Ahoj všichni kdo máte zkušenost, nebo jen chcete přispět radou. Syn už má asi čtvrtý den rýmu. Ale od včera když mu teče z nosu nudle tak v té nudli jsou stopy krve, někdy víc, někdy míň. absolutně nemám tušení co to může být, nebo jak tomu předcházet...
Když je ryma, tak je sliznice v nose prekrvena, natekla. Nitky nebo slabý krvácení z nosu při rýmě je úplně normální. Může snadno prasknout cevka atp . Pokud krev neteče proudem, neni potřeba se znepokojovat 🙂
No já na tohle netrpím, ale když jsem smrkala a v hlenu byla krev, někdy jen troška, někdy zaschlá, bolela mě k tomu hlava a měla jsem zánět dutin. Jinou zkušenost nemám ani od dětí, doma nikdo nesmrká s krví. To jsem ale moc nepomohla...
Z mých zkušeností je to u některých dětí normální. Trpěl tím můj táta v dětství a já taky. Při rýmě (tedy častím smrkání) zčistajasna v kapesníku krev a už jsem letěla k umyvadlu a kapala jedna kapka za druhou. Od puberty mám až na výjimky klid. Teď se léčím se škaredou bakteriální infekcí antibiotiky a už mi tekla krev 3x. Takže nikty krve ve vysmrkaném hlenu jsou úpně v pohodě. Já se s tím něco natrápila a nic s tím stekně nenaděláš. Můžou to být tenké cévky v nose.
Může teoreticky jít o slabé cévky v nose. Můj manžel na to trpí, někdy stopy krve, pokud smrká, cévka i praskne, a pak teče krev proudem. Pomáhá Ascorutin (jde ale o tabletky, nevím, jestli se může podávat malým dětem), při dlouhodobějších obtíží se doporučuje i laser.