Teplota z ničeho nic. Máte zkušenost?

luna03
29. srp 2024

Dobrý den, máte nějaká maminka zkušenost s náhlou teplotou u dítěte? Z ničeho nic má naše malá (2roky), už druhý den zvýšenou teplotu. V noci předevčírem moc nespala a má vždy kolo 39°, žádné jiné příznaky k tomu nemá. U lékařky jsme byly, ale nic nezpozorovala. Zítra máme přijít znovu pokud bude zase teplotovat a změří se crp. Jen sem se chtěla zeptat jestli má někdo zkušenost takhle předem🙂 zuby má už všechny venku, tak ty to být snad nemohou a na jinou bolest si dcera nestěžuje, nestěžuje si na nic kromě toho že má teplotu a pořád by spala. Díky za odpovědi ❤️

hvezdicka09
29. srp 2024

@luna03 syn to takto měl nedávno, z ničeho nic horečky bez jiných příznaků, crp nízké, dr nic neshledala, po cca pěti dnech horecek se osypal, takze viroza, možná pata nemoc.

nanyh
29. srp 2024

Nějaká číselná nemoc. Jednou se nám i stalo, že měla 3 dny teploty, pak se jeden den ráno 2x vyzvracela a vše ok.

miryp
29. srp 2024

Takto vysoké teploty bez dalšího v prvních dnech měla dcera u šesté nemoci. Tři dny schvácená horečkami a pak vyrážka v podobě drobné krupičky, která se stěhovala po těle. Já měla takto horečky u páté nemoci - přišla horečka, pak bolesti kloubů a hlavy a pak dorazila mapovitá vyrážka.

mysh_me
29. srp 2024

To je zacatek cehokoliv 😀 u nas vzdy jako prvni unava a vyleti teplota, a pak se ceka - budto se k tomu prida ryma, kasel, boleni v krku, zvraceni, prujem nebo nejaka vyrazka… uz prvni den ani k doktorce neletim, protoze vim ze taky nic neuvidi, a proste musime pockat co se z toho vyklube. A nebo taky nic, a pak teploty prejdou. Dr to vzdy uzavre jako prodelanou virozu a dal neresi.

luna03
autor
29. srp 2024

@mysh_me no právě, jenže ty teploty už má druhým dnem a moc srazit nejdou, tudíž si myslím že to bude jedna ze zmiňovaných nemocí. Pátá atd ... Viróza to určitě nebude.

luna03
autor
29. srp 2024

@miryp jasně, též mě to trklo jak to tady čtu, že by to mohlo být ono. Žádnou zatím z těchto nemocí neprodělala. Je u toho i nechutenství? Už druhým dnem nejí, jenom pije.

miryp
29. srp 2024

@luna03 tak neznám moc lidí, co by při tak vysokých horečkách měli chuť k jídlu, naše dítě bylo dost apatické, já sama prospala dny i noci.

zmrzlinka
29. srp 2024

Může to být covid nebo jiná viróza nebo nějaká 5,6,7 nemoc....hlavně ať pije.

me_druhe_ja
29. srp 2024

Obě moje děti už měli takovou horečku bez příčiny. 1-2 dny horečky, klidně i přes 39 a pak nic. Žádná viróza, žádná číslovaná nemoc. Nic. Už jsem si zvykla. 😀

uzivatelkapetra
29. srp 2024

Dcera teď měla pět dní teploty +-38, špatně spala, méně jedla, taková bez nálady.
Moč, krev i crp v pořádku a pak to přešlo. Doktorka že asi nějaká viróza nebo ji potrápil nějaký zub (ale žádný nový nepřibyl). No nevíme co to bylo, ale je to pryč.

hvezdicka09
29. srp 2024

@luna03 myslim, ze všechny ty nemoci jako pata, šestá, atd., jsou virozy.

petulkadodo
29. srp 2024

@luna03 Z toho se může vyklubat jakákoli číslovaná nemoc. Tohle je typický začátek. Naše doktorka chce, abychom chodili, až když teploty trvají 48 hodin. Teprve pak se začínají objevovat případné další příznaky. Dřív se nepozná, co to je. Pokud je to některá z číslovaných nemocí, žádná léčba na to není. Jen něco na teploty a pak být pár dní v klidu, než zmizí vyrážka.

luna03
autor
30. srp 2024

@petulkadodo jojo, nakonec je z toho 6 nemoc 🤯