Trhání mandlí. Může na zákrok, i když bude mít dcera průhlednou rýmu?

karol1996
1. bře 2023

Ahoj holky, za necelý měsíc nás čeká operace mandlí ale malá ještě nevylezla ž rýmy, má tak na 5 dní.. udělají ji zákrok í když bude mít průhlednou rýmu?

me_druhe_ja
1. bře 2023

Nosní mandle? Syn na tom byl loni v červnu, měl ještě rýmu a trochu kašel, dobíral ATB a v pohodě. Akorát horečky nebo něco vážného by vadilo prý. Ale nežijem teda v ČR. Nicméně u nás fakt vše v pohodě a bez komplikací. By jinak asi nešel nikdy, byl zdravej vždy tak 5 dní v měsíci. 🤦

pipi_puncocha
1. bře 2023

Syn byl v lednu a bylo nám řečeno, že musí být 100% zdravý

martt
1. bře 2023

@karol1996 Nám tenkrát řekli, že nesmí mít zelenou rýmu, kašel teplotu. U nás tenkrát by bylo těžké jít na trhání mandlí bez rýmy. Rýmu totiž měl pořád než mu vytrhli mandle.

eva267
1. bře 2023

Synovi v rámci předoperačního vyšetření dětská doktorka operaci neschválila. Měl trochu rýmu a občas zakašlal. Já jsem se s tím nechtěla smířit, protože představa dalšího půl roku čekání na termín (vyšlo by to na podzim), byla nepředstavitelná a bylo mi jasné, že na tom určitě lépe nebude. S velkými problémy jsem zprávy o předoperačním vyšetření z doktorky vyrazila (napsala tam ASAII a že operaci nedoporučuje) a den před plánovaným nástupem k operaci jsem se synem vyrazila na ORL ambulanci přímo do nemocnice. Tam ho prohlédli, konstatovali, že s jeho stavem žádný problém nemají, že akorát budou hlídat, aby neměl zvýšenou teplotu a bylo to. Bylo to celé hodně nepříjemné, ale jsem šťastná, že to klaplo.

normalnimatka
2. bře 2023

nešla bych na trhání mandlí nikdy... kdybys to odložila, tak bys měla ještě čas s tím přecijen něco udělat sama, než to jako "přebytečnej" problémovej kus těla ufiknout... jestli chceš, napiš do zprávy, co už jste zkoušeli, a můžu něco doporučit. nejúčinnější věc zabírá poměrně rychle, v rámci pár týdnů, což ještě čas máte.