Ahojky holky,chtela jsem se zeptat,synovi 6,5 roku,teče občas krev z nosu vždycky jenom z jedné dirky a vždycky mu vyleze taková srazenina je to normální??dneska mu tekla ve školce a učitelka říkala že vytáhla takovou sraženinu taky...předem díky za odpovědi.
@luciealb Taky mi jako dítěti často tekla krev z nosu,kdykoliv jsem přišla na orl s dětmi,tak mě uháněli na operaci přepážky.Dodnes k tomu nedošlo.Čich mám perfektní.
Musíš malému často zvlhčovat sliznici,aby se nevysušovala a nepraskala.Doma zvlhčovat vzduch.Navštívit lékaře a zjistit,jestli má dostatek železa.Ta sraženina je podle mé normální.
@luciealb Mě leptali jen jednou, po opakovaném krvácení z nosu z jedné dírky a pomohlo to. Čich mám v pořádku. Asi záleží jak moc to opakují a jak jsou šikovní, nevím. S železem to moc souviset nebude, to by muselo být mnohem větší krvácení, to spíš s destičkama, ale téměř určitě je má v pořádku. Problém je s křehkou kapilární pletení v nose a to chce spíš posílit cévní stěnu. Zkusila bych dávat vit C (nebo ascorutin) a zvlhčovat sliznici.
Měla jsem ten stejný problém když jsem byla malá, i potom když jsem byla na základce. Dr říkala, že mám právě málo vitaminu K 🙂 Zkuste koupit zda pomuže 🙂 O čich jsem taky nepřišla, operace žádná se nekonala vyřešil to jen vitamín K 🙂
@iwet91dekuji 🙂 a dá se koupit i bez receptu?
Koupit ascorutin na zpevnění stěn. A takovou pěnovou buničinu. Stačí kousek ustřihnout takový valeček a strčit do nosu, je napuštěný léčivou látko a hned krvácení zastaví. Jinak předklonit hlavu a chladit. Tu sraženinu vysmrknout. Jinak vypalovaní na orl pomůže vždy max na rok ale furt lepší než nic
Mě tekla krav z nosu často, na nosním mi vždy leptali.V 18 jsem neměla čich a přešla jsem k jinému doktorovi, ten mě okamžitě poslal do Plzně na operaci nosní přepážky. Krev od té doby neteče ale čich už nemam