Ahojky holky, tak jsem před chvílí přišla se synem ( 6, 5 let) od dětské dr a má zápal plic dostal atb, ale nevím jak mu ještě pomoct ?prokaslal noc a od rána ještě taky nepřestal kaslat je mi ho líto ☹ Dala jsem mu Robitussin na suchý kašel zatím nezabírá ☹ Předem děkuji za všechny rady🙂
Vydržet. Ono se to po atb zlepší. Jinak zvlhčovat vzduch, na noc chladnou místnost, pokud je možnost, tak inhalovat. My dále dáváme na noc zábaly na hrudník a přes den mažu tymiánovou mastí.
Synovi je 2,5 roku a má od září už 2. zápal plic...
Ať je brzy lépe.
Ma bakteriální zápal plic? Dělala dr crp? Pokud ne atb jsou zbytečné...stačila by dychatka a podobné
@lajla taky nemusí. Syn měl zápal plic v září - crp nízké. Po 10 dnech dýchátek a symptomatické léčby to bylo o dost horší, tak dostal Klacid a za 4 dny dobrý. V nemocnici (při jiné hospitalizaci) jsem se setkala se starým lékařem a ten mi říkal, že má roky ověřené, že na zápal plic prostě Klacid a to i na virový, protože zabraňuje druhotné infekci.
Teď dala doktorka synovi jiná atb, má je 5. den a kašle stále hůř a to měl CRP 70... Takže asi na řečích starého lékaře něco bude (je to synův několikátý zápal plic a po Klacidu byl opravdu pokoj velice rychle).
....spíš se mi nelíbí že dítě je doma, pokud je to zápal plic opravdu, dítě by mělo být aspoň první dva dny na jipce, může mít dýchací potíže a potíže se saturaci...
@lajla to bude asi na zvyklostech dané oblasti. Syn měl zápal plic 3x a nikdy nás nikdo do nemocnice nehnal a to mu poprvé bylo půl roku. To nás dokonce poslali domů z pohotovosti. Ja sama měla v dětství 10x zápal plic a taky pokaždé bez hospitalizace. Ale přiznávám, že když to bylo poprvé u takového miminka, tak mě naštvalo, že nás poslali domu.
Synovi crp dělali měl ho 13. Pak nás poslala na rentgen a má to na pravé straně... Jinak dekuju za všechny rady a názory, jen doufám že atb zaberou co nejdříve, protože takovouhle další noc už asi nedáme 😔 chudák... jak furt kašle tak to pro něj musí být strašný zahul 😔
Syn na zápal také trpí. Dobře je zvlhcovat vzduch, máme zvlhcovac, ale stačí i mokrý ručník na topení. Ještě kazu hrudník eukaliptovym balzamem. V noci, když je nejhůř dám fenistilove kapky.