Testy na protilátky covid. Jsou ty koupené spolehlivé, nebo raději jet na odběr. místo?

alusekf
12. led 2021

Dobrý večer. Máte prosím někdo zkušenost s testy na protilátky na covid? Jsou spolehlivé ty koupené nebo raději zajet na odběrové místo. Syn 7 měsíců, má sedmý den teploty. Čeká nás očkování a tak bych chtěla vědět, jestli to není covid. Před teplotama měl rýmu, kterou jsme doma měli všichni, já jsem byla na rychlotestu a ten byl negativní. Děkuji všem. Hezky večer

alusekf
autor
12. led 2021
littleannie
12. led 2021

Na test na protilátky se chodí nejdříve měsíc po nemoci.

alusekf
autor
12. led 2021

@littleannie ano, děkuji, to mám v plánu. Jen teda nevím, jestli jsou třeba nějaké zvláštnosti při odběru takhle malého dítěte a všude asi děti taky nebudou odebírat.

novamamina
12. led 2021

@alusekf proč ho nevezmes na pcr? Takto malému decku udělají vyter z pusinky.

werysek3131
12. led 2021

Nejsem si jistá ale myslím si že u testu na protilátky bylo napsáno určeno pro odborníky. A bude lepší ho vzít na test třeba ten antigeni budeš vědět výsledky hned.. On je malickej bude to rychlovka ani to nezaregistruje..

atisak
12. led 2021

@alusekf Na protilátky mi dělali u mé praktické lékařky z krve. Určitě je potřeba, aby to udělal profesionál. U tvého syna bych normálně nechala udělat PCR nebo antigenní. Ale když bude negativní, nebudeš ho nechávat očkovat, když má zvýšenou teplotu, že ne?

werumka
12. led 2021

@alusekf ty první, které máš, jsou lepší. Jestli jste někdy dělali domácí test na crp, tak to v pohodě zvládnete. U dítka se test dela stejně. Protilátky jsou viditelné na testu od 7. dne infekce.

mamikry
12. led 2021

@alusekf Nechala bych ho otestovat na PCR. Antigen test neni uplne spolehlivy, casto je falesne negativni. Protilatky budou asi chvili trvat, nez budou z krve patrne.

merope
12. led 2021

@alusekf Počkej s očkováním měsíc a nemusíš řešit. Stejně to chce minimálně týden bez příznaků, aby se vůbec očkovat smělo.

blondynka400
12. led 2021

@alusekf píšeš, že má 7 den teploty. Je přeci jedno, zda má Covid nebo nebo něco jiného, ale je nesmysl ho nemocného očkovat.

martt
13. led 2021

@alusekf Nepíšeš, jak vysoké ty teploty jsou. Ale pokud už má 7 den teploty, tak ja bych to už řešila s doktorkou,aby třeba neměl nějaký zánět. Ta vás třeba i posle na PCR test.

alusekf
autor
13. led 2021

@novamamina @werysek3131 @atisak @werumka
@mamikry @merope @blondynka400 @martt Moc všem děkuji za reakce. U Dr jsme byli, nic na něm neshledala, řekla, že to budou zuby, ale mně se nezdá, nemá dasinka ani nateklá. O Covidu nechtěla slyšet, že se dnes vše svádí na něj, a že nekasle. Myslím, že i bez kašle by to covid být mohl a raději bych to měla vysetrene. Na PCR píše zadanku Dr a nechce se mi s ní o tom dohadovat. Nebo napíše i někdo jiný? Antigenní se mi zdají nespolehlivé. Teď určitě nebudeme ockovat tak jako tak. Jde mi o to, že kdyby byl negativní, tak by jsme očkovali už v únoru a kdyby to byl covid, tak bych trvala na tom počkat minimálně 3 měsíce

surikata131
13. led 2021

@alusekf určitě jsou antigenní spolehlivější, než tyto “rychlotesty”, u těch je spolehlivost docela špatná, ale stejně nejlepší PCR, pokud to chceš vědět jistě, tak bych na tom prostě trvala, ať doktorka žádanku napíše. Vůbec nemusí kašlat, některým dětem nemusí být nic, některé jen třeba bolí hlava, jinak nic...

