Ahoj maminky, taťkové, prosím o radu. Můj malej má stále vysušenou kůži, po celém těle, na ručičkách a nožkách se mu dělají až stroupky. Má tu kuži jako když zmačkáte a narovnáte papír - uplně takovou zmapovanou. Úplně mu šuští... Denně po koupi jsem ho mazala avirilem, ale to jsem přestala, protože mi přišlo že to je ještě horší, sem tam ho promažu excipialem a do vody používám linolu... ale nic moc. Doporučíte mi nějaký krém kterým bych denně mohla mazat? Nechci kupovat jeden po druhém a zkoušet to na něm ☹ Děkuju všem za názor, radu, doporučení, zkušenost. 🙂
a na kožním jste byli? jen že mi to zní jako atopický ekzém, asi by nebylo od věci, jít se někam ukázat.
Bohužel tomu zkoušení se asi nevyhnete, ono na každého zabírá něco jiného - toť moje osobní zkušenost s AE. Excipial fajn, linola do vody taky, prima jsou i ovesné koupele. Mně dělal dobře ještě na mazání Leciderm od Altermedu, měla jsem teda krém, panč mám AE na rukou, ale dělají i tělový vhodný na celé tělo. A Cannaderm má celou řadu Atopos a Robátko přímo pro děti, ta taky není špatná.
Naopak fakt zle mi na atopická ložiska dělaly jakékoliv oleje, ty mě vysušovaly ještě víc (i aplikované na vlhkou kůži), měsíčková mast a bambucké máslo.
@jitavrtule viděla to pediatrička na poslední preventivce ( malému je rok) a říkala že at víc mažu ale že AE to není. Proto se ptám spíše na klasické dětské krémy 😉
@klara2606 u olejů mi přijde že se to jen zhoršuje ☹
Asi bych vynechala každodenní koupání, myslím že jednou za dva dny koupel stačí. My přidáváme do vody linolu a když zrovna nekoupeme, tak mažu emolienčním mlékem od Adermy. Je sice dražší, ale nám zabírá krásně. Jinak vyzkoušet ještě ovesnou koupel. Excipial bych vynechala, obsahuje ureu a ta hodně vysušuje.
My používáme na suchá místa na kůži Atoderm od Biodermy. Mažeme ráno a večer... Taky bych vynechala každodenní koupání, pokud máte třeba tvrdou vodu, tak může vysušovat.
mam s tim problem u obou deti, vyzkousela jsem mraky ruznych kremu a nakonec u obou pomohla modra indulona. Mazu 2x denne a 3x tydne koupu deti v linolle
Měla jsem po atopáku hrubé suché šupinaté skvrny. Po tomto mi vše zmizelo a už se nemusím drbat.
Snad se to zobrazí. Je to jen vazelína a sůl z Mrtvého moře, není vůbec navoněné.
http://www.e-mrtvemore.cz/oblibene/ekzemy-a-lup...
Máme stím také problém. A docela dobře na to zabírá slunečnicový olej koupený v lékárně. Může se nazat několikrát denně. Malému je 14 dní a do koupání večer nic nepřidávám. Omyju ho je nv čisté vodě.