Prosim, nemate nekdo zkusenost co by to mohlo byt?
Starsi (5 let za 2 tydny) - pred 2 tydny 40tky pres vikend, postupne to klesalo, v pondeli kontrola u dr uz jen s 37,5.
Vic pije a vic cura, ale kontrola moci i v laborce - uplne cista.
Dr nedelala crp, pry viroza, odezni. Do konce tydne jeste 37,2, unavenejsi. Ale pak ok. Normalne se fungovalo, hriste, aktivity. Kdyz jsem ale po par dnech zmerila, porad 37,2 az 37,4. Volala jsem dr, rekla jen hlidat, kdyby vic, srazet a prijit. Ale na vic to nejde, drzi se kolem 37,2 az 37,5. A unava. V pondeli zase zavolam, ale neda mi to. Nemate nekdo nejakou podobnou zkusenost? Dekuji
@eithelwing moc dekuji. Prave ta delka me zarazi, jinak je ok. Dr mame dobrou, poctivou, tak ji nechci buzerovat zbytecne ale zas nechci nic podcenit. Nekdy je ta cara mezi hodne tenka 🙂 moc dekuji.
Udělala bych crp, vytery, případně krevní odběry. Muže to být úplně cokoliv. Držím pěsti.
@marti89 kliste stipanec nic jsem nenasla. Zuby ma vsechny... Tak fakt doufam, ze jen dlouha viroza
@petrasipkova1 jako jo, na jednu stranu bych taky chtela zkoumat, ale zas dr mame fakt skvelou, poctivou. Kdyz rekla, ze crp jen kdyby byla horecka tak se mi nechce prudit. Dam tomu par dnu a uvidime. Diky!
Syn měl zvýšenou teplotu při mononukleóze.
A nebo covid,toho vam nekdo vyloucil?
@janedv borelioza?
@zelenaesmolda
Diky za snahu, ale muj dotaz znel jasne -"Mate zkusenost"? Melo tve dite boreliozu, bylo kontrolovano dr (vc. moci) a melo ji i tak, nediagnostikovanou?
@marcicek84 na to nema zadne priznaky. S dychanim problem nema, atd
@zmrzlinka prosim, jak se to jeste projevovalo? A jaky byl prubeh na zacatku/na konci, neco podobneho jako u nas? Mockrat dekuji za konkretni vecnou zkusenost
@janedv ne,nemelo ale u boreliozy slysis pomerne casto,ze trvalo nez se na ni prislo a unava u ni byva.
@zelenaesmolda dekuji. To ale nebyl muj dotaz. Muj dotaz byl, kdo ma zkusenosti s podobnym prubehem. Nase dr je velmi pecliva, nic nezanedba, ja taky ne. Proto se ale ptam na konkretni zkusenosti, protoze je to u meho ditete poprve. U jinych ale jak je videt ne.
Mononukleóza je v podstatě únavová nemoc, ale každý ji taky může mít s jiným průběhem, navíc se zjišťuje z krve a to asi dokonce po 2 kontrolních odběrech. Spíš bych napřed vyloučila ty štípance a klíště, kolikrát se ta nemoc rozjede až po půl roce, když se tělo s něčím oslabí a do té doby je klid, žádné příznaky.
Určitě by to chtělo vyloučit boreliozu, mononukleozu, koronavirus.... Ty bývají někdy takové vlekle.. Ten CRP test bych asi nechala udělat, plus vytery z krku určitě. A možná kompletní krevní obraz.
@ninolleta holky, ja uz nevim jak to napsat. Jde mi o konkretni zkusenosti. Ne o seznam nemoci, ty si umim vygooglit sama. Mmch. Dnes uz teplotu nema. Takze par dnu pockam a pak uvidime. Nase dr je opravdu pecliva, tohle neni diskuze o zanedbane peci ale dotaz na konkretni zkusenosti. Dekuji za odpovedi k veci
@janedv tak jestli radu ohledne testu na covid, boreliozu ci mononukleozu povazujes za utok, tak to je pak tezko radit a cokoli psat. 🤷♀️ Snaha byla, ale nemyslim si, ze by ti jakakoliv vypsana “prima zkusenost” situaci vice osvetlila. Primou zkusenost s teplotama ma asi kazda z nas, ale tady to chce asi opetovny zasah lekare, nez “zkusenost” z modreho konika.
@janedv Nemáš zač. Ja bych se neznepokojovala hlavně nemysli na ty nejhorší diagnózy. Může být unavený třeba jen kvůli pocasi. Nebo se tělo může rovnat ještě po viroze někdy to trvá. Naposledy se syn po viroze rovnal víc, jak 4 týdny, ale k tomu měl ještě kašel. Hodně doktoru "teplotu" do těch 37,5 nepovažuji za teplotu. Protoze člověk muze mít i stabilně teplotu kolem těch 37. Ja mám třeba odmala 37,3 stabilně a nikdy mi neklesla pod 37. Jinak držím palce ať je syn zdraví.
Jak byla chřipková epidemie, dcera měla něco podobného. První týden vysoké horečky, druhý týden zvýšená teplota. Na atb to nebylo. Se zvýšenou teplotou dcera řádila doma, měla max 38, ven jsme nechodily.
Třetí týden teploty byly pryč, ale spustil se kašel a rýma. To už jsme chodily aspoň na zahradu. Někdy je to prostě delší, zvýšená teplota znamená, že tělo bojuje samo.