Teplota - stále se opakuje ve večerních hodinách

evafriedl
18. srp 2018

Zdravim maminky, mám takový dotaz. Malá měla minuly víkend teploty 38 až do pondělí, byla jsem s ni u doktorky protože jsem nevěděla co to muže být, na 2 dny to přestalo a teď ve ct se ji teploty zase vrátily. Přes den skoro nic, ale večer většinou zase 38-39. Doktorka ji brala 2x crp, úplně nízké, ster na streptokoka taky negativní, měla lehce zarudly krk, ale tot vše. Nema někdo stejnou zkušenost? Říkala jsem si jestli z toho nevyleze nejaka 6 nemoc, ale nema ani pupinek. Jsem z toho hotova. Díky za pomoc.

penelope87
18. srp 2018

@evafriedl U prvního syna se nám to stalo, když mu rostlo víc zubů naráz, tak měl horečku.

ajja87
18. srp 2018

Naše měla taky takhle teploty, též jsem to přirovnávala k zubum a nakonec to byl zánět močových cest.Ale nevím jestli by se projevil v tom crp.Nam ho nebrali,hned řekli, že většinou bezpříznaková horečka bývá od močových cest, takže hned brali odběr moče.

mku
18. srp 2018

Nelezou zuby? Od toho by to mohlo byt

evafriedl
autor
18. srp 2018

Bohužel zuby má všechny venku, zapomněla jsem napsat, ze má 2,5 roku a jinak moc jsme taky dávali. Takže opravdu nemám ponětí už :(

pavlinakm
18. srp 2018

Ja ted u dcery bojuji ze se ji co tyden/14dni vraci jednodenni hirecky nebo prujem. Dr ji taky vysetrila a nic nezjistila. Pouze podle odberu je patrne ze je oslabena a s necim bojovala. Doporucila nam na mesic probiotika a vitaminy.
Jinak pokud nerostou zuby muze to byt jeste z prehrati a nebo z nejakeho i zazitku (dovolena, stres v rodine..)

bartakova_veronika
19. srp 2018

malá sice ani v 10ti měsících neprodělala žádnou nemoc ale kamarádka nedávno měla syna s vysokými teplotami a byl nevrlý .. je mu půl roku .. nakonec šla druhý den k doktorovi když teploty neustály a taky vše OK s tím že jí doporučil ještě nurofen když paralen nezabírá s tím že pokud to do pátku nepřejde tak má přijít. Byla tam asi v pondělí nebo v úterý ... no a ve čtvrtek se jí prokázala 6 nemoc. Pupinky neměl výrazně hodně, ale přesto se jich pár objevilo .... ale jak už bylo řečeno, může to být opravdu cokoliv. Z horka, 6 nemoc, stres, zuby ty už tedy ne, když má všechny ... může být opravdu jenom přehřátá ... zkuste jí klidně 3x - 4x denně v těchto vedrech sprchovat .. malá je taky dost vařicí a teplotka se trošku hýbne nahoru tak jí dám do sprchy a je to vpohodě 🙂 a to je malé 10 měsíců

emirateshills
19. srp 2018

Horecku neni radno srazet dokud neni nad 40. Pokud horecku, coz je obrana tela proti virum a bakteriim nechame pracovat, behem 24 hodin si s nakazou poradi. Pokud clovek teplotu srazi, prodlouzi to nemoc a zhorsi hojeni tela. Pokud je dite jeste kojeny, mlicko ve vetsine pripadu bohate staci, protoze posila diteti protilatky site na miru. My jsme nikdy chemickou medicinu co nici celkovou obranyschopnost nepouzili, temer vsechno se da krasne nahradit neskodlivou formou.

priefi
20. srp 2018

@evafriedl nerostou zuby?

bartakova_veronika
20. srp 2018

@priefi zuby určitě ne .. psala že má zoubky všechny venku 🙂

ada22
21. srp 2018

Nevím co to je , ale s něčím podobným jsme teď doma. Dcera tri roky o víkendu den horečka. Nyní již jen k večeru. Max 38 . Nic jí nedávám do rána vždy odezní. V pondělí jsme byli u Dr, protože k tomu má zánět spojivek. CRP 25 zarudly krk a vTer z krku na streptokoka ok. Jsem zvědavá co se z toho vyloupne. Ještě má trochu rýmu. Nejspíš to bude nějaká virozka.

evafriedl
autor
21. srp 2018

Všem moc dekuji za rady! 🙂 malé to proste odeznelo, jeden den měla už jen 37,5 a lehce zvýšenou a teď už 2 dny nic, tak snad se ji to nevrátí. Možná to bylo i tím vedrem, opravdu netuším. Každopádně počasí už vypadá, ze si konečně odpočineme všichni.