ahoj. ve středu navečer dostala dcera teplotu a do dneška se jí nezbavila. Teplota se pohupuje mezi 37,4 nenižší a 39,2 nejvyšší, dáváme Panadol syrup i čípky. Příznaky žádné nemoci nemá, kašel, rýma, vyrážka nic takového ani rostoucí zub není žádný vidět. Včera jí viděla mudra, poslechla, prohlídla udělaly se KO a dopadly dobře, infekt nenalezen. Nevíte teda proč může mít ty teploty? Dneska pořádně nechtěla jíst (a to je jindy pěknej jedlík), hodně spí a při bdělém stavu je mrzutá často pláče. Na spaní jsme jí zas dali syrup a teplota jí opět vyskočila. Už mě to znepokojuje že to trvá tolik dní a nemá to příčinu
Možná šestá nemoc? Před čtrnácti dny ji prodělala dcerka, podobný průběh🙂 Od středy večer teploty, v neděli už ne a v pondělí se osypala. Že nejí, je normální, ty taky určitě nemáš při teplotě moc chuť k jídlu. Teplotu jsem srážela až od 39, dávala jsem octové zábaly na ruce a nohy.
Dcera ted mela to samé. Teploty se pohybovaly až kolem čtyřicítky. Byla jsem z toho špatná, u paní doktorky vyšlo zvýšené CRP. Vypadá to jako anginu. Dostala atb a teploty konečně zmizely. Přeji Vám, ať je dceři brzy lépe. Čtyři dny teploty jeste neni tak moc, kdyby ale stále neklesaly, znovu bych se poradila s doktorkou. Věřím ale, ze bude brzy vše v pořádku 🙂
pokud to není šestá nemoc tak bych zatím vyčkala...
moje mladší měla šestou nemoc za sebou, nakonec se z další série teplot vyklubala pátá nemoc...
a při další sérii teplot to nakonec po pár dnech opadlo, asi s něčím bojovala a vyhrála to... to tak někdy bývá 😉
jo a pak jsme si taky zažili každý měsíc několik dní horeček... bylo to několik měsíců po tom co v necelých 3 letech přestala odpo spát... je dost akční takže jsem si uzavřela, že je asi organismus přetažený... po pár měsících si na to asi zvykla a už byly jen zvýšenky a pak šlus...
prostě to nedávala, být vzhůru od 6 (kdy ji budí brácha) do 20 h když je hodně běhací dítě 😉
takže vydrž, ono to mámu stresuje, ale někdy se to prostě rozlouskne samo
@partyzanka91 taky tipuju 6 nemoc. Srazej spis na stridacku nurofen sirup s panadol cipky, to muzes stridat i po trech hodinach. Pokud ji vzdy po podani leku teplota klesne, tak tipuju, tu 6, zitra by teoreticky mela byt uz bez teplot a v pondeli osypat. Pokud budou stale horecky vyskakovat i zitra, tak v pondeli zase k mudr a udelat serologii - odber krve na krevni obraz.
Nase mala mela 6tou v 10m. V patek vecer z niceho nic 39+, my vyplaseni, nemela horkcy ani po ockovani. Pohotovost detska interna/traumatologie, srazeni, na krev moc brzy jeste. Tim ze po podani leku teplota vzdy klesla, tak jsme vyckavali. V pondeli odpoledne opet jak luskutim prstu horecky a teploty nikde, v utery se osypala.
Taky bych řekla šestá nemoc, měly jsme to podobně..
Podle mne jen nějaká viroza, neboj, kdyby to bylo něco vážnějšího, určitě by doktorka zjistila. 😉
pokud nekašle, nesmrká, nic kromě těch teplot jí není, tak to může být ta 6. nemoc, my to měli přesně tak jak píše @gepe taky v pátek večer horečka, v pondělí odpol už byla bez teplot a úterý se osypala (hlavně bříško a záda), tím že se dítě osype tak tato nemoc končí
@slunicko333 pak uz to jen bledne az uplne vymizi, doplnuji 🙂 nase byla uz v sobotu opet jak holatko.
@partyzanka91 můj malej měl takto teploty a nic k tomu od středy večer a v sobotu večer jsem si všimla nateklých dásní u zubu,asi stomatitida,byla jsem s ním i u zubařky,ta říkala že to vypadá jak opar,teploty měl osm dní a nic nechtěl jíst
holky dnes teplota opadla a k večeru se Míše objevily drobné osypky (ale jen drobné) takže to může být ta šestá nemoc jak píšete
Tak to je dobrý,teď už budete mít klid,vždy si taky říkám kéž by se osypal,protože pak už to je ok,malej už toto teda taky prodělal
Tak to bude 100% ta šestá. Teď už to bude opravdu dobré 🙂
@partyzanka91 pripojuji se k @akrabka 100% sesta a nejhorsi mate za sebou 🙂 svedit ho to nebude, mozna bude jak kropenata slepicka a bude to pak samo mizet. 😉 my jsme malou v te dobe radsi koupali minimalne a nicim nenatirali, dali klidovy rezim at si telicko po tech horeckach i odpocine 🙂
@partyzanka91 nám mudr doporučila dávat jí fenistil kapky na to osypání, že to zamezuje svědění, a také mi potom po nich hezky v noci spala, na rozdíl po těch předchozích nocích, kdy jí trápila horečka a byla uplakaná....
@slunicko333 nasi to nesvedilo - nedrbala se, a i spinkala normalne v noci 😕 a to ji i kontrolovala pediatra..
ahoj, řekla bych že u nás malá trpí něčím podobným,... začne to trošku rýmou k večeru a 2 dny na to v noci začnou teploty, které jsou vysoké, jak píšeš, ze začátku je mívala i týden a pak z toho byla angína.. Teď už obvykle po 3 dnech jdeme k doktorce, dá nám atb na angínu a teploty klesají. Máme to takhle snad měsíc co měsíc (ne-li 2x do měsíce) od minulého prosince ☹ Příčinu taky nikdo nenašel, a už prošla různými vyšetřeními.. ☹