CHtěla jsem se zeptat... Syn necelých 7 let se dnes v noci vzbudil, došel si na záchod a pak začal fňukat, že ho bolí noha v oblasti holeně.. Na první pohled jsem nic zvláštního nenašla... Namazala a namasírovala jsem nožičku jřejivou mastí a za chvilinku usnul... Moli by to být růstový bolesti, když byly jen v jedné noze? Teď už si na nic nestěžuje.. Běhá skáče jako by nic...
Taky jsem je prý jako dítě měla nevzpomínám si.. Tak uvidíme.. Snad to bude ono a nebude ho to moc často zlobit.. Děkuju za zprávu 😉
Já si myslím, že ano. V práci na školení nám říkali, že děti rostou převážně a nejvíce ve spánku a proto by měli být matrace pokud možno tuhé a pokud možno bez nějakého zónování, aby se jim nekřivila páteř a podobně. Takže bych tipovala, že asi ano.
Jezis vzpominam si ze jsem rvala bolesti, 1x jsme jeli do nemocnice, kde nam poradily vlazne zabaly, spis jsem vzdycky usla z unavy, mohlo mi byt take 7? A bolela kazda jindy, nebo vzdy jen ta 1sama noha... peklo na zemi, zlatej porod.
@hanisv Ano, to jsou typické růstové bolesti. Nejstaršího syna (nyní 8 let), to pronásleduje už od nějakých 3 let... Vždycky tak 2x do roka, kdy večer nebo v noci pláče, nemůže usnout, bolí ho to. Trpěl na to i můj bratr, tak jestli je to dědičné, nevím. Zaručeně pomáhá Ibalgin, ale ten dávám, jen když už nevidím jiné východisko. Jinak masáže, může pomoci aromaterapie - heřmánek římský, levandule úzkolistá, mandarinka. U bratra to trvalo asi do 10 let, takže se máme ještě na co těšit... ☹
jako dite jsem na to silene trpela, dcera to miva obcas taky. Miva to tak jednou za dva mesice, vetsinou po vetsi fyzicke zatezi a muze to byt i jen jedna noha. U nas pomaha zabalit do tepla a hladit nebo velice jemne masirovat. Kdyz neprestane brecet, tak davam lek na bolest.
Vypada to na rustove bolesti.....zhorsuji se kolem uplnku a ten bude v pondeli. Me taky jako dite bolivala jedna noha.
Taky jsem to jako dítě měla, pamatuju se i na to. Takže to určitě může být z růstu.
Ja na to jako dite strasne trpěla :( hrůza . Pomáhalo namazat hřejivou masti jak jste udelala a dat nohy na polštář aby byly trochu výš . No a kdyz bylo nejhůř mamka mi dala Acylpyrin který uz se nesmi davat takže treba nurofen .
Holky děkuju moc moc moc.. Je fajn slyšet zkušenosti jiných...
Muzou to byt rustove bolesti.