Teplota 38,7 a furt hoří😔. Co myslíte?

makkyv
1. črc 2022

(Dcerka 20 měsíců)
Ahoj maminky, nedávno jsem psala, že malé vypadl zoubek (jednička) měla kaz, tak ho paní doktorka chtěla vytrhnout, protože ji bolel, ale nakonec vypadl sám.. trošku z něj zůstalo, paní doktorka říkala, že pokud ji nebolí při jídle, necháme to být.
Dnes malá má teda rapidní teplotu, nikdy na ně netrpí, do toho se jí spustila rýma, predevcirem měla prujem. Spinká normálně, pití i jídlo taktéž v pohodě, dnes je tedy hodně na prsu, což se u ní nestává.. a je dost ukňouraná, jinak stejná jako vždy. Prvně jsem si říkala, jestli třeba se ji do toho zoubku nedostal zanet, ale nějaké příznaky jsem četla a nic z toho nemá, jen tu teplotu. Dnes se ji i spustila rýma… tak si říkám zda něco nechytla..
Dnes ráno byla úplně v pohodě, byly jsme na hřišti a hrála si, jen po cestě domů jsem si všimla, že hořela a mela červenou jednu tvar a horkou, druhá nic. V 19:30 jsem ji mela a mela po odectu 38,7.. byla ve vaně a teď v 21 hod má 37,7.. nic extra, ale je horká.. nevím co si o tom mám myslet.. panadol už dostala v těch půl 8.. tak uvidíme co noc.. nevíte co by to třeba mohlo být? Nebo proste jenom plasim?🤦🏽‍♀️ Já jsem strašná na tohle, mám prvni dítě a jakmile vidim, ze zakopne hned bych letěla k doktorce 😃 a tohle mě strašně děsí… každopádně ji budit v noci nebudu, pokud se sama neprobere.. nebo budite děti a kontrolujete horečky?

Moc děkuji za každou radu a případné uklidnění či varování 😂❤️😏

amazonkajanik
1. črc 2022

@makkyv mohla něco chytnout, nebo reakce na výkyvy teplot. Ale co mě zaráží, že takhle malému dítěti v podstatě uhnil mléčný zub a doktorka to nechá. Nesnášela jsem to už u nevlastní neteře, která měla místo horních zubů hnědé pahýly, které časem vytlačily zuby druhé. Dyť přední zuby se čistí hrou, ty zadní a důkladné dočištění je trochu...nu, trochu víc boj. Prostě zakleknout a jak se řve vzteky, tak to dává prostor pro čištění. Lepší to, než mít každý, nebo nemít zuby...
A o dědičnosti ohledně zubů si nechme zdát, tam sedí akorát uspořádání nervů ( např do L což se strašně dobře trhá 😣)

makkyv
autor
1. črc 2022

@amazonkajanik Já ji ale čistila zoubky, pravidelně a právě vždycky když řvala🤗 nenechala jsem ji je zkazit, ona mi to doktorka vysvětlila- ona je furt kojená a má nepatrný předkus, tudíž má furt otevřenou pusu při spaní ( no ještě jsem neviděla dítě, který nemá otevřenou pusinku) a prý to noční kojení to udělalo, prý jak si dala mléko a spala s otevřenou pusinkou, tak se ji na tom dělal furt povlak a začal ji to kazit ten zub. I když teda absolutně nechápu, proč ta druhá jednička a ostatní zuby má výstavní 😳
Že zrovna jenom jeden to “schytal” moc jsem ji nevěřila, tak jsem se zeptala pediatričky a ta mi to potvrdila. Nikdy jsem o tom neslyšela, radila mi ať ji v noci nekojím, no to je těžký, ona ho vyžaduje v noci nejvíc😏

amazonkajanik
1. črc 2022

@makkyv no teda. Syn není kojený od 3 měsíců. Do roka a půl um, potom klasické mléko, přímo od krav. Vždy před spaním, na vyčištěné zoubky. Zároveň objevil kouzlo sladkostí. Jsou mu 3 roky a má hnědý flíček na poslední pětce,co se prořízla (kolem 20. měsíce)a ta se hlídá. Jinak zuby jak perly. Je schopný si zuby čistit i 10x denně, kvůli tomu musí mít pastu bez fluoru...

