Syn po mně zdědil alergie

mellisek
3. zář 2014

Dobrý den, je mi 21let mám témeř 21měs synka. Od malička jsem astmatička a alergička ve velkém stylu.. (67alergii) upřímně ani ve škole mě nechtěli brát na různé výlety, na cvičení na sníh a různé podobné akce. Můj syn měl poprvé alergickou reakci ve 3měsících na očkovací látku ta byla po 5ti dnech, kožní vyrážka ale silná, po druhé v 7měsících měl další reakci ale ta byla po 10min kožní i natýkání dostal kortikoidy a čípky apod .. A i na třetí očkování, to jsme skončili v nemocnici.
Potom jsem se dá se říct sděšená rozčilovala že už další očkování nechceme absolvovat protože tam hrozí silný alergický šok a mohlo by to mít vážnější následky. To mě doktoři ujistili že se nic nestane že vakcína na 16měs má jiný obsah a nehrozí alergická reakce. Tak jsem to svolila. A bum skončili jsme na velikonoce v nemocnici oteklý malý nemohl dýchat měl vyrážku no byla jsem hotová. :( Nyní malý má už klasické reakce, borůvky,kiwi atd atd potraviny a nebo mi oteče z ničeho nic ačkoliv jsme mu NIC neměnila a to mi doktorka řekne že jeho tělo prostě něco přestalo snášet je hodně těžké zjistit co. Ted moje doktorka je zaroven alergolozka i obvodacka pro syna, a probira stav uz nekolik mesicu s lekarskou komorou ktera se zabira ockovanim a stavy, musi mit na vse souhlas a vse snimi tohle probirat. Nyni nam prisla specialni vakcina ze zahranici cekame az nebudeme mit alergickou reakci 14dni a pak do nemocnice na ockovani a pokud bude vse ok. Tak domu na druhej den.. Zase se toho bojim. Ohledne tech alergii tak se treba i bojim mit dalsi deti ackoliv chci. Nyni mi i doktorka oznamila ze maly nebude moc jit do skolky protoze jsou deti ve skolce co mohou byt ockovani a nejsou a pak je alex co nemuze byt ockovan a neni. A to je pro nej riziko. Rekla mi ze by bylo nejlepsi to vyresit dalsim tehotenstvim protoze ne vzdy socialni urad schvali tuhle peci doma. Uprimne pres tyhle komplikace pritel porad chce dite, ale chci se zeptat co byste delali vy, sama se toho bojim a nevim . Co kdyz kvuli me budou mit dalsi deti problemy apod. Děkuji za veskere nazory k veci.

punky
3. zář 2014

ahojky chci se podelit o svou zkusenost.jako dite jsem byla silna alergicka prach,pyl,peri,srst zvirat,orechy, cpali do me horem dolem leky a nic nezabralo nakonec me nasi vzali k homeopatovi od te doby mi neni nic a nemam zadnou alergii.podle me kazda nemoc je i psychosomaticka...jestli jste jeste nezkouseli tak vysadte laktozu to je dost veliky alergen a treba se ty reakce astmatu zlepsi...a co se tyce druheho mimca nevim v tomhle nedokazu poradit sama mam dedicnou nemoc neurofibromatozu ma ji i muj syn s toho duvodu podstupujeme umele oplodneni s genetickyma testama coz by treba byla i cesta pro vas.preju hodne sili a hlavne zdravicka at jste brzo v poradk 😉 jinak se nestrchujte a nic si nevicitejte ze bude mit malej problemi on se stim urcite popere a treba zadne mit ani nebude 😉 donedavna jsem si taky vycitala ze jsem synovi zkazila zivot ze az bude chtit zalozit rodinu bude muset taky prez umelko ze ho cekaji sami doktori atd.ale nejak jsem to uz prekonala nekdy sice mam slabou chvilku ale snazim se myslet pozitivne 😉 preju at se vse lepsi obrati 🙂

killi
3. zář 2014

@mellisek já jsem taky toho názoru, že všecky nemoci jsou z veliké části psychosomatické. Dcera měla veliké problémy od malinka a díky tomu, že jsme to nenechali na lékařích a necpali do ní tuny léků a řešili alternativní medicínu je tom teď tak, že mimo lehkou dietu nebere žádné léky a je zdravá. Docela se divím, že i přes takové reakce jste povolila další očkování. Já zažila u dcery anafilaktický šok, epipen, ventolin jsme nosili všude sebou a za sebe můžu říct, že bych další očkování nepovolila ani kdyby další vakcína dojela z druhého konce světa. 😒 To riziko nejen reakce bezprostředně po očkování, ale z dlouhodobého hlediska za to nestojí.

mellisek
autor
3. zář 2014

@killi Bohužel pokud mi doktorka rekne spise uz rekla musite si potom v budoucnu vybrat bud ockovani proti tetanusu a budeme se bat sileneho rizika pri ockovani, nebo se budete cely zivot bat ze se odre o kamen a zemre... Tak si to rozmyslite no :( maly ma doma leky a i pres to jsou reakce. nemohu si dovolit mu je nedavat. pochybuji ze od 3mesicu mel psychosomaticke ucinky 🙂 kazdopadne to chapu i ja uz neberu leky roky a nemam takove problemy

mellisek
autor
3. zář 2014

@punky I vám preju vsechno nejlepsi a necht se zadari 🙂 rikam si kdyz sem to zvladla ja zvladne to i maly.

