Trhání nosních mandlí. Jak to probíhá?

ivkasolavova
14. čer 2023

Holky čeká nás trhání nosních mandlí ,mám se bát ? Byli jste už ? Jak to probíhá? Jak dlouho jste byli v nemocnici?

mari90
14. čer 2023

@ivkasolavova podle toho kam půjdete, dcera byla na plazmě v Modřanech. Byli jsme tam cca 3h, pak jsme jeli domů. Operace i pooperační hojení v naprostém pořádku

ivkasolavova
autor
14. čer 2023

@mari90 tak to je paráda že se jde hned domu ,máme jít do FN Olomouc

mari90
14. čer 2023

@ivkasolavova a jak vám to budou dělat? Ono není právě všude běžné, že se jde hned domu

boruvkovykoblizek
14. čer 2023

Ahoj, já jsem byla jako dítě 2x poprvé be Frýdku kde mi to udělali špatně a nosní mandle celá dorostla a potom v Karviné. Co vím, tak jsme všude šly s maminkou rovnou domů po prospaném dopoledni co proběhl zákrok.
V obou případech jsem neměla žádné problémy a naopak jsem si užívala jako dítě terapii nanuky, cca 1 týden pocit jako při angíně. Prostě taková bolest jak při zánětu nosohltanu nebo jak bych to popsala 😀 není to tak invazivní zákrok jako trvání krčních mandlí, kde jsou vyšší rizika. Po operaci může téct krev z nosu ( vím, že měla jedna holčička co byla semnou na pokoji) jinak trhání probíhalo ve věku 4 a poté 11 let.

ivkasolavova
autor
15. čer 2023

@mari90 vubec nevím v říjnu jdeme na první konzultaci ,posílá nás dětská

jveronika123456
16. čer 2023

My se vrátili v úterý z Fakultky v Olomouci. Dcera byla plazmou. V neděli odpoledne nástup, v pondělí operace a v úterý ráno nás pouštěli domů. Ovšem čekací doba na termín byla skoro půl roku

ivkasolavova
autor
19. čer 2023

@jveronika123456 bolelo to malou potom? Co to je plazmou ? ta čekačka je šílená ,mi jdeme na první návštěvu v říjnu a pak jsem zvědavá kdy nám dají termín jestli za další půl rok ?

mdch91
19. čer 2023

Byla jsem se synem na odstraneni laserem, spatne bylo jen probuzeni z narkozy, ale kdyz ji syn dospal, na zadnou bolest si nestezoval. Nastup jsme meli rano a odpoledne jsme sli domu. Cekacku jsme meli 4 mesice (Jicin), velmi jsem se celou tu dobu strasovala a strachovala, jak to probehne a musim rict, ze naprosto zbytecne.

ivkasolavova
autor
19. čer 2023

@mdch91 Jak dlouho ten zákrok trval?

jveronika123456
19. čer 2023

@ivkasolavova plazmovou koblaci, jakože ji to vypálily. Toto ale není hrazené a v Olomouci jsme za to platily 8500. Jinak dcera úplně v pohodě po probuzení, trochu si stěžovala že ju bolí v krku, jinak ji nic nebylo. Druhý den už byla úplně v pohodě. A my to měli tak že loni v listopadu jsme si volali na termín konzultace, ten nám dali v lednu a v lednu termín operace na červen.

mdch91
19. čer 2023

@ivkasolavova 30 minut, synovi jeste odsavali tekutinu z usi, takze 60. Resp. 60 minut byl pryc, je v rom uvedeni do narkozy apod.

ivkasolavova
autor
20. čer 2023

@jveronika123456 tyjo tak to je masakr , ta čekací doba ,to tolika lidem trhají mandle ?

ivkasolavova
autor
20. čer 2023

@mdch91 tak to je dobry ,no už aby jsme to měli za sebou ale jestli nás letos vubec vezmou

jveronika123456
20. čer 2023

@ivkasolavova nwm jestli jenom mandle, ale bylo nás na oddělení plno. Den co dceru operovali, tak jich mělo jít původně šest na operaci, s tím že dcera půjde poslední. Nakonec jsme ty před náma předběhli tím , že šla dcera plazmou a a šla pátá na operaci a poslední. Ty po nás už neodoperovali a přesunuli je na další den.