makkyv
autor
1. črc 2022

@amazonkajanik Alespoň, že tak.. já nevím kde se stala chyba u nás, ale nejsem hloupá, abych ji nechala dobrovolně kazit zoubky, opravdu je pečlivě čistíme.. prý je to jenom těmi noci, ale jak říkám, zbytek má jako perličky, tak nevím co se ji stalo s tím jedním😔 Naštěstí pak prijdou druhý zoubky.. jen nechápu vždycky ty co na svoje děti kašlou, jedí sladkosti, zuby si necisti ani nic a jsou zdravé (naštěstí) žádné kazy, mluvit umí hezky a pak já dělám vše na 110% aby byla zdravá, zoubky a pak tohle.. 🤦🏽‍♀️
Každopádně mě víc teď děsí ta horečka, doufám, ze bude v pořádku 😔

amazonkajanik
1. črc 2022

@makkyv jestliže jde o jeden zub, tak na něm mohlo být poškození, které nebylo vidět a od něj to šlo komplet. Syn má tendence skřípat zuby a když mu říkám, že bude mít zuby au bebi, tak se mi směje do očí, že prý au ne. Má tři kartáčky. Klasik, Bob a Bobek (díky světlu jsme našli ten flek) a od Brownu rotační

makkyv
autor
1. črc 2022

@amazonkajanik Právě, šlo opravdu jen o jeden.. zbytek je plně v pořádku. Taky máme víc druhů kartáčků i s osvětlením a pasty, které jsou opravdu vhodné.. ale ten jeden se prostě nějak zkazil a přitom sladké nejí.. asi máš pravdu, třeba byl fakt nějak poškozený.. ale mrzí mě to, teď čekat než ji druhý vyroste..

martt
1. črc 2022

@makkyv Může to být cokoli třeba i jen třeba z tepla. Pokud bude mít horečku v noci můžeš po 4 hodinách dát nurofen/ibalgin a po dalších 4 hodinách paralen/panadol. Ale určitě bych ji nebudila moji synové měli často přes den horečky v noci "topily jako kamínka" a ráno byli relativně v pořádku měli pak už jen zvýšenou teplotu a další den byli úplně ok. Kdyz jsem se na to tenkrát ptala doktorky říkala, že jsou takové jednodeni-dvoudeni virozy.

amazonkajanik
1. črc 2022

@makkyv tak bohužel tomu tak mohlo být a tomu těžko zabránit. Tak ať je prdelka brzy v pohodě. Jinak hodně řádí rotaviry, díky rouškám a covidu máme minimální imunitu. Já teď dojíždím druhá ATB během týdne. Po 14 letech jsem byla u Mudr s respiračním onemocněním a hned bronchitida

zuzita15
1. črc 2022

@makkyv s tim kojenim je to blbost, prvni dceru jsem kojila do 2 let a zuby v poradku, druha je stale kojena (19m) a zuby taky v poradku. Ptala jsem se zubare a ten rikal, ze z kojeni se fakt zuby nezkazi, ze “zly” bakterie se zacnou tvorit az za 48h, takze pokud se cisti rano a vecer, je to ok. Delal ve Vyzkumnem ustavu stomatologickem a je spoluautor knihy o detskych zubech, takze mu duveruju

makkyv
autor
1. črc 2022

@zuzita15 děkuji za upozornění 🙂

@amazonkajanik
@martt Holky děkuji jste zlaté❤️ Tak uvidíme ráno..
Přeji vám krásný večer 🍀

makkyv
autor
1. črc 2022

@amazonkajanik Ještě jsem našla nějaký příspěvek od paní, diky bohu, ze měla problém jen s jedním, nedokážu si představit všechny 4 třeba.. ale třeba to má malá stejné jako ta u paní.. 😳 třeba se ji taky mohl drolit těžko rict.. 😏