punky
3. zář 2014

@mellisek urcite to zvladnete oba hodne stesticka vam preju 😉

killi
3. zář 2014

@mellisek to strašení některých lékařů nechápu. Ono z toho, že se odře o kámen tetanus nechytne. Jde o to, že Tetanus je bakterie anaerobní a v plošných povrchových ranách za přístupu kyslíku se zkrátka nepomnoží. V roce 2000 byl 1 jediný případ tetanu, v roce 2001- 3 a od roku 2002-2009 ani jeden. Každopádně Vám přeji at jste zdraví. 😉

hojda
3. zář 2014

Já nějak nechápu, proč stále pokračujete v očkování a proč vás lékaři stále dále očkují, když máte takové problémy????

hojda
3. zář 2014

@katyxq koukni prosím na toto, myslím, že budeš umět poradit nejlépe.

mellisek
autor
3. zář 2014

@killi Snizeny pocet tetatusu je protoze je na to ockovani :X Neznam nikoho kdo by nebyl ockovan. Děkuji, 🙂
@hojda Protože to jsou povinná očkování. A mám opravdu ted nejlepsi doktorku v sirokem okoli co se tyce alergie ma tady hodne silne jmeno. Kazdopadne syn trpi snizenou imunitou stejne jako ja. Pro me kdyz jsem dostala nestovice to bylo kriticke a to jsem byla v nizkem veku a ockovana, kdyby syn nebyl nemuselo by to dopadnout asi az tak dobre. A da se vubec odmitnout ockovani?

hojda
3. zář 2014

@mellisek No jasně, že dá, hlavně u vás, pokud po něm máte takhle velké problémy, tak já osobně bych už do žádného dalšího očkování nešla. Já mám děti sice očkované, ale mám z tohoto tématu čím dál větší respekt 😔 . A kdy tobě začali ty alergie, nemůže to být taky následek očkování?

hojda
3. zář 2014

A přijde mi jako svinstvo, že ti ani doktoři neřeknou, že můžeš očkování odmítnout, když při něm máte takové problémy. Prosím nastuduj si něco o očkování, možná tě ty informace překvapí 😔 .

mellisek
autor
3. zář 2014

Ockovani je svinsttvo, kamaradky syn byl zdravy do roka, po treti davce ockovani se stal autistou.. Vedlejsi ucinek... Bohuzel nyni mu je 5let zaziva v uvozovkach pekla oproti me.
Dekuji za raddy urcite prostuduji
@hojda

killi
3. zář 2014

@mellisek jak psala @hojda nastuduj si něco o očkování. Ta odpovědnost je na rodičích ne ni. Ona se pak o to dítě doma starat nebude. 😒

evaamy
3. zář 2014

Já bych teda už neockovala, když to zhoršuje jeho zdrav. stav. Tady převažují rizika z očkování nad rizikem toho, že chytne nějakou nemoc proti které se ockuje. Protože ty se téměř nevyskytují. Zato alergiků, autistu a pod je všude plno..

katyxq
3. zář 2014

@hojda to je těžký, když maminka navzdory všem problémům doktorům a v očkování věří ☹, je to její dítě a jeji volba .... já bych neočkovala nic. Před dalším těhotenství, během něj i po porodu se snažila minimalizovat rizika rpzvoje alergií, autoimunity u miminka - viz https://www.modrykonik.cz/potravinova-alergie (a to sebe a další miminko neočkovala už tuplem, po takových zkušenostech s prvním).

katyxq
3. zář 2014

@mellisek poslala jsme ti pozvánku do skupin https://www.modrykonik.cz/group/4693/ a https://www.modrykonik.cz/group/2375/ a https://www.modrykonik.cz/group/2161/ ... tam najdeš zkušenosti dalších maminek se špatnými reakcemi na očkování, odmítáním očkování a se straviváním při potravinových alergiích

katyxq
3. zář 2014

@mellisek tetanus se vážně tak snadno chytit nedá jako z odření o kámen 😉 - http://www.vitalia.cz/clanky/8-ockovani-proti-t... .... a ohledně nalezení toho, co mu za potraviny vadí, doporučuju kontaktovat Věru Zíkovou - @kam.zyk 😉, neznám nikoho, kdo by ti dokázal poradit líp

mellisek
autor
3. zář 2014

@katyxq děkuji 🙂 prohlednu si a proctu

katyxq
3. zář 2014

@mellisek kdyby ses Věr Z. rozhodla kontaktovat, vydrž, má toho hodně (pracovně i soukromě), případně se na ni určitě dá dohledat mail

ined77
22. zář 2014

Dobrý den maminky,

do naší Wiki knihovničky byl přidán nový článek EpiPen https://www.modrykonik.cz/epipen/.
Budu moc ráda, pokud ty z Vás, které mají zkušenosti s tímto zařízením, se podělí s ostatními maminkami o své postřehy. Vaše rady a tipy mnohé z nás jistě ocení.
Předem Vám velice děkuji za Váš čas a také za to, že pomáháte Wiki knihovničku tvořit a rozšiřovat o cenné informace.

Krásný den a ještě jednou velké díky 🙂 ,
Denisa.

@mellisek @evaamy @killi @hojda @punky ... a další 🙂 .