¨dobry den,doufam,ze nam aspon trosku poradite s nasim problemem ☹ ...mam chlapecka 10 mesicu a hrozne trpi na afty,porad ma rtiky samej puchyrek no hruuuuza 😢 ...porad strka neco do pusinky a tim si kolikrat aftiky rozedre i do krve..musi ho to hrozne bolet chudacka.....potiram mu to gencianou( takova ta fialova vodicka)...nemate nahodou nektera tip jak se aftiku zbavit a nebo aspon jak je zmirnit???....predem dekuji za rady
adri, nám doktor na "žábu" doporučil borglycerin. Lindě to ohromně chutná 😀, jako ostatně všechno 😖 . Je to průhledný olejíček, takže aspoň to nebarví. Nemazala jsem to pravidelně, jak jsem si vzpomněla a bylo to hned fuč. Ale nedělám si iluze, holka strčí do huby všecko, co před ní neuteče.
dendisa-borglycerin (původně boraxglycerin) je podle mých informací karcinogenní, takže se nemá používat. My jsme ho používali v práci na výplachy dutiny ústní u pacientů a kvůli tomuhle zjištění se od toho upustilo a začalo se používat Tantum Verde, ale nejsem si jistá zda se může používat i u miminek. Úplně výborná je pasta Solcoseryl, mě fakt pomáhá a ta se u dětí používat může, dokonce se maže i na dásně při prořezávání mléčných zubů a tím tlumí bolesti, je přímo i na afty. Ale je trošku dražší, stojí něco kolem 180 kč a je to malá tubička 😒
obnovuji toto téma jenom s tím rozdílem, že ty afty mám já a vevnitř v puse - resp. všude po jazyku, hlavně po stranách, nevím, co s tím, strašně to bolí, jak hýbu jazykem, tak se to odírá až do krve o zuby - nemůžu vůbec mluvit a už vůbec nejíst - a to máme zítra sraz ze základky - už jsem zkusila výplachy slivovicí a citronovou šťávou - málem jsem u toho zhebla, a nic - nevíte prosím někdo co s tím - volala jsem svému mudr. a ten mi nic závratného neřekl, potírat fialovou vodičkou nebo cucat tantum-verde - ale to mi nezabírá, nezná někdo nějaký osvědčený "babský recept". Díky moc.
ahoj, babský recept neznám, ale taky mi na ně nic nezabíralo, až mi v lékárně dali takovou vodičku - jmenuje se to urgo afty. Léčení to sice nijak zvlášť neurychlí, alespoň mně, ale aft se tim napatlá a utvoří se na něm taková "blána" - jako kdybys ho přelepila náplastí a pak mnohem míň bolí a navíc se do něj nedostává jídlo, takže se tolik nedráždí. Je fakt, že se musí matlat pokaždý když to sleze, ale to dělám tak 4x denně...
vojtisek - já jsem jednou měla jako malá plnou pusu aftů (přitáhl to brácha ze školky), bylo to šílený, měli jsme oba 40 horečky. Mudra nám píchla nějakou injekci (myslím, že B12) a za pár hodin to bylo pryč 🙂 . Byl to normální zázrak 😉
holky dík, na injekci bych musela čekat asi až do pondělí, pochybuju, že by mi něco píchli na pohotovosti... 😠 , skusím manžu vyslat do lékárny pro tu vodičku, aspoň kdyby to přestalo bolet....
ahoj, nás trápily afty před týdnem. Doktorka nám dala fialovou vodičku a B-komplex galmed - půlku taplety 2x denně a pít nebo výplachy řepíkovým čajem. Máme po problému.