Trhání mandlí u starších dětí 10 let. Máte zkušenost?

denculinka
1. říj 2024

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Máte někdo zkušenosti z trhání mandlí nosních u dětí starších 10let? S dcerou nás to čeká.. A já mám strach.. ☹️

miryp
1. říj 2024

Nenapadá mě, čím by to mělo být jiné než u mladšího dítěte. Jediný rozdíl vnímám v tom, že si budeš platit pobyt v nemocnici (vyjma případů, kdy revizní lékař s ohledem na potřeby dítěte odsouhlasí proplacení i ve starším věku), ale na přítomnost rodiče 24/7 má tvé dítě nárok úplně stejně jako náš syn ve třech letech. Co tě zajímá? Syn byl na plazmě a zvládl to i s histaminovou intolerancí bez komplikací, jen si ho v nemocnici nechali přes noc, aby ho měli pod kontrolou.

jannym
2. říj 2024

Tak dneska uz se mandle netrhaji, bud se odstranuji chirurgicky pres horni patro nebo se odstranuji plazmou. Dcera v necelych deseti absolvovala odstarneni klasicky chirurgicky, jeden den prijem vyrizeni papiru a sly jsme jeste domu, druhy den rano nastup a vecer nas uz poustely domu, pres noc si tam nechavaly jen holcinu okolo 15let, ktera mela tu mandli fakt obri a musela jeste na reoperaci, porad ji to nekde prosakovalo, ale kdyz uz jsme vecer odchazeli, tak uz byla vzhuru a dr ji rikal ze si je tam nechaji s tatinkem pres noc, aby mely jistotu, ze bude v pohode…

hanka_12345
2. říj 2024

neboj, je to uplne v klidu.ja jsem byla s 6letym synem. Bala jsem se jak ho to bude bolet atd. a nakonec nejvetsi problem byl ze tam nechtel jit. Jak uvidel pokoj zacal brecet ze chce dpmu,nechtel si nechat merit teplotu a tyto veci. pak mu neco dali vypit a byl uplne oblby, sam jel na sal a to zvladl uz dobre, pak to cel y prospal do 5 odpoledne, po probuzeni rikal ze ho nic neboli a vecer sme sli domu 🙂 deti tam maji hracky, tv s pohadkama... je tam o ne dobre postarane aby to psychicky dobre zvladli.

normalnimatka
2. říj 2024

cože? vždyť z toho vyroste.. pokud jí je 10, tak jako už velmi velmi brzo.

já mandle vyřešila jinak, pokud chceš, napiš mi sz. na tohle bych dítě nikdy nedala, natož takhle velký....

denculinka
autor
2. říj 2024

@jannym No my jdeme v úterý v 6h nástup a druhý den odcházíme... ☹️

denculinka
autor
2. říj 2024

@normalnimatka No my byli na Orl v lednu a říkaly nám že je má obří a že proto funí, chrápe a huhna... Ale fakt hodně... ☹️ A nakonec jdeme až teď v listopadu... Protože jsme předtím byli nemocný... ☹️

jannym
3. říj 2024

@denculinka to bude dobre, aspon bude hlidana, tady v Praze se uprednostnuje jednodenni chirurgie, i se synem kdyz jsme byly na tridelny kyle, tak v 8 rano sel na sal a odpoledne v 17 hod nas propousteli…dcera sla v necelych 10 letech na odstraneni mandli a rikala jsem si ze je skoda ze jsem se tomu tak dlouho branila, uz mela zmeny na hornim patre a pravdepodobne bude mit pak rovnatka protoze se ji prave borti horni patro a taky moc nepomaha, ze si ze spani porad jeste cuca palec

miryp
3. říj 2024

@normalnimatka pokud má mandli hodně zbytnělou a je v ní chronický zánět, popř. jde-li o alergika, tak je velmi málo pravděpodobné, že by se ta nosní mandle vstřebala (sestře ji odstraňovali dlouho po dvacítce). My třeba u syna x měsíců zkoušeli záchovnou terapii a jediné, co to přineslo, byl její nárůst do takové míry, že byla okem viditelná v krku, gotické patro, úzká čelist a teď ho čeká roztahování čelisti, protože se mu tam nevejdou stálé zuby.

jane46
3. říj 2024

Byli jsme v pulce zari, dceri bude 7. V Po nastup, Ut dopo operace, ve St rano domu. Vse probehlo uplne hladce. Zaplatila jsem si s ni pobyt, aby byla v klidu a v pohode. Podezreni meli na logopedii a i my doma, na ORL to na jare potvrdili, ze ji ma fakt velkou...
Neboj, vsechno bude v poradku 😉

normalnimatka
4. říj 2024

@denculinka nojo, ale dá se to řešit i jinak, probůh. to jako když tě bolí ruka, jdeš k doktoroj, a on řekne, že ti ji uřízne, tak by ti to přišlo normální? 🙂))))

denculinka
autor
6. říj 2024

@normalnimatka Ale jak? Ona má i astma a alergii a ty mandle ji tam v tom dělají i problém... ☹️

petasan
29. říj 2024

@normalnimatka Ahoj, můžu se prosím zeptat,jak jste vyřešili nosní mandli?

drep
29. říj 2024

@normalnimatka a můžeš se podělit? Hádám tiande? Nebo jiný MLM?

normalnimatka
30. říj 2024

@drep tiande? :D já myslela že to je kosmetika... ne. ani mlm mi nic neříká.

normalnimatka
30. říj 2024

@denculinka promiň, nevšimla jsem si reakce předtím. no je to problém, ale ne neřešitelnej. akorát když má dítě astma a alergii, tak je v těle toho ještě víc na opravování, no. páč to prostě nefunguje dobře. mandle je spíš následek vleklejch problémů. ale zas to neznamená, že každej kdo má alergii, a kvůli tomu víceméně permanentně přizacpanej nos, tak nemá zvětšenou mandli nutně taky.
ale vy už to máte zřejmě stejně za sebou....
každopádně ty problémy - příčiny tam zůstávaj, takže i tak bych se snažila to pořešit.

normalnimatka
30. říj 2024

@petasan napiš mi do zprávy... jak to řešíte dlouho, co jste zkoušeli, u jak velkýho dítěte a tak.

lm_lm
30. říj 2024

@normalnimatka Neřešila jsi to pomocí homeopatik? Já totiž u dcery ano, teď má 11let a mandle má pořád, také nejsem zastáncem trhání a s dcerou jsem chodila jeden čas intenzivně k homeopatce a ta mi vše vysvětlila a právě to s těmi mandlemi řekla v podobném duchu,jak píšeš v komentáři o těch mandlích. Ona vlastně řešila tohle stejné u svého syna, kdy on je alergik a měl problémy s mandlemi.

normalnimatka
30. říj 2024

@lm_lm to by mělo bejt ještě lepší, za předpokladu, že to na tebe zrovna zapůsobí (což funguje na většinu lidí, ale podle mě ne na všechny), a hlavně, že to je dobře zacílený, což už je druhá věc. málokterej homeopat je fakt dobrej..:/
a zlepšilo se to aspoň? a u syna?

denculinka
autor
30. říj 2024

@normalnimatka ještě nemáme. Jdeme v úterý.. Ale jelikož je nachlazena, tak zatím nám to doktorka nechce podepsat, tak že uvidíme jak to nakonec dopadne..

dixi86
30. říj 2024

@normalnimatka Dobrý den, mohu více info, dekuji

normalnimatka
30. říj 2024

@dixi86 napiš mi zprávu... jak to řešíte dlouho, co jste zkoušeli, u jak velkýho dítěte a tak🙂