Dobrý den, má zde někdo prosím zkušenost s testem "FOOD DETECTIVE"?
Syn (2,5 roku) má v podstatě od narození problémy s trávením a trpí na průjmy (bez krve a hlenu, ale řídká stolice). Tento stav trvá dodnes, normální stolici má výjimečně.
Kromě toho od mala trpí na kožní vyrážku. Vypadá to jako akné - má ji na obličeji, na rukou a na nohou. Mj. má také tendenci se přejídat a má nadváhu, ačkoliv si troufám tvrdit, že se stravujeme poměrně zdravě, sladkosti jí minimálně. Zhruba od jednoho roku věku jsem měla největší podezření na kravské mléko.
Díky covidu jsme se na imunologii ale dostali až v jeho dvou letech, všechny výsledky byly v pořádku. Bylo nám řečeno, že stolici nemáme řešit, pokud syn přibírá a na akné dostal krém (bioderma atoderm), který kožní projevy malinko zmírnil.
Vzhledem k pokračujícím obtížím jsem synovi nedávno nechala udělat test "Food detective", a v tomto testu synovi vyšla poměrně silná reakce na kravské mléko a vejce a slabší reakce na pšenici a lepek. Zjistila jsem ale, že na tomto typu testování (IGg protilátky?) se neshodnou ani lékaři, některé kliniky toto testování nabízejí jako relevantní, jiné tvrdí, že tento způsob testování nemá význam. Proto by mě zajímalo, jaká je Vaše zkušenost..?
@urtica
u me bylo akne projevem alergie na mliko,zkusila bych ho vysadit a uvidis
Já přímou zkušenost nemám, chtěla jsem to vyzkoušet ale pak jsem se dočetla, že je to poměrně nepřesně 🤷 pokud chceš vyzjistit, co konkrétně synovi vadí nechceš zkusit eliminační dietu? Tedy nechat mu jen to, co mu 100% nevadí na 3-4 týdny a pak přidat potravinu u které máš podezření na alergii/intolerancí a uvidíš reakci