Chtěla jsem se zeptat, jestli tu nemá někdo problém jako my. Máme vrozenou vadu ucha, syn nemá vyvinutý ušní boltec, jak to vypadá ve vnitř ještě nevíme.... Nemám o tomto žádné info, nikdo nemá zkušenosti, snad někdo svoje přihodí 🙂 děkuji
Já viděla to samé,s chlapečkem 🙂
Dávali to tuším na Prima Love,lékaři jsou dnes prostě skvělí,takže i kdyby šlo jen o "zkrášlení" pro pocit dítěte,zvládnou to 🙂
@barunka2010 Tak prý dneska se dělají náhrady ze silikonu, vypadá to fakt skvěle, posílám video ze zahraničí...
https://www.youtube.com/watch?v=nY-3P1i-a5U
Jo a u nás náhrady dělají třeba ve Frýdku -Místku....http://silikonove-epitezy-protezy.cz/produkty-u...
Ucho sem, ucho tam, hlavně ať vám prďola slyší trávu růst🙂) Mějte se🙂
Děkuji za odkaz, určitě na to mrknu. Holky no doufám že mu ouško udělají... Ale asi na něho neslyší ☹ Prý dítě dokáže žít s jedním uchem slyšícím, že to není až takový problém...
@barunka2010 Kamarádky holčička taky nemá ouško, časem jí vyroběj nový. Nemá to spojený s vadou sluchu, naštěstí. Doufám, že to u vás bude stejné. A můj ex přítel neslyšel na 1 ucho a kdyby mi to neřekl, nikdy bych to nepoznala.
Tak to mě povzbudilo... Prý tak až v 6 letech se ty uši dělají, že do té doby se to vyvýjí. Ale říkám si, že jsou horší věci, než je tohle...
Ahoj,před 2 měsíci se nam narodila krásná holčička s jedním nevyvynutým ušním boltcem...
Před 2 týdny jsme absolvovali vyšetření v FN Motol,kde nám řekli,že zhruba v 1 roce můžeme dostat tzv.BAHA implantát(podobné naslouchátku)Tedy v případě,že by na to ouško neslyšela a to je možné zjistit jen pomocí magnetické resonance kterou ji udělají také okolo jednoho roku.A co se týká vzhledu ouška,tak mám bylo nabídnuto bud silikonové nasazovací a nebo vystavění nového ouška pomocí vlastního genetického materiálu(vlasní žebro,chrupavka,kůže)Tak tolik toho vím o tomhle problému
Snad se Vám daří dobře...
@barunka2010 Já teda nemám svojí zkušenost, ale kdysi jsem viděla dokument, jak holčičce ouško vyrobili, taky se narodila bez boltce🙂 Nosila dlouhé vlásky, tuším že jí bylo takových 4-5 let a dostala zbrusu nové ouško vymodelované podle toho druhého, ukazovali výrobu i barvení, nakonec dostala i náušnice, maminka to oslzela.....Fakt to ouško bylo krásný, k nerozeznání...ale je to už dávno, kdoví jaký fičurky dneska lékaři dokážou🙂 Každopádně snad to bude u vás jen kosmetická vada, držím palce, aby bylo ouško jinak v pořádku🙂