Holky máte zkušenost s tiky u dětí? Co vám na to pomohlo? 🙏
Syn měl tik v oku. Na očním nám řekli, že je to od nervů... Pomohla kineziologie.
Zkušenost mám u sebe - v dětství jsem začala mít tiky a byla to epilepsie. Léčím se s ní od pubertálního věku, ale tiky byly už dříve, před 10.rokem. Stejně tak můj bratr. Nechala bych pro jistotu vyšetřit na neurologii.
Dobrý den, hlavně Vy, maminko, nebuďte ve stresu. Všechno se dá řešit. Jaký konkrétní tik má dítě? Co dělá? Jinak jsme tím také prošli se synem ve 4 letech. Dávala jsem denně B Complex a magnesium. Hlavně na to neupozorňovat (vím že to je těžké). A ještě co si myslím že nám pomohlo: změnit prostředí. Odjeli jsme teda na dva týdny do Jeseníků na chatu ke známým a tam po pár dnech ustálo to samo.
Byli jste u neurologa? ... obecně se na dozrávání nervové soustavy hodně doporučují rybí oleje a b-komplex ... Může to být ale třeba i pozůstatek nějakého dětského reflexu, který nevymizel tak, jak má - v tom případě ergotepapii a neurovývojovou terapii. (Syn nemá přímo tiky, ale má divné pohybové souhyby, typu 'když pohnu rukou, hýbu i nohou'.)