amazonkajanik
1. črc 2022

@makkyv u tohohle příspěvku byl problém už v základu zubu, proto se drolily. Tam mohl chybět vápník, fluor, kdo ví...u vás uhnil jeden zub a jak jsem uvedla, mohl být poškozený. Mě se nedávno při jídle povedlo si odštípnout kousek dvojky vlevo. Spodní zub, který byl viníkem, v pohodě. Bývalá zubařka a hygienistka že mám těžkou paradentózu, hlavně na spodních zubech a pak se dozvím od jiné Mudr, že mám s největší pravděpodobností zděděné nízké spodní patro, proto se mi viklá spodní jednička už od 14let

makkyv
autor
1. črc 2022

@amazonkajanik Teda, tak to muselo bolet😔 no ani mě nestraš, já jen doufám, že nebudu mít zuby po máti😂🤦🏽‍♀️
Ta je měla tak ošklivý a ve 40 má úplně nové😂😂

amazonkajanik
2. črc 2022

@makkyv hele, ani ne, jen bylo protivné,jak byla ostrá hrana. Ale za dva dny to bylo už zahlazené

makkyv
autor
2. črc 2022

@amazonkajanik Tak alepson, že tak..

Jinak my celou noc nespaly, malá furt horečkuje.. teď jsem ji opět naměřila 38,3.. já už fakt nevím.. když už jsem ji srazila tak maximálně na 37,8.. 😔

tahejhula
2. črc 2022

@makkyv mohla něco chytit, teď toho řádí dost, neštovice, sedmá nemoc, spousta dětí má angíny, respirační infekty. Se zubem to ani souviset nemusí.

makkyv
autor
2. črc 2022

@tahejhula Děkuji moc🍀
Já ji vezmu do nemocnice, ať se mi na ní podívají, horečka ji vůbec neklesá😔

tahejhula
2. črc 2022

@makkyv je to brzy. Zkusila bych vydržet do zítřka, ta teplota není nijak hrozná.

marge_s
2. črc 2022

Hele, nesedím u vás doma, ale podle toho, jak to popisuješ, tak dítko prostě chytlo rýmu a má jeden den nijak dramatickou teplotu. Já jsem strašný plašan, ale tohle by mě asi nechalo v klidu. Prostě srážet když to leze k těm 38,5. Pokud je zvadlá, tak i dřív. A počkat až to s největší pravděpodobností odejde. Ty tři dny.

makkyv
autor
2. črc 2022

@tahejhula Já právě volala s jednou paní na pohotovosti už dnes ráno ve 2 protože měla 39 a říkala, ze pokud to neklesne, ze ať raději jedu na kontrolu.. tak to riskovat nechci, hoří jako blázen, nechce moc už ani jist.. 😔

tahejhula
2. črc 2022

@makkyv například CRP ještě může být naprosto neprůkazný, celkově na dítěti nemusí vůbec nic najít, je to samozřejmě na tobě. Navíc po lécích to klesá, jiná situace je, když léky nezabírají.

makkyv
autor
2. črc 2022

@marge_s Ono to právě srazit nejde vůbec.. měla panadol,ibuprofen i zábaly, celou noc vzhůru a hoří furt.. neklesá to

tahejhula
2. črc 2022

@makkyv kolik má teď? My tu vycházíme ze tvé informace, že to kleslo pod 38°C.

makkyv
autor
2. črc 2022

@tahejhula Raději pro jistotu.. pro muj klid.. já totiž takhle jednou málem s ní přešla angínu.. měla prujem a furt ublinkavala, doktorka “nebojte to nic není” no nedalo mi to, jela jsem k ni a ejhle angina jak vyšitá. Antb a klid.. a já myslela, ze jenom něco snedla.. tak raději se chci pro jistotu uklidnit..

makkyv
autor
2. črc 2022

@tahejhula 38,7

makkyv
autor
2. črc 2022

@makkyv A panadol dostala už..

tahejhula
2. črc 2022

@makkyv ono pokud jsi nervózní, tak jeďte, to nemá smysl se trápit. Budu držet pěsti. 🌹

makkyv
autor
2. črc 2022

@tahejhula Děkuji moc❤️