Ahoj,mám takový dost zvláštní problém-můj dvouletý syn se takřka pokaždé při pohledu na svou moč v nočníku pozvrací,bohužel někdy stačí,že si sedne na nočník a už to z něj lítá...Když se pokaká do plíny a myju ho,musím to udělat tak,aby neviděl obsah.Bojím se,že nám to dost zkomplikuje učení na nočník a jak ho to mám odnaučit?Nikdy dříve-kromě prvních měsíců života,kdy měl dost reflux- se zvracením problémy neměl.Začlo to až mým současným těhotenstvím,kdy jsem se na podzim-1.trimestr-dávila ze všeho-u přebalování,uklízení po zvířatech,u zkaženého vajíčka a on byl samozřejmě při tom a začal to brzo dělat také.Špatně mi už nebývá nebo jsem se to naučila dobře skrývat,ale on mě teď zvrací denně.Tedy nezvrací,pokud ho nechám běhat celý den v plíně a nevidí to.Proč zvrací i u čurání nevím,snažila jsem se mu to mockrát vysvětlit,že to nijak nesmrdí atd,ale je to marné,vždycky zrudne a je to venku.Pokud už se vyčurá,nemůže se na to ani podívat a utíká,přitom ještě před pár měsíci se na to vždy hrdě díval do nočníčku a chlubil se s tím....Pokud by vás něco napadlo,tak budu ráda.Přeci nepůjdu s dítětem za psychologem,když ještě neumí ani mluvit,nevím...
To je psychické. Asi to bude chtít čas. Přestala bych s učením, ať to nezprotivíš ještě víc. U nás je to podobné, když blinká a vidí to na zemi, tak ho to pořád nadavuje, musím to rychle uklidit. Ale jako blinká minimálně, reflux měl taky a obecně má docela silný dávivý reflex, takže vřím, že kdybych zvracela u přebalování, bude ho to časem taky nakopávat.... chce to čas a asi bych to fakt teď nehrotila a úplně to ukončila, pokračovala v plenkách, dokud nebude odstupa po čase to zkusit znovu.
Řekla bych, že na to ještě není připravenej, tak doufám, že ho nenutíte. Časem tomu přijde na chut.
Nesouhlasila bych s názorem, že ho na nočník učíte brzy- v 1,5 letech je zdravé dítě připravené se tuhle dovednost začít učit. Spíš se mu to opravdu takhle spojilo s Vašimi nevolnostmi, dítě celkem dost "zrcadlí" matčiny pocity. Zkuste ho chvilku nenutit a s odstupem to opět zkusit a kdyby se nedařilo, tak se poradit s dětským psychologem, ale může to chviličku trvat...
No na nočník ho samozřejmě nenutíme,on si na něj sedne a hned čurá,nikdy na něm nebyl dýl jak 15 vteřin a sedá si na něj sám od sebe po tom,co mu to já připomenu,ať si zajde.Počkat samozřejmě můžu,ale trpí dost na opruzeniny a jeho chození po doma bez plíny tomu dost pomáhá,aby žádné neměl. Nemluvě o představě,že budu kupovat 2x víc plen už za pár měsíců,i když na doma používáme spíš látkovky,ty vše v jednom.S tím záchodem to taky zkusím,jen budu muset zas pořídit ten retardér na prkýnko,protože ten starý už máme bůh ví kde- po tom nejstarším synovi...Je možné,že v záchodě-tu místnost se mnou paradoxně dost rád navštěvuje-mu to špatně dělat nebude,protože tam voda vlastně stojí pořád.A já se budu muset asi naučit u přebalování tvářit víc radostně a zpívat veselé písně,aby si to spojil s něčím příjemným,jinak se bojím, že hrozí, jak rozbalím miminko,tak mi tam Robin ještě něco nadělí,jak mě bude koukat přez rameno🙂Ale díky všem,v podstatě jste mě utvrdily v tom,že je to psychické a vzhledem ke krátkodobosti toho jevu tomu dám určitě ještě čas.
Co zkusit záchod a hned spláchnout? Moje děti nechodily ani jeden na nočník - no spíš kvůli mě, protože já bych se pozvracela taky při vymývání 😀
Ahoj , to je zvláštní ,já bych teda ale asi učení na nočník odložila...jsou mu dva roky, to není nic tak hroznýho ,a by ještě měl plenu a kdž zvrací , řekla bych , že ještě není uplně připravenej...třeba až uvidí, že budeš pak miminko přebalovat a nebude se Ti zvedat žaludek, bude to dobrý...nic jinýho mě teda fakt nenapadá...a nebo zkusit velký záchod? Co takhle ze začátku odměna za vyčurání bez blinkání? Lentilka ? Já vím, je to blbý uplácet, lae lepší,než aby pořád zvracel...držím palce!!!!A určitě napiš ,ak se o t vyvíjí!