Třes těla po pádu na hlavu. Setkal se s tím někdo?

pampeliska1313
4. bře 2023

Moje blbost, vypustila jsem syna do obýváku, šla se obliknout, najednou řev, upřímně nevim jak spadnul, ale má bouli přímo uprostřed cela. Stalo se to ráno, hnedka jsem tam letěla, plakal, ale zornicky atd v poho. Teď odpoledne z ničeho nic čtyřikrát za sebou v rozmezí asi pěti minut třes těla ve stoje, zatnuty pěstičky, otevřeny oci, jakoze řeknu to blbě, trochu mi to přišlo jako když autisti dávají najevo radost. Až na to, ze tohle se stalo par hodin po padu na hlavu. Jinak jako si hraje, je dobrej. Teď jsme na ceste na pohotovost. Nesetkala se s tím nějaká z vás prosím? Nechápu vůbec jestli to má souvislost, když mu “nic nebylo doteď” on sám je pak jakoby se nic nestalo..

kolunka
Autor odpověď smazal
Zobraz
kolunka
4. bře 2023

Syn nám spadl na podzim na hlavu a doktorka říkala že příznaky mohou byt až 24 hodin po pádu, takže dobře že jedete na pohotovost.

pampeliska1313
autor
4. bře 2023

@kolunka no paní sestra ma asi náročný víkend. Proč jsou pohotovosti skoro vždycky ze mate pocit ze otravujete?:D uvidíme.

klokanka31
4. bře 2023

@pampeliska1313 A reagoval když jsi na něj promluvila? Každopádně je dobře že jste jeli na pohotovost, pak dej vědět jak jste dopadli 🍀🍀

pampeliska1313
autor
4. bře 2023

@klokanka31 jako plakal, ale pak se zklidnil, zornicky v poho, nezvracel, jedl normálně, jen nechtěl moc pít, ale pak si taky dal. A až pak tohle no.

pampeliska1313
autor
4. bře 2023

Na rentgenu nic, ale za dva týdny musí na neurologii kvůli epilepsii, aby se vyloučila. Cely to tam proplakal, neslo ho uklidnit, sestra i doktorka se ptaly jak běžný tohle chování je (u nás dost:D) a ze proste je možný ze ten pád mu to nějak “spustil” ale nejde nic zatím potvrdit a vyvrátit.

klokanka31
4. bře 2023

@pampeliska1313 Tak naše taky u doktora vždycky všechno probrečí. Tak snad to epilepsie nebude, držím pěsti ať je to v pořádku 🍀🍀

pampeliska1313
autor
4. bře 2023

@klokanka31 moc děkuju. No, už to na něj bylo dlouhý, chtěl jezdit autem a běhat a neslo to🙂

crejzy
1. kvě 2024

@pampeliska1313 můžu se zeptat jak to u vás dopadlo ? Dnes jsme zažili něco podobného

crejzy
Autor odpověď smazal
Zobraz
pampeliska1313
autor
1. kvě 2024

@crejzy no jako. Nakonec z toho je hypersenzitivita. Proste byl pak v negacich, sice neplakal po delší době, ale asi nevěděl jak to vyfiltrovat a dával to najevo takhle, vlastně to děla doteď, jen se to obměňuje. Zatinani, třes, problém se nadechnout atd. Ale třeba manžel říká doteď, ze tehdy to bylo něco jinyho. Každopádně nikde na pohotovosti nic nenašli, když jsme tehdy jeli. Jen doktorka tam kdysi říkala, ze se musí vyloučit epilepsie, ze je možný, ze když spadne blbě, tak se mu to “spustí” ale nakonec nic.

marketa11112
1. kvě 2024

Ano, nenapadla ihned epilepsie. Je dobře, že to dopadlo ještě takto.

crejzy
2. kvě 2024

@pampeliska1313 Děkuju za odpověď. Jsem rada ze to u vás nevypadá na nic vážného. U nás to bylo trochu jinak, syn 2,5r po padu pri běhu asi po minutě se stal hadrovou panenkou a pak dostal asi 5vterinou křeč kdy se cely napnul a byl u toho mimo. Volali jsme záchranku ale nikomu to nepřišlo divny nebo vážný, z nemocnice nás poslali domu když mu zkontrolovali zorničky. O epilepsii ani slovo, prý možná šok. S manželem jsme ale vyděšení…

pampeliska1313
autor
2. kvě 2024

@crejzy Joo, to mi takhle několikrát zvracel po jednom padu…A nakonec přesně - šok. Věřím, ze to bude dobrý, ale ta zkušenost musela bejt strasidelna..