Ahoj maminky, najde se někdo, kdo poradí, co mohu a nemohu dávat synovi 3 roky, když mu zjistili aleergii na syrovátka? Tu jsme zjistili po odběru, jelikož měl syn už 3/4 roku průjmy a máme v rodině alergii na laktozu. Dr me rekla, ze mam davat bezlaktozove vyrobky, ale prece syrovatka najdu urcite i v jinych surovinách ne? Děkuji za odpovědi!
@amabilis Děkuji za opdověď. já práve netuila, zda s tím má laktoza nějakou souvislost, ale v lékárně mi dnes řekli, že ano. Tak bezlaktozove mleko a jogurty uz mu davam mesic a je to lepsi, ale taky mu davam obcasne syry. z tech mu neni nic, jen mensi prujem, ale jak mu dam mliko klasik tak ma krece bolesti
Pokud má intoleranci k laktoze, pak je potřeba postupně vyzkoušet, které potraviny vadí a které ne. Bohužel v syrovátce je skutečně toho mléčného cukru (laktozy) hodně a oni to přidávají i do sušenek ☹ Ale fakt ozkoušet. Mně třeba vadí i smetanové nanuky, tvrdý sýr, ale třeba lučinu si klidně dát můžu a sem tam i jogurt. Ale já se snažím laktozu úplně nevyloučit, aby mi nezmizel z trávicího systému i ten zbytek laktázy (enzym, který tu laktozu štěpí), co tam ještě mám 😖