Zdravím ženy, mám dotaz. Možná blbý, ale zeptat se chci.
Máme neštovice, na doporučení dr mazeme pudrem, ale jak neštovice stroupkovati, pudr z nich nejde dolů. A já nám pocit, že by měl jít, aby se to navázalo úplně novou vrstvou. Nebo ne? Poradite kdyztak čím ten pudr jemne odstranit? Diky.
Nyni se uz pudr nedoporucuje pouzivat. Prave kvuli nadmernemu vysusovani,drbani a nasledne zaneseni infekce. Nedycha to pod tim pudrem. My mazali primo gelem na nestovice. Ale kdyz uz jste mazali,tak ja bych se to nesnazila nicim dostat dolu,ale pockala bych,az stroupek odpadne. Abys ho omylem nestrhla drive a nezustala tam jizvicka.
Pudr se nedoporučuje.Oplachni ho ve spše a nech to být.
@karol1996 mažu tímto, na doporučení z lékárny, tekutý pudr už se dávno nedává...
@karol1996 neštovice mají obě děti teď, první je měl syn, teď je má dcera, maže se jen pokud vyloženě svědí, jinak se nechává být...
@veruuu_kubesovic Jo,tohle jsme meli taky a jeste nejaky gel.
@karol1996 my je měly před prázdninami a doktorka,že pudr už se nepoužíva, tak jsme neměli nic, max kdyby svedilo moc tak Fenistil, případně srážet horečku.
Jde o to, že se sice vysuší neštovice, ale vysuší se i ta okolní kůže a stahuje se tak a svědí to víc. Takže za mė nemazat vůbec.
Zbavit zaschleho teda moc nevím. Já bych asi dítko dala do sprchy a umyla jemně Oilátem/Balneum nebo podobným olejem, aby se kůže hydratovala a pak ručníkem jen otapkat jemně ,určitě neutírat nahoru dolu, aby se kůže i ty nestovice nedráždily.
Brzké uzdravení přeji 👍