Trhané zuby i 6leté. Řešil někdo podobný problém?

terinkam
25. srp 2021

Zdravím a prosím o radu. Dceři je 6 let. Měla ve 3 letech zkažený mezizubní prostor mezi 4kou a 5tkou, (má hodně stěsnané zuby) začala jsem zuby čistit floserem, ale dál se jí zkazily ve 4,5 letech mezizubní prostory taky 4řka a 5tka vpravo nahore a i dole. Zubařka kazy zpravuje, ale zoubky začaly vlivem hlubokýho kazů odcházet - vytvořil se váček a zub šel pryč. Nyní ma dvě čtyřky vytržené a dnes si stěžovala na bolest pětky. Pokud i ta půjde ven, na pravé straně nahoře bude bez dvou horních stoliček (4,5) Vlevo dole má pak 4řku také pryč a tím pádem bude málo plochy pro rozžvýkání jídla. Řešila jste prosím některá podobný problém? Nechaly jste dětem vyčistit kořenový kanálek a zub zachránily? Nebo trhaly?

pajushka1
25. srp 2021

@terinkam máme to docela aktuální. Ve 3 letech si vyrazil přední zoubky,takže nemá vrchní jedničky a dvojky. V pondělí jsme byli pod celkovou narkózou a trhali mu nalevo nahoře čtyřku a dole nalevo taktéž čtyřku. Napravo dole i nahoře čtverky i pětky. Moc mu toho v puse nezbylo. Zubarka stále opravovala ale nepomahalo to. Dle zubaře na té soukrome klinice kde mu zákrok prováděli je lepší zuby vytrhnout ,prý se daleko lépe najíst se čistě dásny,než bolavými zuby.

pajushka1
25. srp 2021

@terinkam druhé zoubky prý v ohrožení nejsou,jen potom budeme muset řešit rovnátka

konidana
25. srp 2021

@terinkam od 4 do 6 let se synovi postupne zkazily asi 3 zuby ... ctyrky a petky. Zubar je pokazde opravil a do mesice se zub podebral a musel ven. Plno zubaru mlecne zuby vubec neopravuje, maximalne rovnou trha. Mlecny zub se proste obcas zachranit nepodari, neni to zadny velky problem.

hezz17
25. srp 2021

@terinkam zainvestovala bych do dentalni hygieny. A hlavne pridat mezizubaky.

bublisa
25. srp 2021

Asi špatná péče, přidat nitku, mezizubní, taky jsme řešili kaz v mezizubním prostoru, pak jsme do péče nasadili toto a snad se daří a bude klid

terinkam
autor
25. srp 2021

@bublisa Ano, zuby špatně čistím, půjdeme obě k dentálni hygienistce, mám co zlepšovat. Flosserem čistím od 3 let.

terinkam
autor
25. srp 2021

@hezz17 Ano, půjdeme obě dvě. S mezizubákem jsem to u ní zkoušela, ale brečela mi, že jí drátek při čištění škrábe. Budu se muset čištění víc věnovat, jen flosser nestačí...