Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Máte někdo zkušenosti z trhání mandlí nosních u dětí starších 10let? S dcerou nás to čeká.. A já mám strach.. ☹️
Tak dneska uz se mandle netrhaji, bud se odstranuji chirurgicky pres horni patro nebo se odstranuji plazmou. Dcera v necelych deseti absolvovala odstarneni klasicky chirurgicky, jeden den prijem vyrizeni papiru a sly jsme jeste domu, druhy den rano nastup a vecer nas uz poustely domu, pres noc si tam nechavaly jen holcinu okolo 15let, ktera mela tu mandli fakt obri a musela jeste na reoperaci, porad ji to nekde prosakovalo, ale kdyz uz jsme vecer odchazeli, tak uz byla vzhuru a dr ji rikal ze si je tam nechaji s tatinkem pres noc, aby mely jistotu, ze bude v pohode…
neboj, je to uplne v klidu.ja jsem byla s 6letym synem. Bala jsem se jak ho to bude bolet atd. a nakonec nejvetsi problem byl ze tam nechtel jit. Jak uvidel pokoj zacal brecet ze chce dpmu,nechtel si nechat merit teplotu a tyto veci. pak mu neco dali vypit a byl uplne oblby, sam jel na sal a to zvladl uz dobre, pak to cel y prospal do 5 odpoledne, po probuzeni rikal ze ho nic neboli a vecer sme sli domu 🙂 deti tam maji hracky, tv s pohadkama... je tam o ne dobre postarane aby to psychicky dobre zvladli.
cože? vždyť z toho vyroste.. pokud jí je 10, tak jako už velmi velmi brzo.
já mandle vyřešila jinak, pokud chceš, napiš mi sz. na tohle bych dítě nikdy nedala, natož takhle velký....
@jannym No my jdeme v úterý v 6h nástup a druhý den odcházíme... ☹️
@normalnimatka No my byli na Orl v lednu a říkaly nám že je má obří a že proto funí, chrápe a huhna... Ale fakt hodně... ☹️ A nakonec jdeme až teď v listopadu... Protože jsme předtím byli nemocný... ☹️
@denculinka to bude dobre, aspon bude hlidana, tady v Praze se uprednostnuje jednodenni chirurgie, i se synem kdyz jsme byly na tridelny kyle, tak v 8 rano sel na sal a odpoledne v 17 hod nas propousteli…dcera sla v necelych 10 letech na odstraneni mandli a rikala jsem si ze je skoda ze jsem se tomu tak dlouho branila, uz mela zmeny na hornim patre a pravdepodobne bude mit pak rovnatka protoze se ji prave borti horni patro a taky moc nepomaha, ze si ze spani porad jeste cuca palec
@normalnimatka pokud má mandli hodně zbytnělou a je v ní chronický zánět, popř. jde-li o alergika, tak je velmi málo pravděpodobné, že by se ta nosní mandle vstřebala (sestře ji odstraňovali dlouho po dvacítce). My třeba u syna x měsíců zkoušeli záchovnou terapii a jediné, co to přineslo, byl její nárůst do takové míry, že byla okem viditelná v krku, gotické patro, úzká čelist a teď ho čeká roztahování čelisti, protože se mu tam nevejdou stálé zuby.
Byli jsme v pulce zari, dceri bude 7. V Po nastup, Ut dopo operace, ve St rano domu. Vse probehlo uplne hladce. Zaplatila jsem si s ni pobyt, aby byla v klidu a v pohode. Podezreni meli na logopedii a i my doma, na ORL to na jare potvrdili, ze ji ma fakt velkou...
Neboj, vsechno bude v poradku 😉
@denculinka nojo, ale dá se to řešit i jinak, probůh. to jako když tě bolí ruka, jdeš k doktoroj, a on řekne, že ti ji uřízne, tak by ti to přišlo normální? 🙂))))
@normalnimatka Ale jak? Ona má i astma a alergii a ty mandle ji tam v tom dělají i problém... ☹️
@normalnimatka Ahoj, můžu se prosím zeptat,jak jste vyřešili nosní mandli?
@normalnimatka a můžeš se podělit? Hádám tiande? Nebo jiný MLM?
@drep tiande? :D já myslela že to je kosmetika... ne. ani mlm mi nic neříká.
@denculinka promiň, nevšimla jsem si reakce předtím. no je to problém, ale ne neřešitelnej. akorát když má dítě astma a alergii, tak je v těle toho ještě víc na opravování, no. páč to prostě nefunguje dobře. mandle je spíš následek vleklejch problémů. ale zas to neznamená, že každej kdo má alergii, a kvůli tomu víceméně permanentně přizacpanej nos, tak nemá zvětšenou mandli nutně taky.
ale vy už to máte zřejmě stejně za sebou....
každopádně ty problémy - příčiny tam zůstávaj, takže i tak bych se snažila to pořešit.
@petasan napiš mi do zprávy... jak to řešíte dlouho, co jste zkoušeli, u jak velkýho dítěte a tak.
@normalnimatka Neřešila jsi to pomocí homeopatik? Já totiž u dcery ano, teď má 11let a mandle má pořád, také nejsem zastáncem trhání a s dcerou jsem chodila jeden čas intenzivně k homeopatce a ta mi vše vysvětlila a právě to s těmi mandlemi řekla v podobném duchu,jak píšeš v komentáři o těch mandlích. Ona vlastně řešila tohle stejné u svého syna, kdy on je alergik a měl problémy s mandlemi.
@lm_lm to by mělo bejt ještě lepší, za předpokladu, že to na tebe zrovna zapůsobí (což funguje na většinu lidí, ale podle mě ne na všechny), a hlavně, že to je dobře zacílený, což už je druhá věc. málokterej homeopat je fakt dobrej..:/
a zlepšilo se to aspoň? a u syna?
@normalnimatka ještě nemáme. Jdeme v úterý.. Ale jelikož je nachlazena, tak zatím nám to doktorka nechce podepsat, tak že uvidíme jak to nakonec dopadne..
@normalnimatka Dobrý den, mohu více info, dekuji
@dixi86 napiš mi zprávu... jak to řešíte dlouho, co jste zkoušeli, u jak velkýho dítěte a tak🙂
Nenapadá mě, čím by to mělo být jiné než u mladšího dítěte. Jediný rozdíl vnímám v tom, že si budeš platit pobyt v nemocnici (vyjma případů, kdy revizní lékař s ohledem na potřeby dítěte odsouhlasí proplacení i ve starším věku), ale na přítomnost rodiče 24/7 má tvé dítě nárok úplně stejně jako náš syn ve třech letech. Co tě zajímá? Syn byl na plazmě a zvládl to i s histaminovou intolerancí bez komplikací, jen si ho v nemocnici nechali přes noc, aby ho měli pod kontrolou.