Syn je neustále nemocný

andryyysssek
28. led 2017

Ahoj holky,měla bych takový dotaz.Manžel se stará dlouhodobě o syna,už před dvěma měsíci syn onemocněl, měl horečku,silné nachlazení, mezitím zánět spojivek,sotva se vyléčil,dostal zánět průdušek, a teď po dalším týdnu zánět středního ucha.Celkově tedy se léčí už dva měsíce v kuse.Je to normální, takhle pořád něco? Malý nikdy takhle nemocný nebyl,atb sice měl už asi 2x za život, když jsem se o něj starala ještě já,ale vždy se vyléčil do 14dnů,jinak maximalně nachlazení.Bojím se,aby mu nebylo něco vážného, aby neměl třeba špatnou imunitu.Nebo je to běžné? Já to neznám, ani u dcery.

billi
28. led 2017

A co dcerka, taky marodí? Nenosí mu to třeba ze školky? Nezměnilo se něco? Neměl někdy na začátku ATB? Syn pokaždé, když má ATB, tak je oslabený a má několik nemocí za sebou.
Po 2 měsících bych ještě závěry nedělala, kdyby toho bylo víc, tak bych zkusila poprosit doktorku o krevní testy.
Co jídlo? Jí dost vitamínů?
Syn taky hodně marodí, ale u něj to je hodně dlouhodobé.

andryyysssek
autor
28. led 2017

@billi dcera se synem není skoro v kontaktu,je to složité, nechci to tu rozepisovat. Co mu dávají k jídlu, předpokládám, že jí vyváženou stravu,ale člověk nikdy neví,manžel i tchyně jen lžou, a jsou schopni lhát i v tomto.Proto se o syna bojím, jestli mu tu imunitu nepodelali oni.Možná to bude i těma atb,doufám, že nejde o nic víc, ale dřív, když bral atb,byl vyleceny do 14 dnů, a už se nic dalšího neobjevovalo hned za sebou,ani nevracelo.

annasmyckova
28. led 2017

a co psychosomatika?, některé citlivější děti takhle reagují na změny v rodině -po rozvodu, úmrtí někoho blízkého, píšeš, že se stará manžel, není za těmi problémy jeho bolavá dušička? (ale naše děti letos taky hodně marodí, může to být obdobím -a pak už se to cyklí -oslabená imunita, jak něco kolem běží, hned to chytají..)

billi
28. led 2017

@andryyysssek imunita se jídlem nijak rychle nepodělá. Mám v okruhu známých rodinu a ti se cpou nezdravě, děti mají k svačině sušenky, ovoce a zelenina je u nich sprosté slovo. Za zdravé považují i Pribiňáky, že jsou z mlíka... Moje dítě se cpe od rána do večera zeleninou a ovocem a efekt to nemá.
Pokud byla v životě nějaká velká změna, tak bych taky řekla, že to může být psychosomatika. Nebo se dostal do nějakého kolečka, kdy má prostě jen smůlu a když je oslabený, tak "něco běží okolo" a on to lapne.

andryyysssek
autor
28. led 2017

@annasmyckova
@billi Ježíši, to me holky děsíte s tou psychikou,protože se rozvadime,manžel se stará o syna,protože mi ho nechtěl vrátit, teď jsou soudem stanoveny aspoň styky,před synem mi tchyně vždy něco vyčítá, když se přijedu za ním podívat, několikrát mi i nadávala,a ponižovala před dětma.Je to v pr*eli,protože dcera zas měla psychogenní zácpu,než jsem odešla od prvního manžela,pak střídavka,stěhování...hodně se to na ní podepsalo.Teď je můj víkend se synem,ale bohužel, kvůli nemoci ho nemám, takže jsem chtěla vyměnit víkend, ale nejspíš ani to neklapne,když je furt nemocný. Tak hold budu muset za ním pořád jen jezdit,a pretrpět tchyniny kecy ☹

annasmyckova
28. led 2017

teda, to mě mrzí, musíš to mít těžké..nedělá to tchyně naschvál, je opravdu nemocný? Zkusila bych se poradit s jeho pediatrem (u jedné dcery jsme taky řešili častou nemocnost -tuším, že pomohlo Colostrum -na imunitu)...jenže pokud mu to nebudou dávat, tak je to na prd. Nemůžeš ho mít v péči ty?

slunickova123
28. led 2017

Ahoj. Podle toho, co pises, je to 100 procentne psychosomaticke, reaguje stresove na zmeny v rodine. Doufam, ze se to u vas zlepsi. Tohle medicina nevyresi, mudis zapracovat na vztazich v rodine. Chudak dite, odnasi to nejvic.

