Prosím vás maminky sos. Dítě téměř 6let se již pátou noc budí s velkými bolestmi břicha. Několikrát za noc. Před týdnem prodělal virozu. Veškerá vyšetření v pořádku. Chirurgie, Sony,krev,paraziti,...atd. Na nic nepřišli příště bolest bet příčiny. Rozhodně nesimuluje jak mi jeden lékař naznačil. Vidím že ho to bolí a navíc se pětileté dítě nevzbudi z tvrdého spánku aby simulovalo bolest břicha.
Podle lékaře to může být předzvěstí angíny, to prý bývá. Nebo ještě důsledek nedávné virozy. Nesetkala jste se s tím některá? My už jsme strašně unavený, i dítě je unavené. Už spíme druhou noc v nemocnici.
My jsme v nemocnici tak mu nemůžu nic právě dávat. On je úplně zdraví proto mám strach
Jo aha ... A nema treba z neceho stres, strach?
To rozhodně nemá.
Nemůže mit nějakou koliku? Žlučník, slinivku, ja mela koliku třeba z trochy čočky.... U dušený kedlubny (čerstvá mi kevadila), nemůže to byt nějaký jídlo?
Píšeš teda patou noc, tak to leda, ze by se tp dráždilo necim dalším....
Střeva? Lepek?
Tohle je divny.
@stekkna Moje holky taky bolelo břicho dlouhodobě.Několik let a nic jim nikdy nebylo.....Až na jednu vyjímku,ale to bylo psychického původu.Byla hospitalizována kvůli velkým bolestem,když po všech vyšetřeních nic nenašli,poslali za ní psychologa.Proč si myslíš,že to nemůže být strachem,nebo stresem?
Nechodí do školky,mezi děti atd.?
Jinak mě jako dítě taky bolelo břicho často a hodně,po slepáku se to zlepšilo
A brali mu krev i na IBD střevní záněty? Nebo lepek? Zauzlení střev? Naši malou to taky trápilo,taky vyšetření v pořádku až pak si paní doktorka na sonu všimla,že má v bříšku spoustu vzduchu a tím,jak je drobná a štíhlá,tak jí to prostě bolí. Doporučení bylo víc prdět a používat třeba kmín nebo něco,co by to podpořilo. Nejen miminka mají bolesti bříška. Syn to stejné,taky vše v pořádku,po vyprdění přišla úleva. Další syn taky,ale tam je podezření právě na IBD zánět (Crohnova choroba,ulcerozní kolitida). Kamarádčina holčička to zas měla psychického původu,několikatýdenní bolesti bříška. Držím palečky,ať to není nic vážného a rychle to odezní 🙂
@stekkna ahoj, jako dite jsem trpela bolestmi bricha. Nasi se mnou prosli vsechna vysetreni. Nic mi nenasli. Pak pozvali proutkare, co hleda vodu. Primo pod mou posteli prochazel silny pramen. Prestehovali mi postel a bylo po bolesti. Nevim, zda je to mozne, ale pry to tak opravdu bylo. Ja si to nepamatuji, bylo mi kolem ctyr let. Jen jsem si na to vzpomnela, kdyz jsem precetla tvuj prispevek. Drzim moc palce😉
@soyevita Děkuji za odpověď. Chodí do školky ale je oblíbený, učitelky ho mají rádi. Strach má jako každé 6leté dítě, nic strašného. Max se bojí bubáků, přesto že ví že nejsou a tak spí s námi :D aby se nebál 🙂 Naopak si myslím že málokteré dítě je tak štastné. Ted si vybíral dárky k narozeninám, byl celý natěšený. Vlastně byl trochu zklamaný že nemůže do školky...
Ahoj, muj syn mel neco podobneho. Ale spis se to projevovalo behem nemoci a krom bricha ho hlavne bolely nohy. A s odeznenim nemoci presla i bolest. Bral ATB? Zkus mu davat probiotika a dietu. Ma prujem? Kdyz ma dobre Sono, krev atd tak tim vyloucily slepak a dalsi podobne.
Budu drzet palce aby ho to brzo prestalo bolet ... 🙂