Ženy poradte mi prosím. Dnes syn (5) byl ve školce na pískovišti a údajně ho nějaký “kamarád vyhecoval”, aby snědl písek a mojeho malého nenapadlo nic lepšího, než si dat trochu do pusy. Tohle mám z popisu od učitelky (na tu to nesvadim, nemůže být všude a nenapadlo by mě, že to můj kluk udělá, nikdy nic podobného nedělal..) no a učitelka ho viděla až si to dával do pusy. Něco prej vyplivl a něco polkl. Krk ho neskrabe, ale byly tam i takové drobné třeba 3mm velké kamínky a nějaké úlomky, vypadalo to jak sklo, průhledné a některé mají i ostřejší hranky. Volala jsem dětské a říkala, že malé kousky nic neudelaji a rtg neuvidí ty přípustné věci a ať to neřeším. Stolici stejně pozorovat nemůžu, jelikož nevím, kolik toho snědl. O ten Písek mi tak nejde, ale ty kamínky a úlomky mě děsí. Nemůže mu to opravdu třeba rozřezat střevo? Do toho jak na potvoru mi říkal ráno, že ho poboliva lehce brisko, ale je v nové MŠ a teď s tou nervozitou to tak občas měl, tudíž ani nevím, jestli ho to břicho bude bolet z toho nebo z toho. Co byste dělali?
Nic. Cekala bych, co bude. Jestli do dvou dnu nic, tak nic 🙂 Me batole je prebornik ve zrani pisku, takze me uz to nechava docela klidnou. Kdyz mu utiram zadek a vidim, ze to drhne, tak si reknu, ze zase vcera vecerel na piskovisti 😅
Na druhou stranu - piskoviste ve skolce asi bude mnohem vice hlidane nez nekde v parku. Ze tam bude sklo, to bych se nebala 🙂
@alubif Joo jsou, ale některé, co jsem se divala, tak jsou fakt jako průhledné a Dr říkala ze zkušenosti, ze nejsou vidět na rtg prave.. no každopádně ho bolí bříško prej dole a furt mu v něm kručí a nadyma ho. Stolici měl teď a normální.
Jeden syn si měl období, že si všechno strkal do pusy. Kamínky, písku snědl snad kila. Hrůza. Nic mu nikdy nebylo 🫣 Takže já bych nedělala nic, pokud by ho břicho nebolelo nějak abnormálně.
Klid, neřeš to. Písek už snědlo dětí...
Tak pokud to nesnědl i s kyblíkem a lopatičkou, tak buď v klidu...😉 Samozřejmě kdyby se ti nezdál - velká bolest bříška, teploty, nebo tak, tak buď v pozoru, ale jak už tady někdo psal, děti prostě ochutnávají svět a písek je ještě docela fajn... 😊
Náš vypil i týden stojatou vodu s bahnem...kupodivu mu nic nebylo. 🤐 Uvidíte jak zítra. Břicho ho klidně může bolet ze stresu.
Sklo tam pravdepodobne nebude, skor nejaky kremen a sluda. Sluda byva taka leskla platkova, vyzera ostra, ale je makka. Na detskom pieskovisku v skolke by som povedala, ze je takmer zarucene, ze tam ziadne ostre kusky nebudu, ved by sa deti mohli dorezat a skolka by mala problem. Na noc predpokladam, ze to zakryvaju, takze ani macky tam nechodia na potrebu. Ked uz jest piesok, tak zo skolky je najlepsie 🙂
Na rtg některé kousky vidět budou, jsou to kamínky. Ale, pokud to nejedl po kole a jsou to drobné kousky tak je vykaka a nestresovala bych se tím. Hodně pít, hodně vlákniny...