Ahoj. Tak si říkám, kde je chyba nebo co se děje... Stalo se vám někomu, že bylo potřeba píchat dětem ouška několikrát takhle rychle za sebou i přes antibiotika? Čím to bylo?
Malé je rok a čtvrt, skoro měsíc nemocná. Viróza, pak bronchitida, pak nejspíš chřipka a teď uši. Minulý týden jí píchali pokaždé obě uši hned dva dny po sobě, dostala antibiotika (navazující na ta na bronchitidu - taky fungují i na uši, takže dnes je to celkem 15 dní atb) a dneska píchali jedno ouško znovu! Plus udělala Dr. výtěr, ale výsledky budou až příští týden. No, žádný hnis ani cokoliv jiného z ucha nevyteklo krom kapky krve, tak snad nepůjdem počtvrté. ATB zítra dobírá, tak doufám, že nedorazí znovu i teploty. Je třeba možné, že by uši byly špatně píchnuté? Dík za zprávu.
Syn měl uši píchané často, loni nám byl doporučen Audiron a musím zaklepat, kápneme při bolesti jednou dvakrát a je po bolesti ;)
@matire to je divny, pichnuti ma uvolnit hnis, kdyz nic nevytece, tak proc to pichaji? Na zapade se treba usi pichaj az v krajnim pripade, jednou jsem mela zanet stredniho ucha, kdyz jsem zila v Nemecku, a dostala jsem atb (mela jsem k tomu teda anginu) a doktorka mi rikala, ze kdyz nezaberou, tak se bude pichat. Prvni noc byla docela ocistec, ale usi mi nepichali. Zato v CR jako male mi pichali usi snad stokrat a hned po tom atb samozrejme, takze presne naopak. Sla bych nekam do soukrome ambulance ORL, idealne se vyhnout nemocnicim, poliklinikam a hlavne pohotovostem
Poprvé se mi nechtělo věřit, že bylo nutné píchat. Malou viděla i dětská doktorka těsně před návštěvou ORL a té se uši zdály ok. A crp bylo úplně normální. Ale chvilku po píchnutí malá úplně ožila a zas normálně jedla, pila i spala, zmizely horečky. V noci pak bylo zas zle, tak druhý den znovu píchali, prý se ty dírky stáhly a bubínky vypadaly, jako kdyby nikdy píchlé nebyly. To dostala ta druhá ATB ten den a do včerejška byl týden klid. Dneska kontrola a jeden bubínek zas rudý a vyklenutý. Jen při tom druhém píchání teklo maličko hnisu z jednoho ucha, jinak nikdy nic. Tak mě právě napadlo, jestli to píchání není špatně prováděné... Že se ta dírka vždycky zatáhne. Někde jsem četla, že by se měl obsah po píchnutí i vysát, to někomu z vás dělali? Taky nechápu, proč i přes atb se jí to vrátilo :( Naskakuje mi husí kůže z představy, že malé i přes píchnutí zůstává v hlavě hnis a dál se tam rozjíždí kdo ví jakej zánět
Na pohotovosti bohužel nejspíš skončíme. Zítra malou nikam nevezmu, pokud v noci bude spát a pak je víkend. V pondělí musíme na kontrolu k té naší Dr, budou výsledky výtěru. Jít jinam, tak si to o pár dní protáhneme, pokud je tam nějaká odolná mrcha bakterie. Ale jasně, taky si říkám, že pokud bude znovu potřeba, tak pak už stopro jinam. U téhle Dr mám ale alespoň jistotu, že nás bere přednostně a v odpoledních hodinách. A prý je hodně dobrá. Proto se ptám tady, jestli tohle ještě někdo zažil. Naší starší holce kdysi taky uši píchali nadvakrát, protože se jí zatáhly ty dírky moc brzy. Taky tahle doktorka tedy.
@matire zkusila bych jiné orl
@aleenka1234 jj, už koukám, kam jinam by se dalo
Díky za příspěvky. Na Sinupret mrknu, od kdy se může, a asi začnu dávat. Na Audiron se podívám, co je to zač. Jinak doplňuji info, věřím, že se to v budoucnu bude také někomu hodit. Dneska opravdu píchali ouško počtvrté! Zase se ty dírky ze včerejška ucpaly / zatáhly. Takže jsme dceru vzali k jinému doktoru a ten vzal (podle subjektivního manželova hodnocení) trochu větší nástroj na píchnutí a především pak odsál to, co bylo za bubínkem. V což vkládám velikou naději 🙂
Mě po týdenní doktor řekl, že by neměl co znovu píchat. Doporučuji sinupret a inhalaci vincentku, hlavně aby to šlo ven
S ušima máme taky celkem zkušenost, ale zatím se nestalo, že by se musely píchat hned za sebou. Ale po píchání jsme nedostávali ATB, protože to bývalo virový. Doporučení, když začnou bolet uši jsou u nás sinupret, stříkat nasivin, muconasal nebo podobné kapky, ne jen mořskou vodu, protože kapky zmenší otok a hleny pak můžou líp odtíkat nosem, během dne si nelehat, spíš sedět, spát ve zvýšené poloze, při bolestech nurofen, který snižuje zánět.
Tak je nejspíš znovu zle. Dneska v noci se u nás zase nespalo a je teplota, pití a jídlu zase moc nedá. Stejné jako vždycky, když píchali. Je-li byste na téměř jistý píchání třetí den za sebou? Během asi deseti dní popáté? Dáváme Aerius na splasknutí sliznic, stříkáme Nasivin, Nurofen na noc. A koupím Sinupret, jestli ho už může. Ona už rýmu téměř ani nemá. Přes den je v pohodě a veselá, jen to jídlo a pití trochu vázne. Nebo čekat, co bude? Má někdo zkušenost, že by se ucho samo "vyléčilo" bez píchnutí, pokud je už bubínek zas vyklenutý?
Dobrý den, jak to u vás prosím dopadlo? U nás je ten stejný scénář, syn 10 měsíců... během měsíce uši 6x pichle, nyní znovu na pichnuti. Posílají nás do Brna na dětskou nemocnici, už neví tady co s ním...
Resili sme kazdou chvili do odstraneni nosni mandle, pak jak kdyz utne....
@matire je možné že byli uši špatně píchnuté,mě to udělali dr v 18nacti. Zajděte radši někam jinam. Malé to opravdu není příjemné. Trpím na uši od narození,vím co to je.