zmrzlinka
28. led 2017

Je to normální....nekdo marodí víc někdo míň.Ale pokud by marodil víc určitě zo chce skontrolovat krv, výtěry atd. Obehat si kolečko alergologie- imunologie a taky ORL.Drzim palce.Kazdopadne kdyz vic marodi chce to doplnit vitaminy a železo.

andryyysssek
autor
28. led 2017

@annasmyckova taky jsem uvažovala, že zavolam doktorce,prý s ním už 3x byli na pohotovosti během asi týdne a půl. V péči ho nemůžu mít, tím, že mi ho manžel nevrátil, a starají se o něj dobře, rozhodl soud pouze o styku,kdy já ho mám mít 3dny v týdnu a manžel 4,než se rozhodne definitivně o sveření do péče.

andryyysssek
autor
28. led 2017

@slunickova123 ahoj,tak super,zatímco oni tvrdí, že jim jde především o malého, mu doj*bou psychiku.Já se vztahy v rodině nic nezmůžu,manžel bydlí se synem u své matky,a já s dcerou sama.A když za synem přijedu, neustále tchyně do mě hučí,a dloube,posledně mě nechtěla ani pustit z bytu,protože do mě hučela.A tohle vše před synem,a on to vnímá. Já chci klid,ale nejde to,ona chce pořád něco řešit, a nejhorší je,že si vymýšlí.

andryyysssek
autor
28. led 2017

@zmrzlinka děkuji, určitě to navrhnu manželovi.

zmrzlinka
28. led 2017

@andryyysssek za mne doporuciji sirup Multisanostol....synovi pomohl + Maltofer ale ten je na předpis

andryyysssek
autor
28. led 2017

@zmrzlinka děkuji, jen doufám, že to není ta psychosomatika ☹

zmrzlinka
28. led 2017

@andryyysssek muze a nemusi.Neznam povahu Tveho syna a ani jak moc se ho ta vase rodinna situace dotyka.Muj syn marodil rok a doktorka mi tvrdila ze je to psychosomatické protoze jsem ho dala do školky brzo.....no nebylo.Byl anemicky a mel zvetsenou nosni mandli.Kdyz se odstranilo tam prestal marodit.

tyf
28. led 2017

Vim,ze to neni tema diskuze,ale stejne mi to hlava nebere,co musi matka udelat, ze ji soud nesveri do pece takhle malinke dite..... 😲

andryyysssek
autor
28. led 2017

@tyf co musí udělat? Sebrat si dítě zpět násilím, jako to udělal otec.Jenže já chci vše řešit před dětma v klidu,pak to ods*rou akorát ty děti.

slunickova123
28. led 2017

@andryyysssek tyf to myslela rak, jako ze co musis udela tak strasneho, ze ti soud sebere dite a da ho do pece otci. Tak male dite ma byt S maminkou, tecka. Psychicky si to jinak odskace a projevi se to nemocemi. Ty sice akutne vyre si lekar,ale pochroumane srdicko uz nikdo.

slunickova123
28. led 2017

Promin, mozna to to vyzni, ze tvou situaci moc resim, ale jsem pediatr a takovych deti mame strasne moc, klasika- rozvod, tahanice o dite, nebo napriklad predcasny nastup do skolky...a reakce ditete? Vysoka nemocnost, nahle. A maminy se ptaji PROC? No proc asi, jsou vynervovane, ve stresu se produkuje hormon kortisol a ten potlacuje imunitu. A ony chteji po me vsemozna vysetreni- alergo, imuno, vytery, atd. Nesmysl, nejdriv je nutne zaridit diteti laskyplne prostredi. Poruchy imunity jsou velmi vzacne.

zmrzlinka
29. led 2017

@slunickova123 a je to velky problem pro pediatra udelat vysetreni?Nam stacilo dolpnit zelezo a vyresit nosni mandli.Kdybych si ORL a alergo(kde mu vzali krev na zelezo) neobehla sama,tak syn marodi dodnes.Taky mi pani doktorka stale tvrdila,ze je to psychika a zaracne uz nemarodime.

janevka
31. led 2017

Milé maminky, jsem matka dvou puberťáků a na "stará" kolena chodím do školy. Jsem zároveň dětská sestra a proto jsem si za téma bakalářské práce zvolila nemocnost dětí v předškolním věku. Prosím pomozte mi a vyplňte krátký dotazník, ať mám objektivnější informace. Předem díky za ochotu.
http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=https%3...