Dámy, jak to mají vaše děti s pocením v těchto vedrech? Jakoubek (3,5 roku) je zmrzlina (viz jedna ze zpráv v mém blogu) se snad vůbec nepotí a teď o víkendu měl bez jakýchkoliv jiných (snad) příznaků horečku přes 38°C. Včera večer před spaním 38,3°C, nic jsme mu nedávali. Když usnul, tak se nějak zamotal do deky, a když jsem ho šla asi za hodinu zkontrolovat, tak byl zpocený jak myš a teplotu měl normální 36,9°C. Nevíte, v jakém věku je plně vyvinuta termoregulace? Je to normální?
Myslím, že s termoregulací to je taky individuální a není přesné období, ale ve 3.5 letech už určitě vyvinuta je....ty vedra snáší špatně i dospělý člověk, natož energické dítko....Já malou na noc zakrývám jen povlakem na deku a stejně se odkopává...Dávej mu hodně pít, na noc moc nezakrývej a uvidíš. Teď od pátku se v Praze ochladí, tak by měly potíže vymizet-pokud ne, asi bych konzultovala s dr.
S vývojem termoregulace netuším, ale pokud měl teplotu a vypotil se, tak mu to asi pomohlo, to mi přijde normální dost 🙂
To zas Sam se ve spaní stráááášně potí, ať je horko, nebo zima. Teda v horku víc, ale i v chladu. Teď v těch vedrech má vždy po probuzení polštář na ždímání, a to spí nahatej a bez deky 😒