hlavně pak poslouchejte poučení, jak se k ráně chovat, co dělat a co naopak nedělat.
Najděte si něco, co vám pomůže stres zvládat.
Máme pacientku, která si u ošetření "zpívá" ..prostě klidně půl hodiny v kuse brouká oblíbené písničky a pomáhá jí to. Nebo zavřít oči a myslet na něco hezkého, na co se budete těšit🙂

nelakalejova
autor
13. zář 2022

@dagmaris děkuji moc trochu jste mě uklidnila ☺️