Tečky na palečcích. Pocení nebo plíseň?

23. zář 2022

Dobrý den. Včera tam nic neměla a dnes má na obou palečcích u nohy (a trochu i na ukazovacku a prostrednicku) tyhle tečky. Jsem z toho jelen. V noci jsme spaly u rodičů kde bylo chladněji, tak spala v ponozkach a v pytli. Je možné že se jen nějak zpotila? Nebo je ti nějaká plíseň? Je pátek, takže když se to do pondělí nezlepší tak půjdu někam na kožní samozřejmě. Ale třeba poradíte co na to i teď. Jinak boty má ok, dostatečně velké a nebarvi nebo tak. Dceři jsou 2. Nic nesvedi, neboli, nic nerikala. Díky

slecnami
23. zář 2022

Vypadá to jako petechie...možná?

autor
23. zář 2022

@slecnami hmm tak to bude asi ono. No tak uvidíme. Měla teď virozu, tak ze by se to po ní vysálo. A včera dlouho chodila a skákala na trampolíně. Snad to není nic vážnějšího.

2hanah
23. zář 2022

Tak to bych řekla spíš, že ta trampolína, když je to na takovém místě - popraskané žilky v podkoží?

autor
23. zář 2022

@2hanah nikdy to teda neměla a to občas někde skáče. Včera možná déle než obvykle. Tak snad ro brzy zmizí. Díky

palja
23. zář 2022

Ano jsou to petechie. Ale z čeho nevím. Snad z té trampolíny.

2hanah
23. zář 2022

Já jsem už i slyšela, že pro hodně malé děti, třeba ty 2 roky není trampolína vhodná, ale nevím, co je na tom pravdy, jen jsem slyšela od jedné maminky, oficiálně jsem to nikde nevyčetla. Tak jen ať je to jen od toho a malá je v pořádku♥️

autor
24. zář 2022

@2hanah já jsem o tom četla taky, ale nejsem s tím v souzneni. Naše dítě je skakave. Skáče pořád, kdekoli, kdykoli. Trampolína je jeden z nejbezpečnějších míst 🤣. Horší je postel, gauč a tak. Trampolínu nemáme doma, ale občas na ni proste člověk narazí někde u restaurace nebo tak. Vždy má síť, stojím u ní a neskace nějak moc. Je šikovná ale opatrná. Takže tohohle se nebojím.

kakba
24. zář 2022

Ja teda netusim co to je, ale presne takove cervene tecky mela mladsi u 7.nemoci. Mela je jen na prstach u noh.

2hanah
24. zář 2022

Já teda s tím názorem taky nesouhlasím, proto jsem docela koukala, když na mě sousedka vyštěkla, ať tam její děti vůbec se neopovažuji pozvat, že trampolíny neuznavá a už vůbec pro malé děti, ale že si u nich klidně zapálí cigaretu a prohulují nám celý dům, to asi nevadí😂👊 ale je pravda, že se mi u malého několikrát stalo, že po trampolíně hodně pak plakal v noci i ze spánku, že ho bolí nožičky, tak jsme to omezili.

journals
24. zář 2022

Co ruce, pusa? Takhle u nas vypadala 7.nemoc

autor
24. zář 2022

@journals nikde jinde nic nevidím. Měla předtím nějakou malou virozku. Zadní rýmu a z toho asi 2 dny teploty. Ale jinak nic....

autor
24. zář 2022

@journals jako mohlo by to být. Ale musela by mít asi velice mírný průběh s minimem těch pupinku.

autor
24. zář 2022

Má pod pusou pár pupinku. Ale jako třeba 5. Z příznaků co jsem četla měla ty 2 dny teplotu, 1 den trochu průjem, tyhle divný tečky na palci a fakt pod pusou tak 5 teček. Ale nic víc. No tak nevím. Asi už ke to jedno, jestli to zmizí..

journals
24. zář 2022

Tak to je ono. Syn mel prave taky jen par tecek, na puse nic, bez teplot a byla to ta sedma… lekarsky potvrzeno. Jen pozor, je to hodne infekcni a je peklo kdyz to chyti dospely

katka0093
24. zář 2022

Také se přikláním k sedmé nemoci. Nemusí být vždy úplně všechny příznaky najednou. Syn měl třeba jen dva dny teplotu a pak boláky v puse, dcera přesně po týdnu jen několik puchýřků na rukou. Ať je dcera brzy fit 🍀

lucinka_16
24. zář 2022

Syn měl takové tečky po celém chodidle,Dr. říkal chladivý obklad (nechadili jsme, zapomněla jsem). Myslím, že do dvou dní to zmizelo. Sedmou měl o měsíc později a vypadala úplně jinak...

autor
24. zář 2022

@journals tak s tím už asi nic neuděláme. Už je to docela dlouho, co to vůbec mohla chytit a do byla nějaká víc unavená a tak. A od teploty je to taky už pár dní. Měla teplotu v pondělí a úterý. A celou dobu je s námi v úzkém kontaktu. Kdybychom to měli chytit, tak už se snad asi stálo. Nám nikomu nic není.

journals
25. zář 2022

Inkubacni doba je az 3 tydny…

autor
25. zář 2022

@journals inkubační doba znamená, než se projeví příznaky, ne?