Ahoj maminky,chtěla bych se zeptat co vše může znamenat když má dítě teplotu. Malému je 10mesicu a včera měl 37,7 a dneska ráno 38,5 ale do toho hrozně plakal. Teď po prášku má 37 teplotu. Je možný že je to od zubů ? Ale ten co mu teď roste je už 6 zub a před tím žádná taková reakce nebyla🤷
@lidija1234 co si tak pamatuji, tak některé zoubky byly úplně v klidu a některé byly i s teplotou (+ ještě častokrát červená tvář k tomu). Teplota kolísala, neměla žádnou dlouhodobou tendenci držet se nahoře,ale spíš vždycky vyletěla a za chvíli byla třeba jen mírně zvýšená.
@ferda90 takže je možný že 5 zubů vyrostlo v pohodě a u 6 takové horečky ? Plus mě teda od rána vše vyzvracel. Ale my zas trpime na reflux takže ublinkava dost často takže nevím zda s horečkou tohle spojovat. Jinak malý byl před 14 dnama v kontaktu s dítětem co má 7 nemoc což jsem nevěděla ale zase si říkám že utekla už dlouhá doba na to aby to bylo tohle.
@lidija1234 s tou 7 nemoci těžko říct 🤷♀️ u nás některé zoubky byli docela v pohodě a u některých byla horečka, občas i docela vysoká. Pokud by teplota byla dal a do toho by i zvracel, tak jdi raději k dětské, nebo aspoň zavolej. Kamarádka co má o měsíc mladšího syna říkala, že u růstu zubů má malý též teploty a průjem
@ferda90 byl hodinu vzhůru a už zase spinká nevím no.... pediatr má dovolenou a zástupu se nemohu dovolat tak to budu zkoušet ještě v průběhu dne
Od neděle má malá také teploty 38,5 po odečtu.. dnes jsme byli u dětské a dělali crp, a to má nízké. Teploty pořád stejné do 38,5 po odečtení, po nurofenu vždy klesnou na chvíli a pak zas topí. Jen malá nezvrací, a vše ostatní (jídlo, pití, stolice i aktivita) je stejná jako, když neměla teploty. Nám dětská říkala, že teď.rsdi virozy, a kdyby do konce týdne teploty nepřestaly, tak máme dojít i s močí. Tak jsem zvědavá, co se z toho vyklube, zuby totiž ještě nemá žádné, ale dole i nahoře jedničky vypadají, že už se říznou ven. Tak snad to bude jen k zubum..
@lidija1234 raději zkus aspoň zavolat, já si minule taky nebyla jistá protože syn měl teplotu 3 dny a občas zvracel, tak jsem šla k dětské kde byla jen sestra a ta mi řekla ať hlavně pije, že něco litá ve vzduchu a šli jsme domů, nikdo se na nás ani nepodíval. Naštěstí byl malý na druhý den v pohodě. Každé dítko asi ty zoubky snáší jinak. Možná to je od zubů a možná třeba ta viroza
U 7. nemoci jsem si dřív všimla vyrážky než teploty.. a je pravda, že 14 dní už je dlouho..
@ferda90 mě právě nesedí že 5 zubů v pohodě a že teď únava, horečky....dala jsem mu napiš čaje ale hned ho vyblinkal, teď spí tak uvidím až se zas probudí a budu zkoušet volat a doufat že se někomu dovolam
@lidija1234 hele sedma nemoc je infekcni pri kontaktu se stolici nemocneho snad dokonce mesic po nemoci - staci aby se nemocnej trebas neumyl poradne po zachode a muze to klido prenyst dal. Stavi ab- na neco sahl a vase ditko to oblizlo... jestli se do par dnu objevi pupinky nality vodou, tak to asi bude sedmička - ale stejne to vetsinou chce videt dr. aby vyloučil nestovice
@lidija1234 U nás byly zuby úplně v pohodě, ale jakmile začly růst 3ky a 5ky, tak masakr, řve, teplota, ze spaní brečí ... Takže za mně by to klidně mohlo být od zubů.
Za mě ani jedno ze tří dětí nikdy nemělo takovou teplotu k zubům. Maximálně zvýšená.
@lidija1234 koukni mu do krku jestli nemá čepy na mandlích ...může to byt cokoliv.
@zmrzlinka zkoušela jsem ale moc nespolupracuje ale nic jsem neviděla ale už zase spí. Je vždy vzhůru max tak hodinku a pak zas usne a má zas teplotu 38 tak já nevím zástupu jsem se nedovolala tak nevím jestli nezavolat na pohotovost nebo počkat do zítra ? Zas nechci být histerická matka ale zas bych nerada něco podcenila. Jinak roste mu druhá dvojka u první byl trošku protivný ale jinak v pohodě takže se mi to úplně na zuby nezdá 🤷
Jinak má trošku pupínky na tvářích ale to už měl minulý týden
@mata2hari malej je úplně nepatrně osypany. Taky 3 dny teplota pak to přešlo a teď už má 3 den průjem takže dietka...dneska kakal už 7x a je chudák hrozně opruzeny.... konzistence už je lepší ale ta četnost je zatím dost tak uvidíme no v pondělí jdeme k doktorce tak jsem zvědavá
@lidija1234 ahoj, podle mě to možné je. Malému když rostly zuby, tak měl i průjem a výjimečně se stalo, že i zvracel. U některých zoubků to snášel líp a i některých hůř.