Mám syna,který váží 23kg a klasické Nurofenové čípky od 2.let(125mg)mu buď nezaberou nebo nejdřív po hodině.To uvedené dávkování na krabičce je do váhy 20.kg,tak nevím,jestli mu mám dát příště 1,5 čípku nebo jestli jsou pro takhle větší děti jiné léky?
Paralen v tabletách už by mohl,ale potřebuji to s něčím střídat,protože mu teploty lezou po 4.hodinách znovu nahoru 😒
Nurofen Activ enterosolventní tablety. vycucá to snadno, dávkování snadné. nic jiného nepoužívám. dítě má 23 kg. Čípky si vůbec neumím představit, sirup je sladký a strašně velký objem na to, aby dostal potřebnou dávku.
@polaks , @berenika39 ,.........................jedná se o střevní chřipku-čípky jsou zatím jediné,co v sobě udrží ☹
Takže dát mu příště 1,5 125.mg.čípku je nesmysl?
@madre1 aha☹. ale ta tableta je právě taková praktická - vyšumí jako, vůbec se nemusí zapíjet, dávala jsem to petrovi i v polospánku.
čípky jsou 125g, má mít 30mg na kilogram váhy na den, na 4 dávky třeba. to je 170 mg na jednu dávku. to je jeden a apůl čípku. u takových léků je to hodně podhodnocené, můžeš dát určitě dva ty čípky, otázka je, jak to mechanicky jako provést....se to blbě píše, promin☹. aby prostě měl oba ty čípky a oba zabraly.
ale jinak ok, to je dobře, jeden a půl (dva) na jednu dávku střídat s paracetamolem nějakým.
Tak mu napustite vaňu,nech je v nej voda o dva stupne chladnejšia než je jeho teplota,na takých 5-10 minút.Aspoň na chvíľu to zaberie,než mu budete môcť dať znová čípok.Samozrejme v noci to bude asi ťažšie,ale cez deň by ste to mohli skúsiť.
@berenika39 ,.........................já jsem prostě včera večer vycházela z toho,co mám doma.V noci jsem pokračovala v dávkování po 4.hodinách(Nurofen/Panadol),teplota se šplhala max. na 39,6 C,ale ráno když jsem mu měla dát další,měl jen lehce přes 37,5 C.Ten Nurofen,co jsi zmiňovala určitě do příště dokoupím-díky za tip 😉
@polaks ,.................................vanu jsem zkoušela jen,když se teploty(třeba při spál. angíně)šplhaly přes 40ku,čípky moc nezabíraly a zábaly se také moč často opakovat nemohly 😉
@madre1 ok, já to pochopila. doufám, že už je to lepší.
A ten Nurofen Active je dobrý mít doma v lékárně, petra bolel i zub - a super, zabere, dá se dobře dávkovat - při horečce se berou dve ty tablety, ale např na bolest stačí jedna. Jen je to prostě docela drahý, no. Ale když to pomůže a člověk po tom sáhne jen občas, tak co.-)
Rychle se uzdravte,.
@berenika39 ,.....................je to lepší.Naposledy jsem dávala čípek ve 13:45 a od té doby mu to přes 38 C nestoupá. 😉
Už to není aktuální, ale pro příště. Čípky se rozhodně NESMÍ půlit, protože dávka léku není rozložena nikdy rovnoměrně, proto se čípek musí podat jedině celý!!!! Zdravím.
Nurofen sirup striedať s Paralenom 250.Ešte to spresním,striedať môžete lieky,ktoré nemajú rovanké zloženie.
Nurofen je ibobrufenum a Paralen je paracetamolum.