Teenager - teploty již 5 dní. Jak dlouho mohou trvat u virového onemocnění?

calvac
25. črc 2024

Syn 13 let má již pátý den teploty od 38 do 39. Po lécích klesnou na 37,5, po šesti hodinách po léku opět nastupují. Včera jsme byli u doktorky, crp 5, poslech ok, výtěr stafylokok na dva křížky. Dle Dr. jsou takto vysoké teploty normální tak 5 dní. Zítra mám volat, jak se mu vede a dle mého mu dá ATB. Syn má i kašel, dostal Pleumolysin. Máte někdo zkušenost s teplotami u virózy? Jak dlouho trvaly? Doktorka si u syna psala akutní laryngo......(nevím,co, tuším laryngotracheitida nebo laryngofaryngitida nebo něco takového).

calvac
autor
25. črc 2024

@calvac a ještě jsem zapomněla, že dnes teploty přes den do 37,6 bez léků. Teď večer zase 38,3.

ada22
25. črc 2024

@calvac loni byla nějaká viróza, že skoro týden teploty a když už to vypadalo dobře, tak se teploty zase vrátily.

zuzkasim
25. črc 2024

Syn to takhle měl, týden. Ten 5. den jsme taky byli u doktorky, jestli je to ještě normální, nic na něm nenašla, prostě fakt dlouho bojoval s virózou.

ladyhacek
25. črc 2024

Syn to měl v lednu, týden horečky všechno negativní a pak jak to přišlo tak to odešlo.

calvac
autor
25. črc 2024

@ada22 a máte zkušenost? Jak dlouho to celkem trvalo? Skončilo to ATB?

calvac
autor
25. črc 2024

@zuzkasim a dostal ATB? Jak dlouho celkem teplotoval?

calvac
autor
25. črc 2024

@ladyhacek a byly horečky celý týden vysoké?

domza
25. črc 2024

Toto měla na začátku července dcera a pak to od ni chytli i sourozenci. 4 dny 38-39 s tom ze po nurofenu po dvou hodinách kleslo pod 38 ale po 7 hodinách od nurofenu zase skoro 40. 4 dny jsme dávali fakt nurofen za nurofenem a pak se to 5 den zlomilo a už bylo max kolem 38,3 a další den jen zvýšená. Atb neměla. Kašel neměla ale stěžovala si ze ji bolí hlava a nohy. Pak už tedy v mírnější formě to dostali další děti.

ladyhacek
25. črc 2024

@calvac ano, skoro 40, dělali jsem i test na covid, chřipku, klasicky CRP, strep test... vše OK, po necelým týdnu mu i CRP kleslo, testovali ho znova zda se to nezvedá a ono to ještě kleslo.

calvac
autor
25. črc 2024

@domza a za jak dlouho to chytli sourozenci?

calvac
autor
25. črc 2024

@ladyhacek syna též testovala na covid. Negativní.

calvac
autor
25. črc 2024

@domza děsí mě, že v srpnu máme letět k moři a doma je ještě mladší syn.

zmrzlinka
25. črc 2024

Jestli kašle chtěla bych RTG plic.

zuzkasim
25. črc 2024

@calvac Ne, ATB nedostal, nebyl důvod. Po týdnu to kleslo. Asi další dva dny byla lehce zvýšená teplota navečer, pak už o.k. S doktorkou jsem si volala, jak to vypadá, takže byl hlídaný.

domza
25. črc 2024

@calvac celkem rychle. Myslím 3 dny po tom, co horečky skončily, začala druhá dcera.

calvac
autor
25. črc 2024

@zuzkasim naše Dr. dává ATB,když viróza trvá dlouho.

calvac
autor
25. črc 2024

@zmrzlinka kvůli zápalu plic? No, též mě to už napadlo. A že by Dr. nezjistila zápal plic z poslechu nebo z crp???

zmrzlinka
25. črc 2024

@calvac atypickou pneumonií poslechem nepoznáš.CRP může být taky nízké.

calvac
autor
25. črc 2024

@zmrzlinka mě trefí.......

zmrzlinka
25. črc 2024

@calvac kliiiid.Treba má fakt jenom virózu a za chvíli bude v pohodě.

ada22
26. črc 2024

@calvac Nemám jen vím, že to mělo hodně dětí okolo. Měly ty horečky větší, ale šlo o menší děti. Holky od sebe tyhle virózy chytí většinou do týdne.

calvac
autor
26. črc 2024

@calvac děkuji vám za reakce. Každopádně borec měl hned rano zase 37,7.

calvac
autor
26. črc 2024

@calvac a je po srande. Dnes jsme opět navštívili Dr. Bohužel zápal plic už byl dnes slyšitelný. Dostal ATB.

ladyhacek
26. črc 2024

@calvac 😢 to mě mrzí, tak ať se dobře léčí

ada22
26. črc 2024

Tak to je na pytel. Antibiotika mu rychle pomůžou, ale i tak je to tak na 14 dnů.

zmrzlinka
26. črc 2024

@calvac těch zápalu plic je teď hodně.Preji brzké uzdravení.

calvac
autor
26. črc 2024

@ladyhacek děkuji moc.

calvac
autor
26. črc 2024

@ada22 jj, navíc kdokoliv z nás to chytí, dovca u moře se nekoná.

calvac
autor
26. črc 2024

@zmrzlinka děkuji moc. Já spíše slýchávam virózy a bronchitidy. Aspoň tady u nás.

calvac
autor
26. črc 2024

@calvac kašel už má teda děsný a opět s ním mlátí teploty 39.