Holky? Při jaké teplotě jste daly vašim zlatíčkům paralen? Mám 10 m holčičku, ale dnes je strašně plačtivá, hrozně ji teče z nosu a cely den měla 37,5 - 37,8 max před odečtením, moc ji nejde ani spát pláče a neví jak spinkat. Já měla chřipku, až dnes mi je lépe, tak to asi chytla ode mě chuderka 🤧 někdo říká ať ji ho dam, někdo ne… nejsem si jistá, myslela jsem, ze ke spánku bych ji ho proste dala pokud bude furt takto 37,8.. ale vim zase, ze se má dávat za nad 38 stupňů.. tak nevím..
Je rozdíl mít nemocné dítě a po ockovani, to se dává i preventivně, ale takhle si moc nejsem jistá. Abych ji zase nějak neublížila.. nemocná nikdy nebyla a já jsem prvorodicka, tak se raději ptam..
Jestli chápu dobře tak po odečtení má 37 - 37.3, na to bych určitě nic nedávala...
Já jsem vždycky dávala až nad 38,1. Pracuji v nemocnici u dětí a tam se to dělá stejně. Pokud měříš v konečníku, tak výsledná teplota je o 0,5° nižší, tudíž lehce zvýšená. Nemusí jí být dobře. Mně malá vždy hrozně vyvadela při rýmě. To jsem vždycky pravidelně odsavala nos, mám inhalátor na vincentku a kapky do nosu (sprej nesnášela). Miminko si s tím samo neporadí.
Jinak pokud si myslíš, že jí třeba bolí hlava což taky může, tak bych jí Nurofen dala ikdyz nemá teplotu, je totiž i od bolesti. Bohužel miminko neřekne když ho něco bolí. Držím palce ať jste brzo zdraví 🍀❤️
Děkuji holky moc. 🙂 Též si myslím, že to budou i zoubky, ale ty rýma a zbytek bude určitě nachlazení.. ode mě😢
No dáme si vanu, uvidíme pak jak bude..
@palja a ibuprofen nějaký z Maxe, ji mohu dat tedy na noc? 🙂
Neboj, neublizis ji tim. Dava se to nad 38,5 kvuli tomu, aby se tělo ucilo bojovat samo a melo nejakou imunitu. Ale pokud je plactiva, a mohou to byt samozřejmě zoubky, tak bych klidne na noc dala 😉 ja dala taky synovi na noc, kdyz byl uknourany a vedela jsem, ze jde o zoubky.
@monii007 děkuji moc❤️
A kolik jí je? Léky se dávají podle váhy, já jsem dávala od bolesti nurofen čípky a až byla větší tak nurofen sirup (ale když jí bylo blbě tak ho vždy vyzvracela).
Jo už čtu 10m,to bych dala ten čípek nurofenu, na krabičce je uvedeno dávkování
@palja dala jsem ji ibuprofen na její váhu, sirup. Chutná ji a nikdy s tím neměla problém, tak snad ae ji uleví a bude lépe spinkat.
Dávám až od 38,5, můžou to být zoubky
Nemuzou ji rust zoubky? K tomu muze byt protivna a mit zvysenou teplotu. Jestli je to teplota pred odectem, tak to neni nic dramatickeho, pockala bych, zda nebude stoupat a leky bych ji zatim nedavala.