Ahoj holky, jdu s dotazem na vaše zkušenosti.
Už je to téměr 48 hodin, co má malý teploty. 23.12 jsem ho dávala spát a do pár hodin se vzbudil s horečkou, 38,9 po odečtu. Hned jsem dala čípek a sledovala celou noc, střidala jsem čípek panadol se sirupem nurofen. Nejcvíc se mi to podařilo snížit na 37,2, blbka jsem jeden čípek vynechala a teplota vylétla na 39,0. Přežili jsme další noc a jeli dnes hned ráno na pohotovost, mám to tak nakázáno od pediatričky, kvůli nemocné ledvině, to je na dlouho a na to se neptám. Na pohotovosti odebrali crp, které bylo méně než 5, doporučili dietu a tak. Syn má k teplotám i průjem. Samozřejmě nabízím snad každou minutu pití, dodržujem klid (haha, s 11 měsíčním to fakt nejde uplně) sleduju teploty, dávám proti nim léky...
A má otázka zní - máte nějaké ověřené tipy jak tu teplotu snížit i bez léků, nebo aspoň abych nemusela dávat léky tak často... nějaké bylinky a tak, nevim. Internet je toho plnej, ale hledám něco co zabírá. Je hrozný jak mu to vždy vyletí tak vysoko během pár hodin.
Děkuju🙂
Teploty píšu už po odečtu.
Na srážení se dávají octové ponožky nebo tvaroh, ale nevím jestli ti to vydrží
Syn mel kolem 18 mesicu anginu, a maximalni denni davka leku ze zacatku proste nepokryla snizeni horecky na celych 24 hodin, tak jsme koupaly ve vlazne vode (doporucuje se napustit normalni, vlozit dite a nechat vychladnout i s ditetem) a prikryvaly mokrou plenou (prilozis prijemne teply a nechas vychladnout) - ale nevim, jestli tohle muzete s ledvinama. Docela to zabiralo.
Já teplotu do 38,5 nesrážím léky, jen chladím čelo, ale syn měl první horečku až skoro ve dvou letech. U miminka bych dala čípek u teploty nad 38. Vysokou horečku 39 bych se rozhodně nesnažila řešit bylinkami. Ale nevím, jaký máte nastavený režim s pediatrem ohledně těch ledvin. Ono se zvýšená teplota do 38 (u starších do 38,5) obecně považuje za potřebnou v boji proti infekci, imunitní systém při takové teplotě pracuje efektivněji, zatímco viry při takové teplotě ztrácí svoji aktivitu.