novamamina
13. led 2021

@alusekf tak kdyz se ti nechce dohadovat s dr, napíše ti zadanku i hygiena

novamamina
13. led 2021

@alusekf jinak testy na protilátky jsou dobré. Covid jsme měli a testy doma mam. A ukazují pěkně. Nechala jsem nás i otestovat na protilátky v laborce (několikrát, pracuji tam) a intenzita čárky na rychlotestu opravdu odpovídá hladině protilátek. Takže já tyto testy nezavrhuji. Nicméně se protilátky objevují nejdříve! po 10 dnech

alusekf
autor
13. led 2021

@novamamina super, moc děkuji. To jsem chtěla vědět, jestli jsou spolehlivé. A po 10 dnech je prosím bráno jako od začátku těch teplot (příznaku) nebo až od konce?

novamamina
13. led 2021

@alusekf od začátku příznaků. Ale opravdu upozorňuji že těch 10 dní je nejméně. A protilátky má většinou dřív ten, kdo měl teplotu. Ale není to pravidlo samozřejmě. Máme případy že člověk ležící na plicní ventilaci, s horečkama několik dní, nemá ani po měsíci protilátky.

alusekf
autor
13. led 2021

Ještě kde okolí Brna dělají takto malé děti? V dětské nemocnici mi to píše žádný volný termín

merope
13. led 2021

@alusekf Jestli myslíš odběr krve na protilátky, tak těch míst bude hromada - v Praze to dělá opravdu hodně laborek, tak v Brně to bude asi stejné.

alusekf
autor
13. led 2021

@merope myslím antigenní nebo PCR testy. Odběrových míst je asi hodně, ale málo kde asi dělají takto malé děti 😔

merope
13. led 2021

@alusekf Teoreticky by to opravdu měli umět kdekoli - většinou dělají jen výtěr z krku a ten mému tehdy kojenci třeba dělala normálně naše pediatrička a tipuji, že není jediná, kdo to dělá a že by to měli umět všude.

alusekf
autor
13. led 2021

@merope Moc děkuji za rady. Už jsem ho objednala do dětské nemocnice. Sice jen na ten antigenní, ale aspoň něco. A před očkováním mu ještě doma udělám ten test protilátek. Myslím, že aspoň jeden z nich by to případně odhalil

werumka
13. led 2021

@alusekf Ty protilátky jsou určitě fajn. Mě i rodině to ukázaly naprosto přesně.

zmrzlinka
13. led 2021

A doktorka neřeší dítě , ktere má 7 den horečky?Moč, komplet nabery krve,RTG plic atd. Na odběr protilátek bych se vykašlala a řešila co ho trápí aktuálně...

alusekf
autor
13. led 2021

@zmrzlinka on nemá horečky, že by měl pořád přes 38. Když mu nedám Paralen, tak mu to vyleze třeba po 15 hodinách od poslední dávky. Po Paralenu je bez teploty a jinak má zvýšenou. Moč byla v pořádku, krev nebrala, na Rtg neposlala. Jinak je to každej den o kousek lepší, včera večer měl o půl osmé Paralen, dneska ráno o půl deváté 37,4.

alusekf
autor
13. led 2021

@werumka ty rychlo, co jsou na fotce výš? Kolikátý den od prvních příznaků jste prosím dělali?

werumka
13. led 2021

@alusekf Ty na fotce výš. Dělali jsme 10. den příznaků a přesně obě čárky intenzitou odpovídaly.

alusekf
autor
13. led 2021

@werumka Tak super, moc děkuji za informaci.

werysek3131
13. led 2021

@atisak můžu se zeptat, každá MUDr ti udělá test na protilátky? Našla jsem si odberove místo myslím za 500kc.ty jsi platila něco u MUDr? Diky

hojda
13. led 2021

@werysek3131 Některé zdravotní pojišťovny na to přispívají, třeba ZPMV, platila jsem 600,- ale 500,- mi proplatí pojišťovna.